Zacusca de fasole verde cu dovlecei

de Lau in Zacusca, 6 Aug 2017 | 6905 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor

 

INGREDIENTE

  • 4 kg dovlecei
  • 2 kg fasole verde
  • 2 kg ardei grasi
  • 1 kg morcov
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 kg ceapa
  • 800 g pasta concentrata de rosii
  • 300 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • 200 g orez
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole verde cu dovlecei:

Ardeii ii coacem, ii asezam intr-un vas, presaram sare peste ei, ii acoperim si lasam 10 min.

Ii curatam sub un jet de apa rece. Inlaturam cotoarele, semintele si tocam marunt.

Dovlecei ii curatam de coaja, ii tocam cubulete sau ii dam prin razatoarea mare.

Fasolea verde o curatam de capete, o rupem bucati, o spalam bine in cateva ape.

Intr-un ceaun incapator, adaugam uleiul si, cand s-a incalzit, adaugam ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam morcovul si radacina de patrunjel data prin razatoare.

Amestecam si lasam sa se caleasca putin, adaugam zeama de la ardei copti, dovlecei, amestecam si lasam sa fiarba cca. 5 min, dupa care adaugam fasolea, crengute de cimbru, foi de dafin si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand.

Foile de dafin nu le lasam mai mult de 15 minute.

Cand fasolea este fiarta, adaugam ardeii, pasta de rosii, orezul, condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce uleiul iese la suprafata.

Punem zacusca in borcanele sterilizate si le bagam la cuptorul incalzit 10 min si le lasam sa se raceasca pana a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole verde cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu bureti