Cu de toate

 Cauta » 

25 deserturi speciale pentru masa de Sarbatori

Postat de: Bucataras in Cu de toate

In prag de sarbatori magice, ne pregatim cu pasi repezi sa dereticam casa si sa ne gandim la bunatatile pe care le vom pregati cu mare drag pentru masa de Sarbatori! Pe langa mancarurile...Citeste continuarea

Reuniunea de iarna a bloggerilor culinari

Postat de: Bucataras in Cu de toate

Food Bloggers Conference revine pe 12 decembrie cu editia de iarna! Evenimentul, care va avea loc la Radisson Blu Hotel, se adreseaza tuturor celor pasionati de gatit si de blogging deopotriva si...Citeste continuarea

Cu, sau fără ciorbă la masă?

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Noutățile din gastroenetrologie tulbură liniștea și obișnuințele noastre culinare. Suntem, așadar, într-un impas din care nu știm cum să ieșim. Ne păstrăm obișnuințele, sau le...Citeste continuarea

Bucatarasii au talent

Postat de: Constelatialeu in Cu de toate

Veselie si multa dorinta de intalniri pe bune....Citeste continuarea

Și chefii mor…

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Căteva cuvinte despre un mare chef francez care a plecat din lumea aceasta, zilele trecute...Alain SENDERENS.Citeste continuarea

Croque-madame

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

La puțin timp după ce în cărțile de meniu din Franța a apărut sandvișul intitulat "croque-monsieur", a apărut și "croque-madame" (pentru că în braserii/bistrouri intrau și doamnele)...Citeste continuarea

Croque – monsieur

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

A scrie despre bucătăria franceză este o mare bucurie pentru mine, pentru că astfel țin legătura cu limba care a devenit, de-a lungul anilor, o pasiune pentru mine și pentru că eu cred că...Citeste continuarea

Top 9 bucătari celebri la televiziuni

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Pentru mine, a scrie astfel de articole despre arta culinară franceză și despre lumea ei, este o modalitate de a ține legătura cu limba pe care o apreciez atât de mult... Chiar m-am gândit...Citeste continuarea

Bocuse d’Or, cea mai importanta competitie gastronomica din lume

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Articolul postat ieri despre Top 10 chefi bucătari se continuă acum, cu această prezentare a unei competiții renumite, creată de unul din cei mai renumiți chefi bucătari ai Franței, Paul...Citeste continuarea

Mari chefi bucatari francezi in top

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

După ce am aflat despre Food Bloggers Conference, Summer Edition, din 7 iunie 2017, am devenit foarte interesată de acest subiect inedit, am citit mai multe din domeniu și am redactat acest...Citeste continuarea

Cel mai important eveniment de food blogging revine! Food Bloggers Conference – Summer Edition

Postat de: Bucataras in Cu de toate

Cea de-a șasea ediție Food Bloggers Conference va avea loc pe 7 iunie 2017, la JW Marriott Grand Hotel, București. După o ediție de iarnă de succes, unde au fost prezenți unii dintre cei mai...Citeste continuarea

10 retete dulci si savuroase pentru Ziua Copilului

Postat de: Bucataras in Cu de toate

In fiecare an, pe 1 iunie, sarbatorim Ziua Copilului si cum starea de bine a unui copil este data si de un dulce bun, iata cateva idei cu care sa va rasfatati copiii, dar nu numai! Cu siguranta si...Citeste continuarea

Honoré de Balzac - 20 mai 1799

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Balzac, un titan al literaturii universale, cel mai mare scriitor realist al lumii și al Franței. O viață ca un roman. Nu întâmplător, viața sa a stat la baza unui film celebru în care...Citeste continuarea

Constantin si Elena, Sfintii Imparati care au scos crestinismul din catacombe

Postat de: claudiaO in Cu de toate

Pe 21 mai ii sarbatorim pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, asa ca m-am gandit sa va aduc povestea lor.Citeste continuarea

40 de retete de tort perfecte pentru sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena

Postat de: Bucataras in Cu de toate

Peste 1,7 milioane de romani isi aniverseaza onomastica duminica, 21 mai, ziua in care biserica ii sarbatoreste pe Sfintii Constantin si Elena.Citeste continuarea

Prajiturile sarbatorilor la francezi (2) / Boboteaza si placinta regilor

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Odată cu articolul despre clătite am început, practic, o prezentare episodică a obiceiurilor culinare ale francezilor de sărbătorile lor religioase. Această serie se continuă acum cu...Citeste continuarea

Lucian BLAGA, 9 mai 1895

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Pentru că e ziua când s-a născut o mare personalitate a culturii române, LUCIAN BLAGA, poate e bine să acordăm câteva minute, întru amintirea câtorva date importante...Citeste continuarea

5 mai 1821 - Napoleon

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Pentru că iubesc mult cultura și civilizația franceză, nu pot lăsa această zi să treacă fără a scrie câteva cuvinte despre însemnătatea ei. Este modul meu de face cunoscute și de a...Citeste continuarea

Prăjiturile sărbătorilor la francezi / Clătitele de Întâmpinarea Domnului

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Ideea acestui articol de popularizare a unor obiceiuri franceze a plecat de la o discuție aici, pe forum, asupra ingredientelor compoziției de clătite, eu refuzând categoric să admit drojdia,...Citeste continuarea

 Cauta » 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]