Wafers cake

de - Andreea - in Prajituri, 3 Sep 2015 | 6321 vizualizari

 

Ideea am preluat-o de pe un site ... arata atit de bine poza si desi comment-urile erau mai mult contra din partea celor cu bomba calorica ...WHO CARES ??? Atit timp cat mananci cu bun simt nu vad unde este bomba calorica :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr napolitane
  • 100 gr ciocolata cu alune de padure
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite cu rom
  • 500 gr frisca lichida
  • 2 linguri cu nuca
  • 2 linguri ciocolata rasa
  • triunghiuri de napolitana ( ptr decor )
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wafers cake:

Incepem prin a pregati frisca si cremele. 

Intr-o tigaie topim la foc mic , 100 ml frisca lichida cu 100 gr ciocolata cu alune de padure amestecand in continuu cu ajutorul unui tel facand atentie ca frisca sa nu ajunga in punctul de fierbere. Cand ciocolata s-a topit si am amestecat bine , dam de pe foc , lasam sa se raceasca apoi punem intr-un bol si dam la frigider . 

Intr-o alta tigaie topim la foc mic ,100 ml frisca lichida cu 100 gr ciocolata cu lapte,cele doua lingurite cu rom,amestecand in continuu cu ajutorul unui tel facand atentie ca frisca sa nu ajunga in punctul de fierbere. Cand ciocolata s-a topit si am amestecat bine , dam de pe foc , lasam sa se raceasca apoi punem intr-un bol si dam la frigider . 

Frisca o punem intr-un bol si mixam la viteza maxima cu ajutorul unui mixer pana ce frisca a devenit tare si lucioasa. Intorcand bolul, frisca nu va cadea . Dam si acest bol la frigider. 

Dupa 2-3 ore , scoatem cele doua creme de la frigider si cu ajutorul unui mixer , mixam la viteza maxima fiecare crema pana amestecul de ciocolata si frisca devine o crema pufoasa si delicioasa :) . 

Intr-o tavita  punem un strat de napolitane. Intindem un prim strat de crema de ciocolata cu alune, suprapunem un nou strat de napolitane dupa care asezam un strat de frisca. Acoperim cu un nou strat de napolitane peste care punem cea de-a doua crema cu ciocolata cu lapte .Peste acest strat  de crema , punem un strat de frisca , nivelam frumos si ornam cu ciocolata rasa, nuca zdrobita si triunghiurile de napolitana. 

Se da la rece pana in momentul servirii .

TIPS-URI

1

Folositi napolitane subtiri, pentru a fi usor de taiat .

2

Ciocolata de lapte poate fi inlocuita cu orice alt tip , la fel si cea cu alune .

Daca ti-a placut reteta noastra "Wafers cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort raw " inghetata de fructe"