Zacusca

de gaby_gabytza in Zacusca, 21 Sep 2011 | 8164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg gogosari
  • 5 kg ceapa
  • 5 kg morcovi
  • 1 kg orez
  • 2 l ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte si ii dam prin masina de tocat. Luam morcovul il spalam, il curatam si il dam prin razatoare. Ceapa o curatam si o dam prin masina de tocat.

Punem uleiul in oala si cand vedem ca s-a incins adaugam ceapa si o calim putin. Dupa aceea adaugam gogosarii si morcovii si ii lasam sa fiarba. Intre timp spalam orezul si il punem la fiert si il scurgem de apa. Il adagam cam pe la jumatatea timpului de fierbere in zacusca. Lasam sa fiarba pana cand se ingroasa si adaugam sare dupa gust.

Spalam borcanele si adaugam zacusca fierbinte in ele. Le infiletam bine si le punem o seara cu capacele in jos ca sa nu fiarba si le invelim cu o patura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

diaconta 1

21.09.2011, 17:36

ce culoare frumoasa are dar nu am auzit de orez in zacusca,doar in tocana de legume

Rocsi 1

21.09.2011, 19:57

si eu tot in tocana stiu de orez..bine ca zacusca nu am facut niciodata eu

Lau 1

02.10.2011, 22:22

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină