Unt de caju

de adrianae in Vegan / Raw vegan, 29 Mar 2011 | 12340 vizualizari

 

Desi suntem obisnuiti cu untul de arahide, am ales sa mi-l prepar din nucile preferate: cele de caju. Bineinteles, crude. Si fara adaos de zahar asa cum gasim in comert.

 

INGREDIENTE

  • 360 gr nuci caju (sau orice seminte/nuci preferati)
  • 280 gr crema de cocos (este vorba despre laptele de cocos care se gaseste in supermarketuri, ce are consistenta de crema) – este ingredientul senzatie de fapt, sursa de grasime lichida de care este nevoie pentru consistenta care-mi place atat de mult la acest unt.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt de caju:

se pun intr-un vas nucile impreuna cu putin din laptele-crema de cocos si se mixeaza la blender. Dupa ce se formeaza o pasta groasa se adauga restul de crema de cocos si se "blenduieste" din nou pana obtineti consistenta dorita.

TIPS-URI

1

Eu las intentionat bucatele nestrivite – adica nu blenduiesc pana la epuizare, in ideea de a da din cand in cand de ele si astfel de-a-mi permite sa-l numesc “crunchy cashew butter” :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de caju" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Lau 1

30.03.2011, 10:29

RuxyRux 1

30.03.2011, 11:12

Apreciez foarte tare ceea ce gatesti...grozava alegere

LUK 1

30.03.2011, 11:23

deci este un unt dulce?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pateu de caju si spanac