divainbucatarie

4

Bucataras
grozav

Bucuresti

Bucataras din 23.10.2010

RETETE359
PRIETENI67
Retete

Salata de sfecla rosie

In Salate la 7 Noi 2010

Taiem sfecla fiarta cubulete si o amestecam cu toate ingredientele. Aceasta salata o putem servi langa omleta, carne de vita la cuptor, sau pur si simplu ca aperitiv. Putem pune si un varf de lingurita de hrean ras si devine mai picanta. Este o salata delicioasa! Pofta buna!

Tarta cu dovlecel,mozzarela si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2010

In primul rand taiem dovlecelul in felii subtiri, il saram un pic si il lasam sa se moaie. Se prepara blatul amestecand toate ingredientele. Il punem intr-o tava. Adaugam branzeturile, ciupercile din conserva, scurse bine si uscate cu un prosop de bucatarie, apoi dovlecelul stors de apa pe...

Brownie cu nuci si mere rase

In Prajituri la 6 Noi 2010

Se topeste ciocolata la bain-marie. Intre timp frecam untul si zaharul, apoi adaugam ouale si 2 linguri de apa. Dupa ce le-am mixat bine le punem peste ciocolata si continuam sa amestecam cu un tel pana se ingroasa putin compozitia. In acest moment dam la o parte castronul si adaugam merele...

Paine simpla cu miere de albine

In Piine la 5 Noi 2010

Topim drojdia in putina apa calda. adaugam zaharul, restul de apa din 125 ml apa calda si 100g faina. Vom obtine o pasta groasa pe care o lasam sa stea 30 de minute. Observam ca a crescut intre timp. Adaugam restul de ingrediente, amestecam bine si lasam sa dospeasca inca o ora. Aluatul...

Supa crema de porumb

In Supe la 5 Noi 2010

Intr-o tigaie punem untul si calim baconul. Cand acesta s-a rumenit il scoatem din tigaie si tot aici calim porumbul din conserva. Adaugam usturoiul tocat fin si amestecam pentru a se intrepatrunde aromele – eu l-am lasat mai mare acum pentru ca am vrut sa testez daca obtin acelasi rezultat...

Zacusca de ciuperci

In Zacusca la 5 Noi 2010

Coacem pe gratar vinetele, gogosarii si ardeii kapia. Cand ardeii si gogosarii sunt luati de pe foc ii saram pentru a se curata mai usor. Curatam legumele de coaja si le lasam la scurs cateva ore bune. Fierbem ciupercile si apoi le tocam mai grosolan. Taiem ceapa si o calim pana se face aurie si...

Cuburi cu nuci si ciocolata

In Prajituri la 5 Noi 2010

Pentru a face blatul amestecam toate ingredientele si lasam aluatul sa stea 30 de minute la frigider. In acest timp realizam toppingul: Frecam galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie, nucile, zaharul vanilat si la sfarsit albusurile batute spuma. Scoatem aluatul din frigider si il turnam...

Fursecuri cu mac si lamaie

In Prajituri la 4 Noi 2010

Amestecam pentru inceput faina cu praful de copt, zaharul si coaja de lamaie. Incorporam apoi untul. Adaugam zeama de lamaie si esenta de vanilie si mai amestecam putin. Aluatul obtinut il rulam, il punem in folie si il dam la congelator pentru 15 minute. Il scoatem si taiem felii rotunde cu...

Nori pufosi (gogosi pufoase)

In Dulciuri la 3 Noi 2010

Amestecam toate ingredientele si obtinem un aluat foarte moale. Il lasam 10-15 minute sa se odihneasca. Punem uleiul in tigaie si asteptam ca acesta sa fie incins. Luam cu lingurita si turnam aluat fara sa aiba o forma anume. Le prajim pe ambele parti pana devin aurii spre maro, sa nu le...

Gogosi Fantezie

In Dulciuri la 3 Noi 2010

Punem faina intr-un vas si ii facem o gaura in mijloc. In 3 linguri de lapte cald topim drojdia si o turnam in gaura facuta in faina. Amestecam putin apoi adaugam restul de lapte cald (in care am topit zaharul) si cele 2 oua batute.Continuam sa amestecam. Punem si uleiul, un varf de sare si...

Pasta de peste

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2010

Scurgem pestele de ulei sau de sucul din conserva si il punem intr-un bol impreuna cu toate ingredientele. Mixam bine pana compozitia devine o pasta cremoasa. Gustati si eventual mai adaugati zeama de lamaie, sare, piper, orice credeti ca mai este nevoie. Pofta buna!

Salata de pui cu crema Philadelphia

In Salate la 3 Noi 2010

Pieptul de pui il taiem cuburi si il punem intr-un castron. Adaugam salata verde taiata fasii. Tocam apoi ceapa verde, o punem in castron peste pui si salata. Turnam peste acestea zeama de lamaie, saram, piperam si adaugam sosul obtinut din amestecul de crema de branza, maioneza si smantana cate...

Oua umplute in sos alb

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2010

Taiem ouale pe jumatate si scoatem galbenusurile. Amestecam galbenusurile cu restul ingredientelor pana obtinem o pasta fina. Umplem jumatatile de ou cu compozitia obtinuta mai sus. Pregatim si sosul amestecand toate ingredientele specificate. Daca vreti ca sosul sa fie mai “usor”...

Gargarite

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2010

Taiem rosia, o scobim de miez  si taiem doar jumatate din fiecare parte scobita astfel incat sa obtinem efectul de aripioare. Amestecam toate ingredientele si umplem rosiile. Decoram aripile gargaritelor cu bucatele de masline. Eu am pus niste codite uscate de cirese pentru a completa...

Gaina cu oua

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2010

Fierbem cele 2 oua.  Taiem din ou doar un varf, asfel incat sa putem scoate cu o lingurita galbenusul. Intr-un bol amestecam toate ingredientele si galbenusurile de ou fierte. Umplem ouale iar din restul de compozitie modelam niste oua. Din morcovi taiem felii subtiri si apoi construim...

Ratatouille

In Mancaruri de legume la 2 Noi 2010

Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu si calim ceapa si usturoiul. Dupa ce s-aui calit le scoatem din ulei, le punem seprata pe o farfurie si continuam sa calim pe rand, in acelasi ulei, feliile de vanata si cele de dovlecel. In acest timp fierbem in apa cu sare buchetele de...

Budinca cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 1 Noi 2010

Pentru inceput taiem si calim ceapa. Apoi batem albusurile spuma tare. Adaugam galbenusurile, unul cate unul si amestecam usor. Incorporam si ceapa calita, painea rupta in bucatele mici, cascavalul, ciupercile si verdeata. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina si dam la cuptor...

Lasagna

In Lasagna la 29 Oct 2010

Preparare sos Bechamel: Incalzim untul într-o cratita si adaugam faina amestecand continuu. Turnam lapte rece si lasam sa mai fiarba putin (cam 6 minute) la foc mic, amestecand din cand in cand. Se condimentează cu sare, piper si nucsoara. Luam cratita de pe foc si amestecam sosul cu...

Cofferula

In Prajituri la 29 Oct 2010

Amestecam mascarpone cu zaharul, 1 galbenus si cacao. Dupa ce le-am amestecat bine adaugam al 2-lea galbenus, continuam sa mixam si punem si lichiorul Amaretto. Continuam sa amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Punem ciocolata la topit in bain marine si adaugam cafeaua solubila, apoi untul...

Salata de fasole boabe cu ton

In Salate la 28 Oct 2010

In primul rand scurgem fasolea de zeama din conserva si o bagam sub un jet de apa rece. O lasam sa se scurga si o punem intr-un castron. Peste aceasta punem ceapa taiata julien, tonul din conserva fara ulei si cateva masline. Turnam zeama de lamaie, otetul, saram si piperam apoi amestecam...

Strudel cu mere

In Prajituri la 28 Oct 2010

Aluatul: Punem faina intr-un castron, facem in mijloc o adancitura si punem apoi uleiul, oul, sarea si apa. Framantam rapid cu mana dinspre exterior catre interior. Aluatul il framantam bine pe planseta pe care am presarat in prealabil putina faina. Lasam aluatul pe masa pana devine neted si...

Tortul ciobanului

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2010

In primul rand ungem vasul pe care il vom baga in cuptor cu unt. Imediat dupa ce facem mamaliga luam si punem un strat in vas. Ca sa o putem aranja mai simplu punem un cub mic de unt si astfel o intindem mai usor. Peste aceasta punem un  strat de branza, apoi iar mamaliga, inca un strat...

Barcute

In Mancare copii la 28 Oct 2010

Curatam ardeiul si il taiem astfel incat sa obtinem o forma care poate sustine salata de ou si in acelasi timp sa aduca cu o barcuta. Restul ingredientelor le taiem in bucatele mici si le amestecam cu smantana si unt, apoi condimentam cu putina sare. Decoram cu bete de sticsuri si felii de...

Fete ochioase

In Mancare copii la 27 Oct 2010

Ungem feliile de paine cu unt si crema de branza. Peste aceastea punem ochii din felii de oua fierte si bucatele de masline negre. Ochii vor fi elementul principal al sandvisului. Cream parul omuletilor din feliute de ardei sau castravete, nasul din ardei rosu, sau ardei si sunca, gura din...

Paine cu rosii proaspete

In Piine la 27 Oct 2010

Am pus in masina de paine apa calduta, uleiul si untul topit, sare, zahar, apoi faina. Am adaugat rosiile, drojdia si cascavalul ras. Pornim programul pentru paine simpla si obtinem o paine deosebit de gustoasa.  

Paine cu gouda

In Piine la 27 Oct 2010

Amestecam toate ingredientele (obtinem o masa mai lipicioasa) si le rasturnam intr-o forma de chec. Painea se coace in 25-30 minute la 190°C in cuptor electric – cu caldura de jos si de sus, sau pe programul de copt prajituri la 180°C in 40 de minute.

Vinete cu mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2010

Taiem vinetele in felii de 1 cm si le prajim la gratar. Facem mujdei de ustouroi in care adaugam ulei de masline. Inbibam feliile de vinete in mujdei si le punem in tava pe hartie de copt.Saram, piperam si apoi aranjam mozzarella peste feliile de vinete si facem topping din bucatele de rosii....

SUPA VAMPIRULUI

In Supe la 26 Oct 2010

Fierbem timp de 10 minute rosiile, pasta de tomate, ceapa, morcovul, dovlecelul, pastarnacul si condimentam cu sare, piper. Se toarnă uleiul dupa primele 2 minute de fiert. Tot atunci adaugam si zaharul. Luam de pe foc si lasam sa raceasca. Cu ajutorul unui blender pasam supa. Cei care...

Biscuiti cu aroma de portocale

In Prajituri la 25 Oct 2010

Mixam untul moale cu zaharul pudra pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam un ou si coaja de portocala si le amestecam pana se vor incorpora.  Apoi, punem faina pe care am amestecat-o in prealabil cu praf de copt. La sfarsit adaugam sucul de portocale si amestecam bine. Aluatul obtinut...

Afisate 331 - 359 din 359 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Azi esti ca un fluturas colorat şi te vei simţi cea mai iubită făptură

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]