Intr-o cana mai inalta am pus siropul de afine, mierea, zeama de la lamaie cu tot cu pulpa si am adaugat apa minerala, am amestecat energic sa se topeasca mierea, la final am adaugat fructele congelate. Cam asta e tot, repede se face, repede se...
Mai intai am ras branzeturile si le-am amestecat cu cele 4 oua. Am uns un vas rotund de yena ( cca 22 cm diametru). Am luat 2 foi de placinta si le-am uns cu unt topit, am pus o parte din umplutura ( am estimat ca-mi intra 3 suluri de placinta in...
Crestam carnea din loc in loc, o masam cu putin ulei, o condimentam cu cate un praf din condimentele enumerate si o lasam la rece, acoperita cu o folie alimentara, 45-50 de minute, cel putin.
Dupa...
Frecăm untul moale cu zahărul și un praf de sare, apoi adăugăm ouăle, smântâna, coaja și esența de lămâie și omogenizăm bine compoziția.
Încorporăm apoi,...
Lămâile se spală bine, se taie și se stoarce sucul.
Făina se amestecă cu praful de copt. Untul se taie cuburi mici.
Într-un vas, se mixează untul moale cu un praf de sare, apoi...
Se portioneaza carnea, se spala, se adauga sare si boia de ardei dulce, dupa care se inabuse in ulei cu putina supa.
Se curata ceapa si usturoiul, se spala, se taie bastonase, dupa care se...
Se feliaza salamul, sunca presata si carnatii.
Ciupercile se scurg si se mai maruntesc putin.
Cascavalul se da prin razatoarea mare.
Rosia se feliaza si ea.
Intr-o tava(33/43 cm) se aseaza...
Se pregăteşte aluatul : se cerne făina de două ori într-un castron larg. Se dizolvă drojdia în laptele călduţ, apoi se toarnă peste făină. Se pun oul bătul,...
Tocam ceapa fin si o punem la calit, in uleiul incins. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam cartofii, apoi stingem cu apa sau supa de legume,...
Mai întâi fierbem cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă clocotită cu puțină sare.
Îi fierbem definitiv, să se pătrundă bine, apoi îi...
Mod de pregatire Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort
Blaturi de nuca: Mixezi spuma albusurile cu un varf cutit sare. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul mixand bine dupa fiecare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu...
Mai intai am pus zaharul brut intr-un vas de yena si l-am caramelizat, am imbracat peretii vasului cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca pana am pregatit compozitia.
Intr-un castron am...
Prepararăm două blaturi, unul rotund și unul în formă de inimă.
Punem mai întâi ciocolata la topit, împreună cu untul și laptele, la bain marie. Amestecăm continuu...
Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos
Aluat coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si vanilia, am pus pe foc craticioara si am amestecat...
Foile: Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, sarea si uleiul. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si...
Se freaca untul cu zaharul,pana se topeste si devine cremos.Se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt.Se mesteca pana cand compozitia devine omogena.
Oul se bate cu scortisoara si esenta...
Foi:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi...
Sara buna !