Tort de clatite

de Miha in Torturi, 7 Feb 2013 | 10785 vizualizari

 

La multi ani Adinuta! Ti-as ura de toate, de toate bune, cam cat si cum imi doresc pentru mine... Dar is multe cele mi le doresc si acu mi-e lene :)))) Alege tu ce vrei si spune ca-s de la mine :))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 500 g iaurt
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • ~ 300 g faina (2 cani)
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 3galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahar
  • 2 linguri lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite:

Clatite:

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana compozitia devineca o crema. Turnam untul topit si iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor. Dam compozitia la frigider pentru vreo jumatate de ora, timp in care vom pregati crema.

Crema:

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugam cacaoa, omogenizam, apoi “desfacem” cu laptele rece. Punem vasul la bain-marie si cand incepe sa se ingroase adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine, pana se topeste ciocolata, apoi adaugam untul lasat la temperatura camerei si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.

Coacem clatitele intr-o tigaie antiaderenta, de marimea dorita.

Ungem fiecare clatita cu crema, in timp ce le suprapunem. Dam la rece pana se intareste crema, apoi se orneaza cu frisca si se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu crema de nuci