Tort nins cu cocos si crema de visine

de Bya Ralu in Dulciuri, 21 Oct 2016 | 3182 vizualizari

 

M-am inspirat de aici http://www.bucataras.ro/retete/tort-nins-cu-nuca-de-cocos-si-zmeura-68781.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat de tort:
  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 80 g faina
  • 50 g fulgi nuca de cocos
  • 1 lg ulei
  • un praf sare
  • coaja de la o lamaie
  • Pentru crema:
  • 150 g visine
  • 400 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos)
  • 5g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • 30 ml apa rece
  • Crema exterior:
  • 200 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos)
  • 60 g zahar
  • Pentru insiropat:
  • 2 lg zahar
  • 60 ml apa
  • Decor:
  • fulgi de nuca de cocos
  • ciocolata alba
  • coacaze
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort nins cu cocos si crema de visine:

Albusuriile se separa de galbenusuri si se mixeaza spuma tare cu praful de sare.Se pune zaharul in 2 transe si se mixeaza pana cand se dizolva.
Se adauga galbenusuriile peste albusuri si se mixeaza cateva secunde.Punem uleiul si mixam din nou.
Faina se amesteca cu cocosul,se pune peste albusuri impreuna cu coaja rasa si se amesteca bine.
Se tapeteaza o forma cu hartie de copt (24cm diametru) si se toarna compozitia.
Se da la cuptorul preincalzit pentru 20 minute sau pana cand acesta este gata.
Cand sa copt, se scoate din cuptor si se lasa blatul sa se raceasca complet,dupa care se taie pe orizontala.

Pentru crema:
Se hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi se dizolva pe baie de aburi.
Se mixeaza frisca lichida pana cand aceasta creste in volum si devine aerata.
Visinele se spala bine,se curata de samburi si se pun in robotul de bucatarie pana cand devine o pasta,se amesteca cu frisca mixata.
Se pune si gelatina calduta si se mixeaza cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort nins cu cocos si crema de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si nuca de cocos