Vin din macese

de Panacris in Bauturi, 27 Oct 2012 | 22589 vizualizari

 

In plimbarea noastra, am facut un popas si nu m-am putut abtine sa nu adun cateva macese. Pasta de macese am destula, macase ptr ceai la fel si atunci ce sa fac cu ele. In minte mi-a venit o reteta a bunicii mele Vin din macese;) zis si facut. Peste 5 saptamani o sa va dau si rezultatul final, care nu are cum sa iasa prost, avend in vedere ingredientele folosite;)

 

INGREDIENTE

  • macese 500 g,
  • miere de salcam 500 g,
  • apa calduta cca 2 litri
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vin din macese:

Macesele se spala, se curata de codite si vrafurile negre. Se pun intr-o damigeana de sticla, eu am folosit-o pe cea de 3 litri. Se adauga mierea.

Apa se incalzeste usor, nu se clocoteste, dupa cum stim din concursul "Raspunzi si castigi", mierea isi pierde proprietatile la temperaturi peste 40 grade ;), apoi se adauga peste amestecul da macese, se inchide ermetic cu un dop de pluta si se amesteca energic. Procesul acesta trebuie facut de 2 ori pe zi cca. 5 saptamani.

Dupa aceasta perioada, se va degusta vinul, care ar trebui sa aiba aroma si savoarea vinului de Tokay ;) ramane sa va povestec rezultatul final ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vin din macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

27.10.2012, 21:36

Foarte interesant. Inca asa ceva nu am vazut nici auzit!

Panacris 1

27.10.2012, 22:05

Mirela, bunica mereu avea astfel de vin in casa, si il consuma ca si medicament. Pana acu' nu am realizat asta, dar umbland in cutia cu amintiri, am redescoperit acest vin tamaduitor

adry88 1

28.10.2012, 10:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sangria - reteta de baza