Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI312
Retete

Chicken liver with onion

In Pui la 31 Iul 2010

Ceapa se curata si se taie marunt.Rosia si ardeiul le taiem de asemenea marunt si le calim impreuna cu ceapa in putin ulei.  Ficateii ii curatim bine apoi ii taiem in felii mai mici dupa care ii adaugam peste ceapa si legumele calite. Asezonam cu piper si adaugam vinul. Lasam sa fiarba...

Tarta aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2010

Se face aluatul, se intinde o foaie rotunda de aproximativ 0,5 cm si se aseaza in tava de tarta,sau de tort,captusita cu hirtie de copt. Aluatul se inteapa cu o furculita ca sa nu se ridice la copt... Ceapa, ciupercile, sunca se calesc intr-un pic de unt si se pun peste aluat. Deasupra se...

Rulada Laura

In Vita la 29 Iul 2010

Carnea batuta se face cu sare , piper si enibahar pe ambele parti. Pe o parte se unge cu mustar, se pun feliile de jambon, morcov, castravete si cabanos , in interior, se ruleaza snitelele si se prind cu scobitori. Se dau prin faina si se prajesc pe toate partile.Se scot ruladele si se pun...

Cheese and meringue

In Prajituri la 28 Iul 2010

Se amesteca untul cu zaharul , untura si galbenusurile bine de tot pina se face o crema pufoasa.Adaugam apoi smantana, faina. coaja de lamaie, laptele, praful de copt si se amesteca bine de tot. Aluatul rezultat il intindem pe o planseta presarata cu faina pina ia forma tavii ce o vom folosi....

Clatite cu brinza dulce si smintina, la cuptor

In Dulciuri la 26 Iul 2010

Clatitele se fac dupa metoda obisnuita. Intre timp preparam crema de brinza la care adaugam si stafidele care au fost inmuiate in prealabil , in apa. Crema se amesteca bine si apoi cu lingura , punem din compozitie pe clatita,rulam clatita, cu crema si o punem intr-un vas Yena uns cu unt ....

Friptura de pui cu ciuperci si cu cartofi noi

In Pui la 24 Iul 2010

Se taie pulpele in doua si se prajesc bine in ulei, dupa ce au fost facute cu sare si piper. Pulpele se pun deoparte cind sunt gata prajite si in grasimea ramasa se pune faina si mustarul. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. Se adauga smintina si putina apa , daca sosul e prea gros....

Prajitura Marius

In Prajituri la 23 Iul 2010

Se face un pandispan din oua, zahar, apa clocotita praful de copt, cacao si faina si se coace. Intre timp se prepara budinca si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina. Blatul se taie in doua si se umple cu jumatate din crema. Cealalta jumatate se pune deasupra...

Desert gogosi a la Sidy

In Prajituri la 22 Iul 2010

Drojdia se amesteca cu 50 ml lapte si putin zahar si se lasa la dospit 10 minute. Faina se pune intr-un lighenas in care se framinta aluatul, se adauga sarea, zaharul, ouale si coaja de lamaie, se amesteca usor, turnind cite putina apa minerala, pana se pune toata. Se continua...

Prajitura egipteana cu nuca si caramel

In Prajituri la 20 Iul 2010

Se incalzeste cuptorul in timp ce vom face 3 foi , fiecare din : 3 albusuri batute spuma apoi amestecate cu 3 linguri zahar si batute din nou pina se intaresc albusurile. 1 lingura faina se amesteca cu 40 g nuca macinata si se adauga incet la albusurile batute spuma.Se poate pune si putin...

Salata de oua cu patrunjel verde

In Salate la 20 Iul 2010

Ouale se dau pe razatoarea mare si se amesteca usor cu celelalte ingrediente. Frunzele de patrunjel verde se toaca marunt si se adauga la sfirsit.

Festin delicios cu gratare

In Porc la 19 Iul 2010

Se fierb cartofii in coaja, se curata fierbinti si se taie felii .Se aseaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt ,jumatate din ei . Peste ei se aseaza feliile de gratar , apoi felii rotunde de ceapa si de ardei si felii subtiri de mere curatate, Se presara nuca , feliile de cirnati iar...

Pui in lapte

In Pui la 18 Iul 2010

Puiul intreg spalat bine se asezoneaza cu sare si piper apoi se prajeste pe toate partile in untul amestecat cu uleiul de masline.Il intoarcem pe toate partile ca sa fie uniform prajit. Se scoate apoi puiul si se pune intr-un vas termorezistent- eu l-am pus in vasul roman- iar restul de unt...

Salata de icre

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2010

Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca apoi ii zdrobim cu furculita, adaugam icrele proaspete ai amestecam cu mixerul, turnand uleiul putin cate putin, ca si la maioneza. Din cand in cand adaugam cate putina apa rece de la...

Gulas la ceaun

In Vita la 13 Iul 2010

Se curata toate legumele si se taie cubulete. Carnea se taie la fel.Se face focul si se pune ceaunul cu putin ulei, la incalzit.Ceapa, ardeiul si rosiile se pun la calit in ulei.Cind sunt gata calite , se adauga bucatile de carne , paprika, chimion, sare si pasta de ardei iute. Se amesteca...

Ciorba de ardei umpluti

In Supe la 12 Iul 2010

Morcovii se curata si se razuiesc. 1/2 ceapa si rosia se taie marunt . Se scot cotoarele de la ardei si bucatelele ramase linga cotor , se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei morcovii razuiti, ceapa, bucatelele de ardei si rosia. Cind sunt gata se adauga 2 l de apa , sare si piper si...

Castraveti covasiti(murati la soare)

In Muraturi la 10 Iul 2010

  Se spala bine castravetii sub jet de apa , apoi se taie capetele si se cresteaza in cruce ,la ambele capete ,cam de 1,5-2 cm adancime. Se curata hreanul si se taie fasii. Usturoiul se curata. Ardeii iuti se taie in doua dar nu se despica de tot. In borcanele dinainte spalate...

Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2010

Se pune apa la fiert cu 1/2 lingurita de sare. Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie amestecand mereu sa nu se faca cocoloase. Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind in ea din cand in cand. Carnatul, slanina si kaizerul le taiem marunt si le prajim....

Dulceata de caise pentru Alex

In Dulceata / Gem la 7 Iul 2010

Punem apa la fiert intr-o cratita. Cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugam pentru 1-2 minute caisele. Le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le curatam de coaja , care va veni foarte usor jos si scoatem samburii. Dupa ce le-am curatat cantarim miezul de caise si la 1 kg de fruct...

Chec in masina de paine

In Prajituri la 6 Iul 2010

Am introdus in masina de facut paine, ingredientele in urmatoarea ordine: sare, lapte, unt, oua,faina, drojdie, zahar, esenta de rom si coaja de lamaie si am  lasat sa-si faca programul dupa cum am planificat masina pe programul Cake . Cand a inceput sa fluiere , am adaugat stafidele...

Sos Gribiche

In Clasice la 5 Iul 2010

Se fierbe in apa cu sare, oul , de jumatate ca sa-i ramana galbenusul moale( 2-3 minute) Cand este gata se rastoarna apa de pe el si il lasam 2 minute sa se raceasca in apa rece. Il curatam si il zdrobim cu furculita ca sa se faramiteze albusul fiert.Adaugam mustarul si sarea si amestecam...

Pulpe de pui glazurate

In Pui la 3 Iul 2010

Ardeiul iute se toaca marunt apoi se amesteca cu sosul de soia si piper. Pulpele se ung bine cu acest sos inclusiv sub pielita si se dau la rece macar doua ore. Se cojesc cartofii noi, se taie in cuburi si se pun in tava de copt( eu am pus pe ei cimbru, vin si usturoi granule, voi puteti...

Spanac fiert in lapte cu chiftelute umplute cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2010

Spanacul daca este crud , se curata de codite si se spala bine apoi se opareste 2-3 minute in apa clocotita cu putina sare. Se scoate din apa, se lasa putin la racit si apoi se toaca marunt. Daca spanacul este congelat, se lasa la decongelat, pe o farfurie, pina devine moale( apoi se toaca...

Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata

In Ciorbe la 28 Iun 2010

Scarita se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu putina sare.Intre timp curatam morcovul si ceapa si le taiem marunt apoi le introducem in apa in care fierbe scarita.Adaugam pasta de gofosari si marar verde, lasam sa fiarba. Varza o taiem dupa preferinta fideluta sau patratele si o...

Cornulete bistritene

In Prajituri la 24 Iun 2010

Se face un aluat moale din ingredientele de mai sus , care se imparte apoi in doua.O parte se lasa asa cum este iar cealalta se amesteca cu cacaoa ce a fost dizolvata in 3 linguri lapte. Se framanta bine sa se omogenizeze cacaoa cu aluatul. Din cele doua feluri de aluat se fac 8-12...

Lasagne cu sos Bolognese

In Lasagna la 23 Iun 2010

Ceapa , usturoiul si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici iar usturoiul se preseaza. In putin ulei calim ceapa, morcovul si usturoiul( se prepara sosul Bolognese), apoi adaugam carnea si amestecam bine sa se rumeneasca frumos carnea pe...

Rulouri din piept de curcan cu sunca in sos de rodii

In Pui la 22 Iun 2010

Se curata rodiile si se scot samburii.Se pun la fiert cu siropul, vinul si scortisoara.Se lasa sa fiarba cam 20 minute pina devine mai vascos. Fileurile de piept de curcan se pun pe o folie de nailon . Asezam peste ele frunze de patrunjel( busuioc), felii de sunca, branza si felii de ardei gras...

Chiftelutele lui Alex

In Pui la 21 Iun 2010

Pieptul de pui fara pielita se toaca marunt si se amesteca apoi cu morcovul si ceapa date pe razatoarea cu gauri mici.Adaugam oul batut,patrunjelul verde tocat fin, sare si piper si amestecam bine sa se omogenizeze compozitia. Acoperim amestecul si il dam la rece pentru cel putin 30 minute....

Puisori( pentru decor)

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2010

Branza telemea se rade si se amesteca apoi cu branza de vaci si untul. Amestecam bine si asezonam. Morcovul ras il stoarcem bine de suc, printr-un tifon . Amestecam branza cu sucul de morcov si cu foarte putin sofran. Din compozitia obtinuta facem b1lute de doua marimi. O parte le alungim...

Piramida Paradis

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2010

Pe  piramida se infig scobitori cu aperitivele ce vreti sa le aranjati . Modelul aranjarii, poate fi in spirala, in forma de triunghi sau pe fiecare fata, alt aperitiv...depinde de inspiratia de moment.

Pasca sarata

In Pizza la 8 Iun 2010

Se face aluatul din toate ingredientele pentru blat , se framanta bine si se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul. Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Dupa ce aluatul a dospit,se rupe din el o bucata si se lasa deoparte. O tava de tarta se unge cu unt si se tapeteaza cu...

Afisate 631 - 660 din 684 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 20

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]