Zacuscă cu dovlecei

de ionix in Zacusca, 5 Aug 2010 | 7712 vizualizari

 

am facut o portie mica, de pofta :p

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete
  • 1 kg ardei gras
  • 300 ml sos de rosii
  • 150 ml ulei
  • 7-8 cepe galbene potrivite
  • Piper boabe, sare
  • 3-4 foi de dafin
  • 2 dovlecei mici sau unul mediu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă cu dovlecei:

Vinetele se coc, se curate si se lasa la scurs. La fel facem si cu ardeii grasi.

Vinetele si ardeii copti se vor taia cubulete.

Ceapa se curate, se spala si se taie cubulete.

Dovleceii se dau pe razatoare pe ochiurile mici si se lasa la scurs intr-o sita.

Intr-o ceaun mai inalt se pune jumatate din cantitatea de ulei la incins.

In uleiul incins punem vinetele si ardeii taiati, a nu se uita sa invartim pentru a nu se prinde.

Intr-o alta craticioara se pune restul de ulei la incins si asezam ceapa cu dovleceii la inmuiat, nu calim. Lasam pana se inmoaie ceapa.

Cand ceapa s-a inmuiat turnam compozitia in ceaunul cu vinete si ardei. Lasam la foc mic, cu un capac pe ceaun, prêt de 10-15 minute.

Dupa aceea adaugam sosul de rosii si lasam la foc mic pana cand uleiul va pluti pe zacusca, eu am fiert-o cam 5 ore.

Cand vedem uleiul deasupra punem piperul boaba, foile de dafin si sare dupa gust.

Se serveste pe paine prajita cu multa voie buna.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

vinetele eu le coc direct pe flacara si le curat de coaja cat sunt fierbinti, pe un ziar, si apoi se lasa in apa rece... astfel nu se amarasc...

2

dovleceii prefer sa fie mai mici pentru a nu se simti semintele :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ionix 1

18.08.2010, 10:44

fetelor, va invit sa incercati... are un gust putin mai dulceag pt ca adaugi dovlecelul... dar nu schimba cu mult gustul cunoscut sarut-mana pt furci

jolygina 1

18.08.2010, 10:59

am venit si eu daca tot ne-ai invitat ,am trecut-o la favorite si las 5 furci

ionix 1

19.08.2010, 08:19

bun venit! sper sa-ti placa dac-o faci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu dovlecei (varianta rapida)