Tort Raffaello

de simsim82 in Torturi, 4 Apr 2014 | 9001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 150 g ciocolata alba
  • 10 linguri fulgi nuca de cocos
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g migdale macinate
  • 2 linguri lichior cocos (optional)
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • fulgi nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Raffaello:

Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bat pana se intareste spuma. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga peste spuma de albusuri. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernute. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se tapeteaza o forma cu unt/ulei si faina si se toarna compozitia. Se da forma la cuptor (deja incalzit la 175 grade C) si se lasa pana se rumeneste blatul. Nu deschideti cuptorul primele 15 minute! Apoi puteti incerca blatul cu o scobitoare sa vedeti daca este gata. Forma mea are diametrul de 20 cm. Cand se raceste, blatul se taie in 3 discuri, cel de deasupra fiind folosit la crema in cazul in care nu aveti migdale... Daca aveti migdale, taiati blatul doar in doua discuri.

Crema: Se pun laptele si ciocolata intr-o cratita, la foc mic, pana se topeste ciocolata. Apoi se adauga nuca de cocos si migdalele sau partea de sus a blatului (faramitat) si se mai fierb 2-3 minute, amestecand continuu, sa se omogenizeze.  Se ia de pe foc si daca aveti lichior de cocos, acum este momentul sa il adaugati. Cand s-a racit, se adauga frisca batuta.

Siropul: Se fierbe apa amestecata cu vanilia 2-3 minute.

Se asaza primul disc din blat pe platou si se siropeaza, deasupra se intinde crema si apoi se acopera cu al doilea disc, siropat la randul lui. Se orneaza cu frisca din belsug si fulgi de nuca de cocos. Frisca eu o amestec intotdeauna cu un plic de zahar vanilat sau o lingura de zahar, inainte sa o bat... depinde ce fel de frisca folositi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

04.04.2014, 19:47

Ce aratos si bun

MOKUSKA 1

01.05.2014, 19:11

Bun si frumos

monik80 1

20.03.2015, 15:41

ff bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si portocala