Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa

de mirela0911 in Prajituri, 21 Noi 2016 | 25433 vizualizari

 

Pentru ca mi-a placut enorm de mult reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa facuta de Merisor, am zis ca trebuie neaparat sa o fac si eu chiar daca e ceva de munca la ea. Asa ca, de ziua mea m-am rasfatat cu aceasta minunata prajitura. Bineinteles ca sursa de inspiratie a fost Merisor! Multumesc mult! 

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa

Pentru foi:

  • 4 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde

Crema:

  • 500 gr zahar
  • 13 lg faina
  • 2 l lapte
  • 1/2 lgt sare
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 400 gr unt de calitate
  • esenta de rom
  • nuca macinata pentru ornat
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa:

Cum se prepara Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa

Foile: Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, sarea si uleiul. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se obtine un aluat elastic si usor de manevrat. Din aceasta compozitie se vor coace 8 foi pe dosul tavii cuptorului. 

Crema: Lapele impreuna cu sarea se pun la fiert. Separat, intr-o oala incapatoare se pune zaharul la caramelizat. Cand s-a topit tot zaharul, se pune faina amestecand continuu. Se toarna putin cate putin din laptele fierbinte, amestecand cu o lingura de lemn, pana se incorporeaza tot laptele si crema se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul si ciocolata. Se amesteca pana la omogenizare. La final se pune esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.

Se ia o foaie care se asaza pe un platou si se unge cu crema. Se pune a doua foaie si se unge cu crema. Se continua pana se termina de pus toate foile. Va ramane crema si pentru uns deasupra.

Se inveleste in folie transparenta si se asaza greutate peste foi pentru a se lipi bine intre ele. Se pastreaza asa cel putin 3-4 ore. Se indeparteaza folia, se taie marginile apoi se taie fasii pe lungime, late de aproximativ 5-6 cm.

Se asaza fasia pe marginea unui dog, iar dogul la marginea mesei. Cu un cutit bine ascutit se taie fasia in diagonala, pe laterala, obtinandu-se 2 triunghiuri, pe lungime (vezi poze). Se procedeaza la fel cu toate fasiile.

Se unge cu crema partea alba a triunghiurilor apoi se lipesc intre ele, obtinandu-se astfel forma de Carpati.

Se unge cu crema pe deasupra si se presara nuca macinata, apoi se taie bucati late de cca 2-3 cm. Se servesc cu mare pofta.

Pofta buna!

Daca preferati derturile cu nuca, incercati Prajitura Suzette, iar daca va place cocosul si ciocolata, incercati prajitura de vis

Prajitura cu Branza de Vaci si cacao sigur o sa va placa!

 

TIPS-URI

1

Se poate presara si nuca de cocos.

2

In aluatul pentru foi intra cca 1.5 kg faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

25.11.2016, 22:36

Am probat-o si eu...incredibila! Ti-a iesit superb!

diaconta 1

30.11.2016, 21:56

ce frumos ti-a iesit
o am si eu in plan dar nu stiu cand o voi face

mihaelar63 1

15.05.2017, 10:54

Ce buuna !!! Nu stiu cum se face , eu nu amajuns la ea niciodata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dinti de negru