Prajitura cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 29 Oct 2010 | 30286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 50 g cacao neagra
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • aschii de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Foi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se toarna peste spuma de albusuri. Se omogenizeaza usor, apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se imparte in 5 parti si se coc 5 foi subtiri intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, tipm de cca 10 minute, pana se auresc si marginile incep sa se rumeneasca. Se scot pe un gratar si se lasa la racit. Pe masura ce se coc si se scot din cuptor nu se suprapun, se vor lipi.

Crema:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se pun la fiert pe baie de aburi, amestecand continuu. Trebuie amestecat continuu si daca vedeti ca are tendinta sa se inchege, sa se transforme in papara :)) dati deoparte si omogenizati pana se mai racoreste, apoi puneti din nou la fiert. Se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga ciocolata rupta bucatele. Dupa ce s-a topit si am omogenizat compozitia adaugam si cacaoa. Omogenizam din nou si lasam la racit.

Untul moale la temperatura camerei il mixam pana devine spumos, apoi adaugam cate o lingura din crema ciocolata si mixam energic. Repetam operatiunea pana terminam de adaugat crema de ciocolata. Daca este moale si are tendinta de a curge o dam cateva minute la frigider.

Impartim crema in 5 parti pe care le repartizam intre foi. Presaram cu aschii de ciocolata si dam la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (70)

andi_nicoleta 1

10.04.2013, 11:33

Am facut si eu aceasta prajitura cu ocazia zilei de nastere a tatalui meu caruia ii place ciocolata.Am reusit sa-mi impresionez invitatii.Din pacate s-a consumat prea repede.

nuti28 1

10.12.2013, 18:54

cred ca ii foarte buna am notat reteta am s-o fac cu siguranta

Ancutsa 1

15.03.2020, 15:11

Tare buna!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake