Criss

6

Bucataras
Chef

Targu Mures

Bucataras din 13.07.2010

RETETE542
PRIETENI255
Retete

Pastrav prajit

In Pastrav la 4 Ian 2011

Pastravii se curata, se spala, eu ii prefer fara cap, chiar daca da bine pestele intreg, mie drept sa spun nu-mi place sa-i vad cu cap. :) Se sareaza, pipereaza, daca va place puteti pune si ierburi aromate, se dau prin faina alba si se prajesc in ulei incins. Se servesc cu cartofi prajiti,...

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

In Ciorbe la 4 Ian 2011

Intr-o oala se pun cam 2 l de apa la fiert, iar cand apa incepe sa fiarba se adauga legumele si perisoarele.Legumele se pot cali in ulei insa eu am preferat doar sa le fierb si sa nu mai adaug grasime in plus, carnea fiind sufiecient de grasa. Atat carnea cat si legumele vor fierbe destul de...

Desert diplomat cu piscoturi

In Torturi la 29 Dec 2010

Gelatina se pune intr-o cescuta cu zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de lamaie si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa si are consistenta unei smantani. Cand...

Prajitura Milch Schnitte (felie de lapte)

In Prajituri la 29 Dec 2010

Blat: Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul,  apa, uleiul si se bat pana devin albe si spumoase. Albusurile se bat spuma tare. Peste galbenusuri se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Apoi se adauga albusurile, amestecand cu lingura de jos in sus...

Nuci umplute

In Prajituri la 26 Dec 2010

pt.coji: Din faina, zahar pudra, vanilie si unt/margarina se face un aluat. Se lucreaza foarte usor si nu e lipicios deloc. Formele de nuci se ung foarte putin cu ulei. Aluatul se imparte in bilute si cu ajutorul degetelor se preseaza in forme. Formele se pun intr-o tava si se introduc...

Tort cu blat de bezea (Pavlova)

In Torturi la 20 Dec 2010

Pentru foile de bezea: Avand in vedere ca albusurile mele erau congelate, le-am scos cu cateva ore inainte si le-am lasat sa se decongeleze. Se bat albusurile spuma tare.  Treptat se adauga zaharul si se bate pana se topeste tot zaharul si spuma e lucioasa si tare.  Se adauga si...

Racituri/piftie de porc

In Porc la 20 Dec 2010

Carnea se curata, daca e cazul se parleste inainte, apoi se spala bine si se pune intr-o oala cu apa rece sa stea 30 minute. Se schimba apa din vas si se pune carnea la fiert. Apa trebuie sa fie suficient de multa incat sa acopere carnea de tot. Se pune sare si usturoi dupa gust si se pot...

Pizza "Criss" - cu ciuperci si masline

In Pizza la 15 Dec 2010

Pentru aluat: Faina se amesteca cu drojdia si sarea. Se adauga laptele caldut in care am dizolvat zaharul, apoi uleiul. Se framanta aluatul, care se lasa sa creasca o ora. Pentru sosul de ciuperci: Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga adeiu si ciupercile, se...

Desert mini-eclere

In Prajituri la 13 Dec 2010

Coji : Apa cu untul sau margarina se pun la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba se ia craticioara de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca foarte bine si se adauga ouale pe rand, astfel incat dupa ce primul ou a fost bine amestecat si incorporat, il adaugam pe urmatorul....

Cornulete cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2010

Faina se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga untul, oul + galbenusul, treptat laptele caldut si se framanta aluatul. Se lasa sa creasca o ora, apoi se intinde si se taie triunghiuri care se umple cu sunca taiata cubulete si se ruleaza. Se ung cu ou batut si se presara deasupra cascaval...

Prajitura "Ora 12"

In Prajituri la 6 Dec 2010

Intr-un vas se amesteca zaharul, zaharul vanilinat, cacaua, apoi se adauga treptat laptele si uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot. Din aceasta compozitie se opreste o cana. Restul siropului de ciocolata se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca...

Pui pe sticla

In Pui la 6 Dec 2010

Puiul se curata, se spala si se condimenteaza. Sticla se umple cu apa, se trage puiul pe sticla, se pune sticla cu puiul in tava. In tava se pune de asemeni apa, frunzele de dafin si crengutele de cimbru. Se pune tava in cuptor pentru o ora si jumatate, timp in care se stropeste puiul cu...

Poienita cu ciuperci

In Salate la 3 Dec 2010

Ciupercile se curata si se pun la marinat in apa cu sare, piper, putin otet, ulei de masline, usturoi si o foaie de dafin. Le-am tinut asa vreo doua ore dupa care le-am fiert aproximativ 10 minute in aceeasi apa. Intr-un vas se pune folie alimentara. Se aseaza ciupercile, peste ciuperci...

Savarine cu pesmet

In Prajituri la 3 Dec 2010

Pentru savarine: Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pesmetul si faina. Se ung formele pentru savarine cu unt sau ulei, se tapeteaza cu faina. Sau mai simplu (varianta aleasa de mine), am copt savarinele in...

Tort cu crema de zahar ars si crantz - Un desert delicios si aromat

In Torturi la 28 Noi 2010

Iata cum se prepara Tort cu crema de zahar ars si crantz - Un desert delicios si aromat 15 linguri zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu acest caramel o cratita. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se strica. Crema:  Se bat ouale cu zaharul, vanilia si laptele si se...

Conopida cu sunca si cartofi la cuptor

In Mancaruri de legume la 28 Noi 2010

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei si tapetat cu pesmet se pun rondelele de cartofi, sare, apoi conopida fiarta i scursa bine, rupta in buchetele, feliute de sunca. Ouale batute se amesteca cu smantana si se toarna peste conopida. Se rade cascavalul si se pune tava in cuptor 25-30 minute....

Pulpe de pui pe sare

In Pui la 27 Noi 2010

Pulpele de pui se curata, se spala si se condimenteaza cu piper, usturoi, boia de ardei.  Sarea se pune in tava de la aragaz, pe hartie de copt si pe sare se pun pulpele de pui. Se pune tava in cuptor pentru 30 minute, dupa care pulpele se intorc pe partea cealalta si se mai lasa 30 minute....

Sarmale din varza dulce

In Mancaruri cu carne la 27 Noi 2010

Carnea tocata se amesteca cu orezul, ceapa calita , mararul verde, sarea si boiaua dulce. Varza se opareste si se desprind frunzele. Se indeparteaza vinele groase iar daca frunzele sunt foarte mari, se taie in doua. Se pune o lingura de carne pe o foaie de varza, se ruleaza (toata lumea stie...

Tort fluture

In Torturi la 24 Noi 2010

Blatul: Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si albusurile batute spuma...

Tarta cu spanac si feta

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2010

Aluatul de tarta: Se amesteca faina cu untul si sarea, pana rezulta un aluat nisipos, apoi se adauga oul si laptele si se aduna tot aluatul intr-o Bila care se pune in frigider pentru o ora. Aluatul se imparte in doua (ies doua tarte) si se intinde, apoi se pune in tava unsa cu ulei. Se...

Supa crema de legume cu ciuperci

In Supe la 22 Noi 2010

Intr-o oala se pun ceapa si morcovii la fiert. Cand morcovii sunt aproape fierti, se adauga conopida si cartofii si se lasa sa fiarba pana cand legumele s-au inmuiat. Se strecoara apoi, dar fara a se arunca apa in care au fiert legumele. Ciupercile se taie feliute subtiri si se calesc in...

Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)

In Torturi la 15 Noi 2010

Pentru blat: Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea....

Limbi de pisica

In Prajituri la 15 Noi 2010

Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia, se adauga faina. Rezulta un amestec destul de gros si vascos dar care va deveni pufos in momentul in care se adauga albusurile batute spuma tare. Compozitia o punem intr-un posh si trasam pe hartie de copt bastonase de marimea dorita. E bine sa...

Tort / inima cu mousse de mure si crantz

In Torturi la 1 Noi 2010

Blatul: Galbenusurile cu apa, uleiul, zaharul, vanilia si coaja de lamaie se bat pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea. Mousse de mure: Peste mure am...

Kurtos - Colac secuiesc

In Dulciuri la 1 Noi 2010

Se amesteca prima data faina cu drojdia, apoi se adauga restul ingredientelor, se framanta aluatul si se lasa sa creasca cel putin o ora pana isi dubleaza volumul. Dupa care trecem la prajit, si ne folosim de un instrument ramas de la bunica, vechi de peste jumatate de secol. Si le...

Paste umplute

In Paste la 22 Oct 2010

Spanacul se fierbe in apa cu sare, se scurge si se toaca cu cutitul. Nu trebuie sa fie chiar piure. Se amesteca cu branza feta, putin cascaval ras si usturoi. Pastele se fierb aproximativ 12 minute, pentru ca sunt mari si fierb mai greu decat pastele obisnuite. Se unge un vas termorezistent,...

Ghoriba (fursecuri Maroc)

In Prajituri la 16 Oct 2010

Mixam ouale cu  dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul. Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de migdale si turnam peste crema de oua. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Aluatul obtinut il dam la frigider...

Ficatei libanezi

In Ficat la 16 Oct 2010

Se curata ceapa, se taie in 4, se pune sa se prajeasca in tigaie iar de jur imprejur ficateii. Se lasa sa se prajeasca la foc mic cu capac. Separat se rade usturoiul pe razatoarea mica apoi se adauga feliile de ardei iute si sucul de lamaie. Amestecam si cand ficateii sunt gata ii...

Prajitura turnata cu mere, reteta unui desert fraged si aromat

In Prajituri la 15 Oct 2010

Cum se prepara Prajitura turnata cu mere, reteta unui desert fraged si aromat Intr-un bol de bat cele 4 oua impreuna cu zaharul, vanilia si uleiul. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Rezulta o compozitie asemanatoare cu cea de pancakes. Intr-o tava tapetata cu...

Vinete cu rosii si cascaval la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 13 Oct 2010

Vinetele se curata de coaja, se taie felii si se sareaza. Se lasa o jumatate de ora timp , dupa care se scurgea zeama amaruie lasata. Intr-o tigaie de teflon se pun cativa stropi de ulei de masline si se prajesc vinetele pe ambele parti. Intr-un vas termorezistent, uns cu ulei de masline si...

Afisate 511 - 540 din 542 retete    

Postari recente

publicat la 07.12.2021

Salata Coleslaw

publicat la 06.12.2021

Desert bilute Zserbo

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]