Prajitura cu mac, visine si bezea

de ala_oancea in Prajituri, 31 Ian 2010 | 15049 vizualizari

 

Reteta Carmiris

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina
  • 150 gr mac macinat
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 200 gr visine din compot
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 borcan gem (eu am pus de caise)
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 100 gr zahar
  • zeama de la o jamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac, visine si bezea:

Untul moale se mixeaza cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi laptele si faina amestecata cu macul si bicarbonatul. Se amesteca bine si se adauga coaja rasa de lamaie si visinele. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata cu faina si se lasa la copt aprox 30 de minute.
Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul si zeama de lamaie. Se intinde gemul peste blatul scos din cuptor, apoi spuma de albusuri si se presara putin mac. Se mai lasa in cuptor 10-15 minute pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ala_oancea 1

02.02.2010, 21:46

Multumesc Bitza

Dana Cristea - pusikmea 1

29.03.2010, 11:55

arata demential

cosmikoko 1

23.05.2011, 00:40

in nici un moment nu se mentioneaza temperatura cuptorului.eu am facut dupa cum scrie in reteta si in mijloc nu s-a copt aproape deloc,desi am lasat-o 10 minute mai mult decat se indicase.
in loc de mac am folosit alune macinate.
reteta e super,oricum,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire