Tuica fiarta, cu mirodenii

de Ancutsa in Bauturi, 16 Dec 2019 | 4902 vizualizari

 

Țuica fiartă aromatizată cu mirodeniile preferate este perfectă pentru o zi geroasă când abia aștepți să ajungi acasă, unde te așteaptă brăduțul și aroma portocalelor.
Cred că fiecare are o rețetă de familie, vouă cum vă place?

 

INGREDIENTE

  • 200 ml țuică,
  • 50 ml apă,
  • Câteva boabe de piper negru,
  • 1 lingură zahăr,
  • 2 cuișoare,
  • 1/2 linguriță coajă de lămâie (ținută în zahăr la borcan),
  • 1/2linguriță coajă de portocală (ținută în zahăr la borcan)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tuica fiarta, cu mirodenii:

 

Într-un ibric, se amestecă țuica, apa și mirodeniile preferate. Eu am ales să adaug câteva boabe de piper negru, zahăr, cuișoare, coajă de lămâie și de portocală (de la fructe netratate, spălate, uscate pe șervete și apoi ținute în zahăr la borcan minim o săptămână înainte de a le folosi).

Se fierbe pe foc mic. Când dă în clocot, se ia focul.

Se toarnă în ceșcuțe.

 

Sugestie de servire: țuica fiartă se poate servi cu șorici (încălzit puțin pe aragaz, pe foc mic) sau la o masă rustică de prânz.

 

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătire: 5 min

Porții: 4

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/tuica-fiarta-cu-mirodenii.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tuica fiarta, cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Limoncello