Vinete umplute cu carne tocata de pui

de lucy2002 in Mancaruri de legume, 18 Mai 2019 | 1961 vizualizari

 

Imi plac foarte mult vinetele dar si carnea de pui asa ca m-am hotarat sa le fac pe amandoua. Este pentru prima data cand folosec carne tocata de pui si imi place mult cum a iesit, asa ca pe viitor voi reveni la aceasta reteta.
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete de marime potrivita
  • 500 gr carne tocata de pui
  • 2 legaturi de ceapa verde + o legatura de usturoi verde
  • 2 morcovi
  • 50 ml ulei
  • sare, piper
  • 500 gr rosii pasate
  • condimente: oregano
  • 150 gr cascaval ras
  • marar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu carne tocata de pui:

Se spala vinetele si se taie in doua pe lung si se scobeste miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul scobit il vom toca marunt si-l vom folosi la umplutura.

Vinetele scobite se presara cu sare si sa lasa sa se elimine apa.

Punem la calit ceapa si morcovul dat pe razatoare intr-o cratita cu ulei. Cand s-a patruns ceapa, adaugam miezul de la vinete, carnea si usturoiul tocat, potrivim de gust si amestecam bine. Adaugam 100 gr rosii pasate, amestecam si lasam pe foc pana carne este gata facuta. Oprim focul si adaugam mararul tocat marunt.

Trecem vinetele printr-un jet de apa, dupa care adaugam cate o lingurita de rosii pasate in fiecare jumatate de vanata. apoi le umplem cu amestecul de carne.

Se dau la cuptor la 180 grade C, pentru o ora iar cu 5 minute inainte de a fi gata se pune cascaval razuit si se mai lasa inca 5 minute  dupa care se pot servi cu sos de rosii.

Sosul de rosii : se pun rosiile pasate intr-o craticioara in care se adauga 3 linguri de ulei, oregano, sare, piper si un praf de usturoi si se lasa la fiert pentru 5 minute.

Sa aveti pofta!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu carne tocata de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu legume