Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI331
Retete

Prajitura cu fructe

In Prajituri la 8 Ian 2011

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam( cu mixerul) cu zaharul si laptele bine de tot pina face spuma.Adaugam apoi in suvoi subtire uleiul, ca la maioneza.Dupa ce s-a incorporat adaugam faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt unsa si...

Pui Nicoise

In Pui la 6 Ian 2011

Se incalzeste jumatate din vin intr-o tigaie mai mare . Cand fierbe adaugam pulpele si lasam si pe o parte si pe cealalta pina cand se albeste. Apoi scoatem puiul pe o farfurie. In vinul ce a ramas in tigaie punem usturoiul zdrobit , ceapa taiata in patru, condimentele, ardeii taiati fasii,...

Prajitura cu foi si crema de ness

In Prajituri la 5 Ian 2011

Pentru foi topim margarina si adaugam zaharul apoi mierea si laptele. Omogenizam si lasam sa se raceasca de tot. Adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut il impartim in doua si intindem doua foi pe care le coacem la foc foarte mic in cuptorul dinainte incalzit. Dupa ce...

Guguluf aperitiv din carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2011

Intr-un castron amestecam carnea tocata cu ouale, sarea, piperul, cimbrul si usturoiul tocat marunt. Prazul il tocam marunt si il calim 5 minute in ulei. Cartofii curatati ii dam pe razatoarea cu gauri mari si dupa ce ii stoarcem bine ii adaugam peste praz, asezonam si adaugam si patrunjelul...

Tarta aperitiv cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2011

am folosit o ceapa alba si una rosie pe care le-am curatat si le-am tocat marunt, impreuna cu usturoiul. Untul il punem intr-o tigaie mai mare in care calim ceapa si usturoiul.Adaugam apoi ardeiul iute si ciupercile taiate si ele marunt, lasam 5 minute sa fiarba in apa ce o lasa ciupercile,...

Terina de branza cu somon

In Somon la 2 Ian 2011

Intr-un castron mai mare amestecam toate branzeturile pe care le-am tinut in prealabil la temperatura camerei. Gelatina se dizolva in vin si apoi se tine la bain-marie aproximativ 15 minute la foc mic. Adaugam apoi gelatina in castronul cu branzeturi la care mai punem laptele si mararul si...

Prajitura cu foi din zahar caramel

In Prajituri la 29 Dec 2010

Se caramelizeaza 200 g zahar cu o lingurita cu apa, avand grija sa nu se arda zaharul ca v-a prinde un gust amarui.Stingem zaharul caramelizat cu 200 ml lapte si lasam sa fiarba pe foc mic pina se topeste tot zaharul. Lasam sa se raceasca bine de tot. Intre timp facem foile.Galbenusurile le...

Porcheta cu salvie si cascaval

In Porc la 28 Dec 2010

Ceapa si usturoiul se curata si se taie cat de marunt se poate. La fel si patrunjelul verde. Se amesteca ceapa, usturoiul, patrunjelul,boiaua, condimentele de porc cu uleiul, bine de tot si apoi ungem pieptul de porc cu acest amestec pe partea interioara a pieptului. Ardeiul se taie fasii iar...

Rulada Paradis

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2010

Facem un sos bechamel din unt,faina,lapte,astfel: topim untul la foc mic, adaugam toata faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase apoi adaugam laptele rece treptat si amestecam. O lasam pe foc sa se lege bine,o dam la o parte si asteptam sa se raceasca. Pana se raceste sosul facem...

Chec sarat ca la bunica

In Aperitive / Garnituri la 25 Dec 2010

Sunca se taie felii si se rumeneste putin. Faina se amesteca impreuna cu praful de copt.Se adauga ouale, sare, piper, ulei, apa, sunca , cascavalul( poate fi orice fel de branza sarata) feliutele de gogosar si patrunjelul verde. Intr-o forma de chec se pune hartie de copt unsa cu putin unt...

Tocanita din carne de porc cu mamaliguta

In Porc la 23 Dec 2010

Ceapa, rosia si ardeii se taie marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga carnea taiata bucatele mici, usturoiul, pasta de ardei, sare si piper . Peste carne se adauga o cana cu apa , se acopera cratita si se lasa sa fiarba carnea bine. Se face mamaliguta punand intr-un litru de apa cu...

Jumari din slanina de porc

In Porc la 22 Dec 2010

Se taie bucatele slaninuta si se pune intr-o cratita sa se prajeasca. Invartim mereu cu o lingura de lemn pina se lasa prima cantitate de untura, apoi reducem focul si lasam slanina sa se topeasca bine. Cand jumarile sunt coapte suficient se stinge focul si se scot jumarile din untura cu...

Friptura de porc cu usturoi

In Porc la 21 Dec 2010

Carnea se taie bucati mai maricele si se condimenteaza cu sare si piper.In cratita in care o v-om praji adaugam uleiul si apoi carnea condimentata. Dupa ce se prajeste putin pe toate partile ,adaugam o cana cu apa si acoperim cratita . Lasam sa fiarba putin pina scade toata apa si apoi...

Foietaj cu bacon , branza si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 20 Dec 2010

Se taie marunt baconul, salamul, branza si ciupercile. Se condimenteaza , se poate adauga patrunjel verde tocat si doua oua intregi+ albusul de la oua cu care vom unge foietajul.Se amesteca bine toate componentele. Aluatul de foietaj il intindem si il ungem cu ketchup apoi presaram compozita...

Plachie de cod

In Peste la 19 Dec 2010

Pestele se taie in felii , se da prin faina amestecata cu boia si se frige in uleiul incins, 2 minute pe o parte, 2 pe cealalta, apoi se scoate pe o farfurie. Ceapa taiata felii, rosia si ardeiul taiate cubulete si morcovul taiat rondele ,se calesc in 2 linguri ulei.Se adauga apoi vinul,...

Dovlecei pane - putin mai altfel

In Aperitive / Garnituri la 18 Dec 2010

Dovlecelul se curata si apoi se rade pe razatoarea cu gauri mari. Ouale se bat bine cu sare si piper si se adauga peste dovlecelul razuit. Punem marar verde tocat, usturoiul razuit ,faina , telemea rasa, sare si piper daca mai este nevoie. Se invarte bine-bine si se pune uleiul la incins. Cu...

Ostropel de pui pe pat de orez

In Pui la 17 Dec 2010

Carnea spalata si portionata se prajeste usor pe toate partile in putin ulei incins. Ceapa tocata fin , impreuna cu rosia si ardeiul tocate marunt se calesc putin , apoi se pun peste carne, se adauga apa calda cat sa acopere putin carnea.Se pun cateva boabe de piper si se lasa la fiert. Cand...

Ficatei cu cartofi si cu sos

In Ficat la 16 Dec 2010

Ficateii se curata , se spala si se lasa sa se scurga bine. Cartofii se curata si de pun la fiert in apa cu sare.Uleiul cu untul se incing si se pun ficateii la prajit. Se prajesc bine pe toate partile. Se prepara , intre timp, sosul din usturoiul pisat, mustar si o lingura smantana. Se...

Friptura de porc elvetiana

In Porc la 15 Dec 2010

Carnea se spala si apoi se sterge bine de tot. Se condimenteaza , se da prin mustar, apoi se pune in punga si se da la rece o ora. Dupa scurgerea timpului, intr-o tigaie( wok) se topesc bucatelele de unt si carnea se prajeste pe toate partile. Se scoate pe o farfurie , iar un untul ramas se...

Pulpe cacciatore

In Pui la 14 Dec 2010

Pulpelor spalate li se inlatura pielita si se prajesc intr-un wok in putin ulei pina se rumenesc pe ambele parti. Se pun in tava ce se va da la cuptor  Ceapa si usturoiul taiati solzisori se calesc putin si se adauga peste pulpele din tava. Ciupercile si rosiile se taie felii, se pun...

Friptura de miel cu ceapa si usturoi verde

In Oaie la 13 Dec 2010

Pulpa de miel se taie in bucati potrivite tinand cont ca dupa coacere scade aproape la jumtate. Ceapa si usturoiul se taie oblic de vreo 2 cm iar patrunjelul se toaca. Carnea se pune in tava cu doua linguri de ulei peste care se presara sare piper si putina boia apoi adaugam 1/2 din...

Gratar din ceafa de porc cu cartofi

In Porc la 12 Dec 2010

Bucatile de ceafa se bat bine ,se sareaza si pipereaza. Se prajesc bucatile de carne pe gratar . Se servesc cu cartofi copti in cuptor sau piure. Obligatoriu o cana de mujdei linga gratare... si o bere rece la sfarsit ! Pofta mare !

Supa de salata verde

In Supe la 12 Dec 2010

Se spala salata verde si se rupe in bucati. Se curata usturoiul si se da prin presa.Slanina se taie cubulete. In oala in care se face supa se pune lingura de ulei si bucatelele de slanina. Se lasa citeva secunde sa se prajeasca se adauga repede, repede usturoiul presat si oul si se invarte pina...

Friptura de porc in saramura de bere

In Porc la 11 Dec 2010

Ceapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie inele,usturoiul se taie/zdrobeste si se pun intr-un recipient incapator in care sa incapa carnea. Se adauga frunzele de dafin,nucsoara(eventual mirodeniile dorite),otetul,coniacul si berea. In aceasta saramura se pune bucata de carne care in...

Prajitura caramel cu bezea

In Prajituri la 9 Dec 2010

200g de zahar se caramelizeaza pana capata o culoare maro-roscat. Se adauga imediat apa (de preferat fierbinte)si pachetul de unt . Se tine pe foc amestecand continuu pana se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca 15 minute . Se separa albusurile de galbenusuri.  In siropul...

Sarmalute in vas roman

In Mancaruri cu carne la 8 Dec 2010

Se amesteca cele doua feluri de carne tocata si se mai dau o data prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita.Se adauga orezul spalat si scurs de apa si un varf de cutit cu piper si sare daca este cazul. Varza cruda se opareste si i se taie nervurile prea groase.Se aseaza o foaie de...

Pui cu smantana

In Pui la 7 Dec 2010

Pulpele se taie, se condimenteaza si se prajesc in uleiul incins, pe toate partile. Se scot si se pun deoparte. In uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt, adaugandu-se faina, pasta de rosii si de ardei si smantana. Se adauga 1/2 l apa sau supa daca avem.Se pun in sos pulpele si se lasa...

Escalop a la Zingara

In Porc la 5 Dec 2010

Cotletul se portioneaza in felii iar pulpele de dezoseaza.Cotletul se bate putin ca snitelul apoi condimentam toata carnea( nu trebuie sa o saram cu mult timp inainte de a o prepara, deoarece lasa zeama, ceea ce o va face mai putin gustoasa). Costita o taiem julien si ciupercile din conserva...

Bors de peste cu leustean

In Ciorbe la 5 Dec 2010

Morcovii, ceapa ardeiul si rosia se calesc putin in ulei, se adauga apoi albiturile de zarzavat, apa 4 -5 l ,celelalte ingrediente, mai putin borsul si pestele .Sse lasa sa fiarba. Cind zarzavatul este fiert, se adauga pestele si se lasa sa fiarba 10-15 minute. Se adauga  o cana de bors...

Friptura de pui cu stafide, ananas si carnati

In Pui la 4 Dec 2010

Intr-o tava unsa cu putin ulei se aseaza cartofii curatati si taiati in 4, peste ei bucatile de carne facute cu sare si piper,felii de ananas, apoi fasii de ardei colorati, faliile de carnati deasupra.Se presara stafidele peste toate ingredientele din tava si la sfarsit de adauga mujdeiul de...

Afisate 511 - 540 din 684 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Retete preferate
Tort diplomat

Voturi:24

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 20

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]