Zacusca cu ciuperci

de Mitinita in Zacusca, 6 Oct 2014 | 8852 vizualizari

 

Zacusca nu trebuie sa lipseasca din camarile noastre.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg ceapa
  • 1,5 kg gogosari
  • 1,5 kg ardei kapia
  • 1 kg ardei
  • 1,5 kg ciuperci de padure,fierte
  • 1 litru de ulei
  • 1 cutie mare de pasta de tomate
  • 4 linguri de sare
  • 3 foi de dafin Kotanyi
  • 1 lingura de piper boabe mozaic Kotanyi
  • 1 lingurita de piper macinat Kotanyi
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ciuperci:

Curatam toate legumele. Dam mai intai ceapa prin robot,apoi ardeii. La urma dam si ciupercile.

Punem o jumatate de litru de ulei intr-o oala mare si adaugam ceapa.

O calim putin,doar pana cand isi schimba culoarea ,nu o lasam sa se rumeneasca.

Adaugam ardeii,ciupercile,pasta de tomate si restul uleiului,apoi condimentam cu sare,foi de dafin si piper.

Dupa ce incepe sa fiarba,dam la foc mic si amestecam cam la fiecare sfert de ora sau chiar mai des daca aveti o oala de care stiti ca se lipeste cam usor. Am fiert zacusca cam 3 ore.

Am spalat borcanele si le-am pus in tava de la cuptor sa se sterilizeze. Le-am lasat cam 15 minute,apoi am turnat zacusca fierbinte. Borcanele nu s-au spart,intrucat tava era de metal.

Am pus capacele si am mai lasat inca 15 minute la cuptor. Le-am lasat sa se raceasca peste noapte.

Nu cred ca mai era necesar sa le las inca 15 minute,dar am facut-o pentru mai multa siguranta.

Se eticheteaza si se pune in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete si ciuperci fara conservanti