Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi in Mancaruri de legume, 19 Ian 2019 | 3713 vizualizari

 

Ne plac tare mult gustarile acestea simple cu dovlecei sau zucchini si le preparam in orice anotimp.
Crustele sunt diverse, fie din pesmet cu parmezan, fie din fulgi de porumb, sau doar din oua cu faina, iar de servit ii servim cu sosuri: de iaurt cu usturoi, de rosii, sau ca in cazul de fată de ardei iuti.

 

INGREDIENTE

  • 1 zucchini
  • sare
  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • 75-80 gr pesmet
  • 75-80 gr parmezan
  • 1 lingurita dulceata de ardei iuti
  • putin ulei pentru prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan:

Spalam bine zucchiniul si il feliem rondele de aproximativ 7-8 mm.

Asezam rondelele de zucchini pe un platou si presaram sare peste ele. Le lasam asa 10 minute, sa elimine din lichid, apoi le tamponam cu servetele absorbante.

Amestecam ouale cu un praf de sare si dulceata de ardei iuti, apoi adaugam 1 lingura de faina si omogenizam compozitia.

Punem intr-un bol restul de faina, iar in altul, amestecam pesmetul cu parmezanul.

Trecem rondelele de zucchini, mai intai prin faina, apoi prin compozitia de oua si la final prin pesmet si parmezan.

Le prajim intr-o tigaie unsa cu ulei, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.

Nu este nevoie de baie de ulei, ci doar sa fie tigaia unsa la baza cu ulei sau cu unt.

Sunt buni atat calzi cat si reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

21.01.2019, 20:21

Ce buni sunt asa crocanti!

dantes 1

25.01.2019, 10:37

Bun!

mihaelar63 1

25.01.2019, 16:49

Buna gustarica
Trec dovlecelul pe lista de cumparaturi )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zucchini cu pui si mozzarella