Zacusca de fasole cu ardei copt

de alilianaa in Zacusca, 10 Oct 2015 | 9794 vizualizari

 

Prima data cand fac acest prepart. Recunosc ca spun de cativa ani ca voi face pentru iarna zacusca asta. Anul asta, iaca, i-a venit randul... 2 portii, adica aproximativ 20 de borcane de 800 g...care nu mai sunt chiar toate :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg fasole
  • 15 cepe albe
  • 1- 1,5 kg pulpa de ardei copt
  • 5 morcovi
  • un litru ulei
  • sare, piper
  • 500 ml suc de rosii ( sau mai mult in functie de preferinta)
  • 5-6 graunti de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole cu ardei copt:

Fasolea se alege , se spala si se pune la fiert cu sare. Am pus-o la oala sub presiune, in 3/4 de ora cel mult a fost gata. In lipsa acestei oale, se fierbe de doua ori, prima apa se arunca.

Legumele se curata. Intr-un tuci se pune la incins un litru de ulei. Cand incepe sa sfaraie, se adauga ceapa tocata marunt, morcovul dat pe razatoare ( eu ceapa si morcovul le-am tocat la robot). Lasam la calit pana se patrunde bine si ceapa si morcovul. Adaugam ardeiul copt tocat marunt. Cat toate acestea se calesc impreuna, trecem prin robot si fasolea. Am preferat sa o maruntesc.  Dupa ce toate ingredientele din tuci s-au calit, adaugam fasolea si amestecam cu un linguroi pana ce toate se amesteca unele cu altele si fasolea incorporeaza uleiul. Potrivim de sare, piper. Dupa ce fasolea a mai stat si ea la fac cca 40 minute, adaugam sucul de rosii. Mai lasam compozitia inca 15 minute, timp in care amestecam din cand in cand pentru a nu se lipi. La final adaugam usturoiul pisat.  Lasam zacusca  sa se racoreasca. 

Punem copmpozitia in borcane care au fost deja spalate si sterilizate. Punem capace si  introducem borcanele la cuptor, la copt pentru cca 15 minute. Le asezam in camara pe rafuri ce mai sunt goale, in asteptarea iernii. ...care va veni foarte tarziiiiuuuuu....:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole si ciuperci