Zacusca de fasole

de Kori in Zacusca, 14 Oct 2011 | 5232 vizualizari

 

Si asta e varianta cu fasole in loc de vinete. Tot pentru 7 borcane de 750 e reteta postata, dar tot ca si in cazul celei cu vinete , eu fac cantitatea dubla. Si tot reteta de la doamna Ana :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole alba uscata (mai mica)
  • 4 kg gogosari rosii
  • 3 kg ceapa
  • 1/2 l bulion mai gros
  • 1/2 l ulei 
  • 1 telina 
  • 2 linguri delikat de legume
  • sare
  • piper
  • frunze de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole:

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa cu o seara inainte (sau 3 ore inainte). Se fierbe apoi in apa cu sare pana e gata.

Gogosarii se coc afara in gradina pe plita (daca nu aveti gradina, va trebui sa va coaceti impreuna cu ei in casa, pe aragaz:))), si se curata apoi de coaja arsa.

Se trec prin masina de tocat gogosarii.

Se trece prin masina de tocat ceapa.

Intr-o cratita mare se pune ceapa tocata cu jumatate din cantitatea de ulei la calit, si se caleste foarte bine, pana capata culoare aurie. Apoi se adauga fasolea fiarta bine si scursa bine de apa si gogosarii tocati, telina razuita pe razatoarea mica, restul de ulei, bulionul, delikatul si frunzele de dafin. Se fierbe aprox 2 ore sau pana e gata si apoi se gusta. Daca e cazul se adauga putin zahar ( in functie de cat e de acru bulionul), sare , piper si 3 aspirine zdrobite.

Se toarna in borcane curate si uscate. Borcanele se pun intr-o cratita cu apa calduta si se acopera cu un prosop de bucatarie curat si ud si se pun pe foc mic inca 2 ore. 

Cand se racesc, se asaza frumos in camara si la iarna vai da buna mai e:)

Normal ca nici astea n-au scapat "nedichisite" de fetita mea :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Kori 1

16.10.2011, 23:06

rocsi, asa e , sa avem la iarna, ca e lunga tare si cu familia mea foarte gurmanda trebuia sa ma "asigur"

Kori 1

16.10.2011, 23:08

multumesc dia, esti draguta, dar de dichisit e responsabila fiica-mea, cum am mai zis

MIUTA 1

17.10.2011, 18:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacuscă de ţelină