Trandafiri din foietaj si mere

de iuliana_florentina in Dulciuri, 28 Sep 2015 | 5914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de aluat foietaj (275 g)
  • 2 mere
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura de zahar tos
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din foietaj si mere:

Spalam merele ,le taiem pe jumatate, le scoatem cotoarele si le taiem apoi in feliute fine.

Le punem intr-un vas cu lingura de zahar si zeama de lamaie, le acoperim cu apa cat sa le acopere si le punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, mai lasati-le doar un minut-doua, cat sa se inmoaie si sa fie maleabile. Scoateti-le pe un prosop absorbant si lasati-le sase raceasca.

Sau, o varianta rapida ar fi sa le puneti intr-un bol ceramic cu apa, zaharul si zeama de lamaie si sa le bagati la microunde 3 minute la putere maxima.

Aluatul foietaj l-am intins cu un sucitor astfel incat sa obtin un dreptunghi de 25x 42 cm. L-am taiat in fasiute de 3,5 cm latime si am obtinut 12 bucati.

Pe fiecare fasiuta de foietaj am pus feliute de mere suprapuse si am rulat delicat. Daca doriti puteti presara scortisoara sau nuca macinata foarte fin.

Am obtinut 12 trandafirasi.

I-am asezat intr-o tava pentru muffins in care am pus hartiute de copt dar se pot aseza si intr-o tava normala.

I-am copt 20 de minute la 180 °C iar dupa ce s-au mai racit un pic i-am decorat cu zahar pudra. Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din foietaj si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu nuca