Zmeurata

de Rocsi in Bauturi, 28 Iul 2015 | 6203 vizualizari

 

O bautura aromata, fina, delicata, pentru doamne si domnisoare. Bine, o pot servi si domnii, dar trebuie sa fie facuta putin mai tarisoara pentru ei, sa o simta mai bine :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 kg zmeura bine coapta
  • 800 gr zahar
  • 700-800 ml alcool de 90 grade
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zmeurata:

Spalam zmeura usor, cu apa rece. Dar nu o spalam in exces pentru ca isi va pierde din aroma, doar putin. Luam un borcan mai mare de sticla, il spalam si il stergem cu un servetel curat. In el pune un rand de zahar, unul de zmeura, iar zahar, zmeura si tot asa pana terminam zmeura. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Infiletam capacul la borcan (s-au punem un ceolofan daca nu are capac), il lasam in bucatarie. Invartim din cand in cand pentru a se topi zaharul, oricum se va topi foarte repede. A doua zi dimineata, cand zaharul este topit complet, punem alcoolul. Amestecam si lasam la macerat maxim o ora. Dupa acest timp scurgem zmeurata, aruncam fructele, iar bautura o pastram intr-o sticla, inchisa bine si la rece. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zmeurata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

02.08.2015, 10:01

Multumesc Andra

Gicuta 1

10.08.2015, 11:42

Ce-as bea si eu un pahar acum

Rocsi 1

10.08.2015, 20:39

Gicuta, vino la mine sa te servesc. Pun si un cub de gheata sa fie rece

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zmeurata