Vegeta făcută în casă

de Rita Ilies in Vegan / Raw vegan, 7 Ian 2014 | 28263 vizualizari

 

Știm cu toții câți aditivi conține vegeta din comerț, de la coloranți și conservanți, până la cantități uriașe de sare. Defapt, asta cumpărăm: sare cu aromă de legume.
Îmi place s-o folosesc în mâncare, mai ales la prepararea bucatelor tradiționale, dar de ce să nu folosesc vegeta de calitate, în locul sării colorate?
E multă treabă până să ajungem la produsul final; Dăniloiu m-a ajutat muuult ca de fiecare dată, însă vă asigur că merită osteneala!

 

INGREDIENTE

  • Cantități:
  • 2 kg morcovi
  • 1,5 kg păstârnac
  • 1,5 kg pătrunjel ( rădăcină )
  • 500 g țelină ( rădăcină )
  • 500 g gulie
  • 500 g ardei
  • 500 g ceapă
  • roșii ( dacă faceți bulion, resturile ce rezultă în urma tocării roșiilor prin mașină, sunt ideale )
  • o rădăcină de praz
  • frunze de țelină și pătrunjel ( opțional )
  • sare de mare ( la 10 părți legume uscate - 1 parte sare )
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vegeta făcută în casă:

Legumele se spală și se curăță cu un cuțit pentru legume. Cu același cuțit se tau fâșii și se așează la loc uscat pe o față de masă din bumbac, curată. În funcție de cantitatea de legume folosită, deshidratarea poate dura până la câteva zile, aerându-le de cel puțin două ori pe zi. Legumele se pot usca și cu ajutorul unui aparat care deshidratează fructe și legume, sau în cuptor electric, la o temperatură de maxim 50 de grade, cu ventilația pornită și ușa întredeschisă. Odată uscate, am dat legumele prin bătrâna mașina de tocat carne. 

La final, pentru a obține o vegeta aerată, am dat-o și prin blender adăugând  câte o lingură de sare de mare la 10 linguri cu legume.

Vegeta proaspătă, naturală și sănătoasă, numai bună pentru a adăuga un plus de gust rețetelor dumneavoastră.

Spor la treabă s-aveți!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta făcută în casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (26)

monik80 1

18.03.2015, 22:35

jolygina 1

06.04.2015, 01:21

Panacris 1

10.08.2017, 16:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vegeta de casa