Tzatziki

de Tabita _ in Sosuri, 29 Mar 2014 | 6051 vizualizari

 

Pentru cei ce nu stiu, Tzatziki este o pastă cu o textura cremoasa din iaurt, castravete si usturoi. E delicioasa. La inceput nici n-as fi gustat, insa am avut ocazia in vara sa merg in Viena la un local grecesc si m-a cucerit gustul sau. L-am servit cu peste.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame iaurt grecesc (sau un iaurt mai gras fara zer)
  • 1 cătel de usturoi
  • 1/2 castravete lung (sunt recomandati cei scurti)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • mărar (optional)
  • menta (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatziki:

Se curata castravetele de coajă. Eu am curatat una da una nu.

Se da prin răzătoare, apoi se lasa sa se scurga bine zeama.

Se curata usturoiul si se piseaza bine.

Se pune castravetele intr-un bol.

Se adauga uleiul de masline. Se adauga zeama de lamaie.  

Se adauga usturoiul si castravetele si se amesteca bine pana se incorporeaza..

Se adauga marar, menta, sare si piper dupa gust. 

Se da la frigider minum 1 ora, apoi se serveste ca aperitiv sau ca sos. 

 

TIPS-URI

1

Secretul e sa stea tzatziki-ul o zi la frigider pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Tabita _ 1

29.03.2014, 23:43

Georgia ma bucur ca-ti place!

Satisfyyourcravings 1

30.03.2014, 13:28

Unul din preferatele mele!

laura_n 1

30.03.2014, 15:39

ce tare, l-ai descoperit in Viena, la un restaurant grecesc ))
tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tzatziki