Desert flan cu lapte condensat, ness si frisca

de Constelatialeu in Prajituri, 29 Mar 2018 | 3193 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Xana.....recunosc ca n-am avut rabdare sa se raceasca bine de tot...nu excelez la capitolul rabdare  mai ales cand imi este pofta de ceva anume...voi nu faceti ca mine, aveti rabdare sa se raceasca bine de tot....

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 150 g zahar brut Demerara
  • 1 cutie lapte condensat DeLatte ( 410 g )
  • 400 ml lapte dulce
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita plina cu ness
  • Frisca
  • 200 g smantana dulce cu cel putin 30% grasime
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 2 -3 linguri lapte dulce ( smantana este foarte groasa si trebuie diluata)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan cu lapte condensat, ness si frisca:

Mai intai am pus zaharul brut intr-un vas de yena si l-am caramelizat, am imbracat peretii vasului cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca pana am pregatit compozitia.

Intr-un castron am pus ouale, laptele condensat, esenta de vanilie si ness-ul, apoi am omogenizat, la final am turnat laptele dulce. Acest amestesc l-am transferat in vasul de yena, vas ce l-am pus in tava cuptorului de la aragaz. In tava am turnat apa fierbinte, am acoperit vasul de yena cu folie de aluminiu si am lasat la cuptor cca 1 ora si 15 min.

Am scos vasul de yena din cuptor si l-am lasat sa se raceasca ( trebuia sa-l las sa se raceasca foarte bine, n-am avut rabdare ), apoi am rasturnat pe un platou continutul vasului de yena, adica flan-ul (cica asa se numeste toata treaba asta), am ornat cu frisca si am servit cu pofta.

 Frisca. Intr-un vas mai inalt punem smantana dulce, zaharul vanilat si laptele si mixam pana obtinem o frisca ferma.

TIPS-URI

1

rabdare sa se raceasca bine...eu n-am avut....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan cu lapte condensat, ness si frisca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Raffaello