Zacusca de vinete

de Ksenya in Zacusca, 10 Oct 2016 | 8435 vizualizari

 

O reteta de zacusca pe care am facut-o si anul trecut. Atat de mult a fost apreciata ,incat am repetat-o si anul acesta, dar de data asta am facut-o  la ceaun la foc de lemne. Zacusca e dementiala. E usoara, nu iti da senzatia de arsuri. O recomand cu incredere!
Sursa de inspiratie cu mici modificari  - Motan la Oale. Mulltumesc  pentru reteta !

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg vinete coapte si curatate
  • 2 kg de ceapa curatata ,spalata si data prin masina de tocat sau robot
  • 2 kg gogosari curatati si dati prin masina de tocat sau robot
  • 0,5 ardei capia curatati dati prin masina de tocat sau robot
  • un borcan de pasta de tomate ,eu am folosit Olympia
  • 8-10 foi dafin
  • 2,5 linguri sare
  • o jumatate lingura fulgi ardei cayenne (optional)
  • 1 litru ulei
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Am pus ceaunul pe flacara, am pus uleiul, cand uleiul s-a incins, am adaugat  ceapa, am amestecat-o din cand in cand. Cand a inceput sa rumeneasca foarte putin, am adaugat  gogosarii si ardeii capia, am amestecat si am lasat  sa borboloseasca la foc domol. Dupa o ora si jumate am adaugat o lingura de sare si foile de dafin, apoi vinetele tocate. Am lasat sa fiarba incet pana a scazut si a inceput sa lege, cam 40 minute, am adugat borcanul cu pasta de tomate si fulgii de ardei cayenne.

Amestecand din cand in cand, am mai lasat inca 25 minute. Am potrivit de sare. Lasand la foc domol am umplut borcanele spalate si sterilizate, avand grija sa scot frunzele de dafin din compozitie. Am inchis cu capac si le-am bagat sub patura pana s-au racit complet. Pofta mare!

TIPS-URI

1

Vinetele le puteti toca cu un cutit de ceramica sau cu un satar din lemn

2

Folositi pasta de tomate cu proncetaj mare de rosii ,astfeli ve-ti capata culoarea si gustul dorit

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (21)

miki_a 1

16.10.2016, 11:10

Ce poooooozeeeee Ksenya! Minunata zacusca pregatita!

RODIMUR 1

05.09.2018, 10:03

Arata foarte bine, zacusca ta, Xenia...!

trifadalia 1

05.09.2018, 14:04

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete