Sylvia

2

Bucataras
junior

Bucataras din 13.01.2010

RETETE439
PRIETENI258
Retete

Pulpe de pui cu dovlecel gratinat

In Pui la 18 Mai 2010

Punem ceapa tocata marunt cu uleiul la incins si atunci cand sfaraie adaugam pulpa de pui. Lasam sa se rumeneasca putin si adaugam apoi sare si piper si lasam la foc mic pret de cateva minute. Dupa aceea adaugam rosia curatata de seminte tocata marunt si o canita de apa, lasam la foc mic 10-15...

Paine cu nuci

In Piine la 15 Mai 2010

Am facut aluatul cu masina de facut paine, programul de framanatat si dospit  si am modelat 2 franzele , pe care le-am mai lasat la dospit inca 45 de minute. Le-am crestat si le-am pensulat cu lapte si am presarat sambure de nuca si peste ele.   Am copt painea in cuptorul...

Salata de cartofi cu maioneza

In Salate la 15 Mai 2010

 Am taiat cartofii cubulete si i-am amestecat incet cu o spatula cu restul ingredientelor, condimentam cu sare si piper si adaugam verdeata.   Am decorat-o cu o floare de ridichie si am presarat peste putin marar uscat, ii da o aroma aparte, foarte buna. A fost pe cat de simplu de...

Tarte vergeoise

In Prajituri la 15 Mai 2010

  Framantam  un aluat sfaramacios din 250 grame faina, 125 grame de unt, un ou si 3 linguri de zahar. Se amesteca bine aluatul pana se formeaza o bula care se tine la frigider minim 30 minute .   Se intinde o foaie de tarta si se aseaza in tava tapetata  cu unt,...

Medalion de porc cu ciuperci

In Porc la 13 Mai 2010

 Intr-o tigaie mai mare punem cele 2 linguri de ulei la incins si punem apoi bucatile de carne de porc condimentate in prealabil cu sare si piper si se lasam sa se rumeneasca putin pe ambele parti pret de cateva minute. Dupa aceea le scoatem la o parte si calim in ulei ceapa si ciupercile...

Aripioare la cuptor cu legume

In Pui la 11 Mai 2010

Spalam si stergem aripioarele, le frecam cu sare si pe punem la marinat in sosul facut din apa+vin+ulei+soia si verdeata si le lasam la rece o ora.  Dupa aceea le asezam intr-un vas termorezistet si turnam sosul peste ele, asezonam cu piper, boia si verdeata si sunt gata pentru a lua drumul...

Paine Paysan cu cimbru verde

In Piine la 11 Mai 2010

Toate ingredientele le-am pus in masina de facut paine  pe programul de framantat si dospit.  Dupa ce aluatul a dospit l-am modelat sub forma unei franzele, am crestat-o  si am presarat cimbru tocat marunt si am mai lasat-o la dospit inca 15-20 minute.  Se coace in...

Inima de vita cu legume picante

In Vita la 10 Mai 2010

Lasam la macerat in frigider pentru macar 2 ore bucatile de inima de vita cu un sos facut dintr-o lingura de soya, 50 ml vin, cateii de usturoi tocati marunt, lingura de verdeata taiata marunt , sare, piper, condimente dupa gust .   Intre timp pregatim legumele taind ceapa solzisori si...

Pizza trois fromages cu ruccola

In Pizza la 10 Mai 2010

Avem nevoie de 200 grame aluat de pizza  ( eu il framant cu mana, punand la 400 grame faina tip 55 , 25 grame drojdie diluata cu apa calda si 1/2 lingurita zahar,  apa calduta cat cuprinde aluatul si 3 linguri de ulei se masline; sarea o pun la sfarsit sa nu afecteze dospitul intrand in...

Muffins cu cocos

In Prajituri la 10 Mai 2010

130g zahar se freaca bine cu 2oua. Se adauga 100 g de unt topit si 2 linguri de iaurt (sau lapte batut)  cu  un praf de copt, 150 g de faina si 100g de nuca de cocos. Se omogenizeaza bine cu mixerul si se toarna in forma de muffins imbracata cu hartie,mie mi-au iesit 9 bucati. Se coc...

Sushi

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2010

  Preparare: am pus orezul la fiert, exact ca in instructiunile de pe pachet. Spalat bine prealabil, pus un volum de orez ( o canita am pus eu ) si 1,5 volume de apa rece, putina sare. Am lasat sa clocoteasca tare 2 minute apoi am dat focul incet si am mai lasat 13 minute pana la absorbtia...

Salata cu feta si jambon crud afumat

In Salate la 8 Mai 2010

  Am taiat cubulete branza,  patrate mai mari jambonul si legumele le-am feliat in 4 rosiile si jumatati de  rondele castavetii si ceapa . Le-am asezat toate intr-un vas mai mare, am asezonat cu ulei, piper si ierburi si am amestecat cu grija cu o paleta. Sare nu am pus fiind sarat...

Supa chinezeasca de pui cu pastai de mazare

In Supe la 8 Mai 2010

 Preparare :  spalam si taiem aripioarele de pui ( eu am aruncat varfurile) si le punem la fiert cu ceapa echalote taiata solzisori si lingura de ulei de masline, adaugam la inceput cam 1 litru de apa. Dupa ce a clocotit si am spumat adaugam lingura de soia si condimentele si mai...

Fasole verde à la Jamie Oliver

In Mancaruri de post la 7 Mai 2010

 Preparare : fasolea se fierbe separat in abur sau cu putina apa si sare, eu am fiert-o la abur.  separat intr-un vas se calesc rosiile decojite in ulei de masline si se lasa la foc mic 10-15 minute pana se ingroasa sosul spre final punem si usturoiul taiat fin. Eu am mai pus...

Moelleux à la noix de coco

In Prajituri la 7 Mai 2010

Se amesteca  galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza bine, pana se albesc. Adaugam apoi untul topit si  faina putin cate putin pana se incorpozeaza toata. Punem apoi laptele si la sfarsit nuca de cocos si zaharul vanilat, obtinand astfel un aluat dens.  ...

Pui la cuptor in vas roman

In Pui la 7 Mai 2010

Facem un amestec  intr-un bol din apa, ulei, boia, sare, piper, amestecul de radacinoase  si frunze de salvie ( prospete sau congelate) .  Asezam puiul spalat si sters apoi bine intr-un vas termorezistent, eu am folosit vasul roman si de data asta si turnam amestecul peste pui ....

Mini quiche

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2010

 Preparare: taiem cerculete mari foaia de tarta, eu am decupat cu un bol 6 cerculete. Asezam cerculetele intr-o tava de minitarte pensulata  in prealabil cu unt.  Separat intr-un bol amestecam oul cu smantana, cascavalul ras si verdeturile si condimentam cu sare si piper . In...

Risotto alla marinara

In Fructe de mare la 5 Mai 2010

  Preparare : am inceput prin a  prepara stockul, am cladit intr-un vas mai inalt fructele de mare, am adaugat legumele si verdeata , putina sare si un litru pe apa rece. L-am lasat sa fiarba minute 20 de minute de cand a inceput sa clocoteasca , spumandu-l cu grija atunci cand a fost...

Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza

In Pizza la 5 Mai 2010

  Avem nevoie de aluat de pizza preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie amestacat cu lapte  caldut si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu laptele si zaharul timp de...

Taietei de orez cu pui si legume

In Paste la 5 Mai 2010

  Pregatim ingredientele , taiem legumele si puiul cubulete. Ciupercile le-am avut uscate si le-am rehidratat cu apa fierbinte .   Am calit puiul, ceapa si ciupercile in ulei de masline pret de cateva minute apoi am adaugat sosul de soya si condimentele si o canita de apa si am lasat...

Fasole galbena cu ciuperci forestiere

In Mancaruri de post la 27 Apr 2010

  Preparare :  Intr-o tigaie gen wok puneti la calit intr-o lingura de ulei de msline ( nu renunt al el  pentru ca are oligoelemente si grasimi necesare)  am pus la calit fasolea galbena cu putina sare si piper si am adaugat ciupercile forestiere .    Adagam o...

Pétits chinois in tava rotunda

In Prajituri la 27 Apr 2010

     Preparare: intr-un bol mare pregatim aluatul amestecand faina cu o maia facuta din 50 ml de lapte, o lingurita de zahar si drojdia. Dupa ce am lasat 15 minute framantam aluatul amestecand compozitia cu zaharul, ouale intregi, untul , zaharul vanilat  si restul de...

Pulpe de pui la cuptor

In Pui la 27 Apr 2010

 Punem intr-un vas termorezistent pulpele de pui, rondelele de ceapa si usturoi peste ele. Facem separat intr-un bol o compozitie cu 100 ml de apa, o lingurita boia, sare,piper ierburi aromate si turnam peste pulpe. Pentru ca una dintre ele sa fie picanta am pus peste ea o lingurita de pasta...

Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui

In Piine la 27 Apr 2010

Am pregatit aluatul cu masina de facut paine, trebuie sa avem un aluat ferm pe care il lasam la dospit 30 de minute. Dupa aceea modelam o paine rotunda mai mare sau 2 painici mai mici, eu am optat pentru cea de-a doua varianta.  Am crestat in patrat painicile, le-am facut pe una cu faina...

Poulet à la provencale / Pui provencale

In Pui la 26 Apr 2010

 Preparare: se pregatesc bucatile de carne , se spala si se sterg si se tamponeaza bine cu faina. Se prajesc in ulei de masline pana se rumenesc putin si apoi se scot. Se calesc apoi restul legumelor tocate bucati mai mari.    Dupa aceasta operatiune se aseaza bucatile de pui...

Supa de vara cu legume

In Supe/Ciorbe la 26 Apr 2010

Preparare : se spala si de toaca marunt legumele; telina si pastranacul l-am facut pe razatoare iar conopida am portionat-o buchetele mici. Intr-un vas mai mare ( oala de fonta am folosit-o eu ) .Se pun la calit in lingura de ulei de masline  morcovul, ceapa si radacinoasele si telina. Dupa...

Supa chinezeasca de creveti

In Fructe de mare la 26 Apr 2010

Preparare: se pun crevetii cu 500 ml de apa la fiert , se adauga cand telina taiata bucatele, sosul de soya, condimentele si se lasa la clocotit 10 minute. Dupa 10 minute adaugam ardeiul si la 2 minute dupa el taieteii chinezesti ( ai mei trebuiau sa fiarba doar 3 minute ) . Adaugam spre...

Supa de legume cu galuscute

In Supe la 23 Apr 2010

    Preparare : spalam,curatam si maruntim bine toate legumele,  le punem la calit pret de 2-3 minute intr-o lingura de ulei de masline la foc mic.          Eu am folosit din noi vasul meu mare de fonta, sunt  foarte incatata de...

Minipizza cu 4 arome

In Pizza la 23 Apr 2010

 Aluatul a fost  preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu...

Tort Diplomat cu piscoturi

In Torturi la 21 Apr 2010

Am lasat  gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas timp de 15-20 de minute conform indicatiilor de pe cutie.Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand cu grija cu un tel ca sa nu se lege de vas.Cand se...

Afisate 271 - 300 din 439 retete    

Postari recente

publicat la 28.06.2016

Roma in 4 zile

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]