Urzici cu usturoi

de artistique in Mancaruri de legume, 29 Iul 2013 | 4402 vizualizari

 

In dieta aceste "ierburi" sunt geniale ! Cat si pentru vegetarieni cat si pentru omnivori in diverse aperitive , deoarece contin multe vitamine si sunt benefice sanatatii...

Recomand a fi consummate cu orez expandat in loc de paine ( pentru cei ce tin dieta, sau nu neeaparat)... Si doi covrigi cu chimen + o cana cu ceai.

Pofta buna ^^ !

 

INGREDIENTE

  • 1kg de urzici;
  • 2 capatani de usturoi;
  • 2 cepe medii;
  • rosii pasate.
  • sare de mare (sare marina).
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu usturoi:

Se spala foarte bine urzicile pentru a elimina nisipul si alte impuritati.

Separat punem apa la fiert intr-o oala destul de mare si adanca.Adaugam urzicile si lasam sa fiarba  bine la foc mediu, aproximativ 10-12 minute.

Urzicile fierte le punem in robotul de bucatarie si adaugam usturoiul taiat in jumatate, le maruntim bine si adaugam si putina sare de mare dupa gust.

Punem cele 2 cepe intre timp la calit intr-o oala micuta (atentie nu folositi tigaie pt ca se imprastie aiurea compozitia ori se poarte arde), pana devine ceapa usor rumena,apoi adaugam 3-4 linguri de rosii pasate pana ce devine un sos cu ceapa.

Amestecam intr-un vas sosul obtinut cu urzicile.

 

TIPS-URI

1

Atentie !!!!! Nu aruncati zeama de urzici , este foarte benefica pentru corp si circulatia sangvina, se poate consuma zilnic pana la epuizare cate o cana pe stomacul gol si cu putina sare adaugata.

2

Daca doriti ca urzicile sa nu aiba o consistenta asa de bine inchegata, puteti adauga cu o cana putina zeama proprie ca sa fie mult mai fluide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de urzici