Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI331
Retete

Tort de mere cu nuca si frisca

In Torturi la 10 Noi 2010

  6 linguri zahar se caramelizeaza in cratita in care vom pregati tortul.Dupa ce zaharul s-a caramelizat( nu se lasa prea mult ca prinde un gust amar)cu miscari de rotatie il intindem pe marginile cratitei.Punem cratita afara la rece sa se intareasca zaharul caramel. Curatam merele...

Galuste de cartofi umplute cu branza , cu garnitura de varza rosie

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2010

Cartofii se fierb in coaja cam 20 minute. Varza se feliaza fasii. Ceapa se curata si se infig cuisoarele in ea. Se caleste ceapa intreaga si varza taiata in uleiul incins, cateva minute.Se adauga supa si otetul si se lasa sa fiarba la foc mic pina e fiarta varza. Nucile se maruntesc si se...

Varza a la Cluj- varianta Bihoreana

In Porc la 8 Noi 2010

Varza murata taiata fideluta se spala bine in apa rece apoi se stoarce bine in pumni. Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem varza la calit, impreuna cu mararul , cimbrul si piperul.Amestecam bine sa se caleasca varza, adaugam 1/2 cana apa si lasam sa fiarba varza 20 minute....

Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos

In Prajituri la 7 Noi 2010

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma bine. Cafeaua fiarta o indulcin tare cu zaharul si dupa ce s-a racit si s-a topit zaharul o adaugam treptat la albusurile spume. Amestecam bine cu mixerul pina raman albusurile spumoase tare. Untul( margarina) se invarte bine...

Tort ALEX

In Torturi la 6 Noi 2010

  Se fac 4 rulade , fiecare din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina , 3 linguri apa si praful de copt.( galbenusurile se amesteca cu zaharul pina isi dubleaza volumul , apoi se adauga apa, faina, praful de copt si albusurile spuma) Fiecare rulada se pune in tava captusita cu...

Biryani cu pui

In Pui la 5 Noi 2010

Ceapa curatata si taiata solzisori si usturoiul presat se calesc in putin ulei pina se inabusa bine.Se adauga foaia de dafin, scortisoara, cardamomul si cuisoarele si se prajesc 1 minut. Se adauga condimentele pisate(pudra) peste ceapa apoi adaugam iaurtul si carnea taiata cubulete si...

Conopida frantuzeasca

In Mancaruri de legume la 4 Noi 2010

  Conopida se curata, se rupe in buchetele , se spala si se fierbe in apa cu sare. 4 oua se fierb tare .Cascavalul se rade. Intr-un vas rezistent la foc , uns cu unt se pune putin pesmet care se plimba si pe lateralele vasului. Punem un rand de conopida fiarta apoi ouale rase pe...

Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata

In Ciorbe la 3 Noi 2010

Se curata legumele si se taie marunt mai putin ceapa rosie care se adauga intreaga. Usturoiul tocat, prazul si pasta de gogosari se pun in oala in putin ulei, se amesteca apoi se adauga zarzavatul, carnatul taiat feliute , apa necesara si condimentele.Se lasa sa fiarba. Intr-o cratita...

Marinata de peste cu legume sote

In Crap / Caras la 2 Noi 2010

Pestele curatat si spalat se da cu sare si se lasa la rece 1/2 -1 ora apoi se zvanta cu un prosop de hartie ,se da prin faina amestecata cu boia si se prajeste in ulei pe ambele parti. Intr-o cratita punem ulei, vin, frunzele de dafin, boabele de ienibahar, bulionul sau 2-3 linguri pasta de...

Pate de ficat - de casa

In Aperitive / Garnituri la 1 Noi 2010

Ficatul (vitel, porc , pui, curcan)se spala bine si se portioneaza.Ouale se pun la fiert. Legumele se spala se sterg si se feliaza subtire apoi se calesc in doua linguri cu ulei. Cand s-au inmuiat se adauga ficatul si se prajeste bine in apa care o lasa, fara a mai adauga alta. Cand este...

Berbecut la vas roman

In Oaie la 31 Oct 2010

  Cartofii se curata si se taie rondele.Intr-un vas punem vinul amestecat cu cimbrul si usturoiul si cateva fasii de ardei rosu . Amestecam bine si adaugam apoi cartofii si fasolea verde. Bucatile de carne le condimentam bine si dupa ce am pus in vasul roman (inmuiat in...

Pui lionez

In Pui la 30 Oct 2010

  Pulpele se dezoseaza si se taie in bucati mai mari. Ceapa se caleste in unt pina devine sticloasa , apoi se adauga bucatile de carne fara pielita si se inabusa in putina apa sau supa de pui.Cine doreste ca pulpele sa fie crocante le poate da la cuptor 30 minute intr-o punga Knorr....

Muraturi asortate la butoi

In Muraturi la 29 Oct 2010

Castravetii se spala bine de tot si se lasa la scurs. Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se scurge.Hreanul se curata se spala si se taie in 4 fasii.Frunzele se spala si se lasa la scurs. Pe fundul butoiului bine spalat se pun frunze de cimbru, marat, cativa catei de usturoi,...

Piept de pui cu smantana

In Pui la 28 Oct 2010

Pieptul de pui se taie bucati si se pipereaza. Uleiul se pune intr-o tigaie sa se incalzeasca si se prajesc bine bucatile de piept, pe toate partile. Cand este gata se adauga smantana si se lasa sa fiarba cateva minute. La sfarsit se adauga sare daca este nevoie. Se serveste cu mancare...

Tocanita de pui cu galuste

In Pui la 26 Oct 2010

Puiul se spala bine si se transeaza in bucati potrivite.Legumele spalate se feliaza si ele si se calesc in ulei. Se adauga carnea, pasta de gogosari, sare si piper si o cana mare cu apa care sa acopere carnea. Se acopera si se lasa sa fiarba carnea. Se fac galustele:se bat bine ouale, se...

Pui Tandoori

In Pui la 16 Sep 2010

Pulpele se spala si se sterg bine cu prosoape de hartie.Pe fiecare pulpa se fac 2-3 crestaturi cu adancimea de 1 cm. Iaurtul se pune intr-un castron impreuna cu celelalte ingrediente, mai putin untul.Se amesteca bine de tot pentru a se obtine o culoare uniforma. Pulpele se ung cu aceasta...

Ciuperci cu mamaliguta

In Mancaruri de legume la 15 Sep 2010

Ceapa, ardeii si rosiile se taie felii subtiri. Uleiul se pune la incalzit si se adauga legumele la calit pina devin sticloase. Adaugam apoi si ciupercile taiate, o canita cu apa, pasta de gogosari, usturoiul ,sare si piper.Lasam sa fiarba toate bine. Intre timp punem sa se faca mamaliga....

Fricando cu ciuperci

In Vita la 14 Sep 2010

Carnea se taie in bucatele potrivit de mari iar legumele se taie in fasii. Se pune la incalzit uleiul si se calesc legumele pina devin sticloase. Se adauga carnea imvartind mereu pina isi schimba culoarea. Adaugam o cana cu apa , pasta de ardei, cimbrul, sare si piper si lasam sa fiarba...

Rulada Kazacioc

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2010

Cremvustii fierti se curata de pielita si se taie marunt. Ceapa si gogosarul se taie fasii subtiri iar branza se faramiteaza. Ouale se bat bine si li se adauga putina sare si piper. Intr-un bol se amesteca bine cremvustii cu branza, ciupercile, ceapa, gogosarul, fasolea verde si pasta de...

Marinata de peste cu lamaie si usturoi

In Conserve la 13 Sep 2010

Pestele curatat(fara cap si coada) se taie felii de doua degete grosime. In vasul in care vrem sa-l fierbem, punem un strat de felii de peste, apoi lamaie decojita taiata rondele, alt rand de peste iar lamaie si deasupra sa fie peste. Adaugam sare, usturoi taiat , foi dafin si piper boabe....

Pui cu masline , in stil italian

In Pui la 12 Sep 2010

Carnea se spala si se usuca bine apoi se asezoneaza  cu sare ,piper. boia si se prajeste in ulei de masline pina devine aurie. Se scoate din wok si se pune pe servetel absorbant. In uleiul ramas in wok punem ceapa si usturoiul presate fin, vinul si supa.Sardelele se taie marunt( eu...

Pulpe cu piersici

In Pui la 11 Sep 2010

Ceapa, rosiile si ardeiul se curata si se toaca marunt. Pulpele se prajesc in ulei( eu le-am dat jos pielea ca este mai sanatos)pina se rumenesc frumos, apoi se scot afara din wok. In uleiul ramas se caleste ceapa, rosiile si ardeiul.Cind sunt gata se adauga pulpele, zeama de la 1/2 lamaie...

Taitei cu varza si piper

In Paste la 10 Sep 2010

Varza se toaca marunt cu mixerul si se sareaza.Taiteii se pun in apa clocotita care fierbe si in care s-a pus sare. Se fierb 8 minutesi se lasa sa se odihneasca in apa fierbinte 5-10 minute. Varza taiata se pune la calit in ulei, invartindu-se sa nu se prinda de fundul vasului. Cand este...

Placinta cu branza dulce

In Prajituri la 9 Sep 2010

Stafidele se tin in 50 ml apa cu esenta de rom pina punem  foile. Intr-o tava captusita cu hartie de copt se pune prima foaie de placinte pe care o ungem cu putin ulei, apoi a doua , o ungem si pe aceasta cu putin ulei si continuam tot asa cu foile pina le punem pe primele 6. Branza...

Franzela cu sunca, cascaval si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2010

Se incalzeste cuptorul. O tava de chec se unge cu unt. Franzela se taie felii dar nu pana jos, apoi se aseaza in tava.Cascavalul si muschiuletul se taie felii subtiri si se introduc intre feliile de paine.Ciupercile, usturoiul si busuiocul se taie marunt si se amesteca intr-un castron cu...

Pui rustic cu cartofi , la vas roman

In Pui la 8 Sep 2010

Pulpele fara pielita se dau cu sare , piper, miere si mustar si se tin o ora la rece in frigider. Vasul roman se scufunda in apa pentru 40 minute. Morcovii , ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri rotunde , la fel ca si rosia.. Ardeii se taie si ei fasii subtiri.Cartofii se...

Pui cu tomate -duo

In Pui la 7 Sep 2010

Pulpele fara pielita si taiate in doua se sareaza si se pipereaza.Kaizerul se taie bucatele mai marisoare si usturoiul pe jumatate. Pulpele cu kaizerul se pun intr-o tigaie wok cu foarte putin ulei si se calesc 10 minute.Adaugam apoi usturoiul, rozmarinul, foile de dafin si rosioarele si...

Snitel cu cascaval

In Porc la 6 Sep 2010

Cotletul se taie felii cam de un centimetru grosime, se pun intre doua folii de plastic(punga) si se bat bine pe ambele parti. Se asezoneaza snitelul si se lasa 30 minute la rece. Cascavalul se taie felii subtiri de 1/2 cm care se pun pe jumatatea de felie de snitel si cealalta jumatate se...

Supa de ceapa

In Supe la 5 Sep 2010

Ceapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie. Se curata ceapa si se taie in doua , apoi se taie rondele subtiri. Curatam si usturoiul si unul il taiem marunt. Punem la topit untul si calim ceapa si catelul de usturoi pina devine ceapa sticloasa. Adaugam vinul si...

Ficatei Gytty

In Ficat la 5 Sep 2010

Kaizerul se taie feliute. Ficateii se spala , se scurg bine de apa, apoi se dau prin faina.Ceapa , ardeiul( daca e de doua culori e si mai frumos), rosia si marul se taie julien. Punem la prajit intr-un wok kaizerul apoi adaugam ficateii . Cand sunt gata prajiti adaugam ceapa , ardeiul si...

Afisate 571 - 600 din 684 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 20

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]