Tort de clatite cu ciocolata si fructe

de Bucataras in Dulciuri, 22 Iul 2016 | 10614 vizualizari

 

Daca va plac clatitele trebuie sa treceti la nivelul urmator … TORTUL DE CLATITE! 

Alex Cirtu va arata pas cu pas cum sa se face -  Nu aluneca clatitele, nu se rup… e reteta testata! 

 

INGREDIENTE

  • 150 g de unt
  • 1050 ml de lapte
  • 9 oua
  • 280 g de faina
  • 10 lingurite de zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • extra unt pentru prajit

Pentru crema de zmeura:

  • Zahar – 60 g
  • Zmeura proaspata – 250 g
  • Smantana frisca – 470 ml
  • Zahar pudra – 125 g
  • Mascarpone – 250 g (la temperatura camerei)

Pentru ganaj:

  • 300 g de ciocolata alba
  • 100 ml de smantana de gatit
  • Pentru decor va sugerez sa cumparati fructe proaspete
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu ciocolata si fructe:

Topiti untul pe foc si lasati-l deoparte. Incalziti putin laptele, iar faina amestecati-o cu sarea. Intr-un castron incapator bateti ouale cu zaharul si esenta de vanilie si incorporati treptat faina si sarea. Adaugati treptat laptele cald si untul topit. Lasati-l cateva ore la frigider pentru a se omogeniza mai bine.

Eu va propun sa folositi 2 tigai - clar va veti usura munca. Daca nu, atunci va dura putin mai mult. Puneti-le pe foc, ungeti-le cu putin unt si adaugati compozitie in functie de cat de groase le preferati. Ar trebui sa va iasa cca 25-30 de bucati.

Conteaza foarte mult si diametrul tigaii pe care-l aveti.

Dupa ce s-au rumenit pe o parte, intoarceti-le folosind o spatula de silicon sau pur si simplu invartiti-le in aer. Mai lasati-le cca 5-10 secunde si pe partea cealalta si scoateti-le pe o farfurie. Repetati procesul cu fiecare clatita in parte. Este foarte important sa le lasati sa se raceasca complet inainte de a pune crema deasupra. Pana se racesc noi ne putem apuca de crema.

Zdrobiti zmeura proaspata cu cele 60 de g de zahar. Motivul pentru care nu le blendez este ca-mi doresc bucati putin mai mari. Cu ajutorul unui mixer, bateti smantana pentru frisca. Cand e aproape inchegata adaugati zaharul pudra si crema mascarpone. Puneti si zmeura peste. Lasati crema la frigider cca o ora inainte de a o intinde.

Acum a venit momentul sa asamblam tortul de clatite. Puneti crema pe fiecare clatita in parte pana le epuizati. Lasati-o la frigider peste noapte pentru a se inchega mai bine. Puneti smantana de gatit la incins pe foc si turnati-o peste ciocolata alba, tocata la cutit in prealabil. Amestecati bine pana ce se omogenizeaza totul. Turnati ganajul deasupra si nivelati bine cu o spatula. 

Decorati cu fructe proaspete si lasati cca 2 ore la frigider inainte de a-l taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu ciocolata si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, crema de portocale si fructe tropicale