Zacusca de fasole alba boabe

de Andra_Constantinescu in Zacusca, 24 Sep 2015 | 6624 vizualizari

 

Eee...anul asta am poftit si la zacusca de fasole, asa ca m-am pus pe treaba. Foarte buna a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg fasole alba boabe;
  • 3 kg ceapa;
  • 4 kg ardei (gras, gogosar, kapia);
  • 750 ml bulion;
  • 800 ml ulei;
  • cateva foi de dafin;
  • o lingurita de piper negru boabe;
  • sare grunjoasa, dupa gust.
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole alba boabe:

Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale.

Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robot.

Se pune un tuci mare, cu uleiul in el, la foc si dupa ce s-a incalzit se adauga ceapa, lasandu-se sa se inabuseasca circa 15 minute, amestecand din cand in cand cu o lingura mare de lemn.

Ardeii se curata de seminte, se spala si se dau prin robot. Se pun peste ceapa si se amesteca, lasandu-i si pe acestia sa se inabuseasca. 

Cand fasolea s-a fiert, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se da prin robot.

Peste ceapa si ardeiul din tuci se adauga bulionul, fasolea, foile de dafin, piperul si sarea si se mai lasa la fiert pana cand iese uleiul deasupra. 

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se toarna zacusca fierbinte in borcane de 400 g. Se capacesc borcanele si se pun intr-o tava cu apa fierbinte la cuptor pentru circa o ora. Se lasa borcanele sa se raceasca in cuptor sau acoperite cu paturi, apoi se depoziteaza.

 

TIPS-URI

1

Daca scade apa din tava se completeaza tot cu apa fierbinte pentru a nu se sparge borcanele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole alba boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole boabe