divainbucatarie

4

Bucataras
grozav

Bucuresti

Bucataras din 23.10.2010

RETETE359
PRIETENI67
Retete

Oua umplute cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2011

Curatam ouale fierte si le taiem in jumatate pe lungime. Scoatem galbenusurile si le punem intr-un castron cu restul ingredientelor. Taiem 12 fasii subtiri si mici de somon, restul il punem langa galbenusuri. Mixam totul pana obtinem o pasta moale si omogena. Umplem jumatatile de oua cu...

Oua vopsite

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2011

Degresam ouale spalandu-le cu un detergent de vase, apoi le clatim foarte bine. Le fierbem intr-o cratita, astefl incat sa fie acoperite cu apa in care am pus sare si o lingura otet, la foc potrivit. Le fierbem 8 – 10 minute. Punem intr-un vas 1 litru de apa fierbinte si 6 linguri de...

Biscuiti pentru iepuras

In Dulciuri la 22 Apr 2011

Mixam untul cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam coaja si sucul de limetta. Incorporam faina, apoi adaugam galbenusul. Amestecam bine pana aluatul devine neted. Facem din el o minge, il invelim in folie de plastic si il lasam la frigider minim 30 de minute. Dupa ce s-a racit intindem o foaie...

Cheese Truffles - Bile de branza

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2011

Punem toate ingredientele intr-un vas si le amestecam pana obtinem o pasta omogena. Acoperim crema cu o folie de plastic si o dam la rece pentru o ora, dar o putem lasa si peste noapte. Formam mingiute pe care le vom rula prin patrunjel tocat, boia de ardei dulce, sunca prajita, bucatele de...

Salata verde cu morcov si ridichi

In Salate la 21 Apr 2011

Taiem morcovii astfel incat sa fie bete subtirele, cam cat un bat de chibrit. Ridichile le taiem rondele foarte subtiri. Intr-un castron mic, amestecam salata verde, morcovii, ridichile si stafidele. Separat pregatim dressingul – daca puteti sa il faceti intr-un borcanel cu capac sau o...

Coaste de miel umplute

In Oaie la 21 Apr 2011

Pentru a zabovi cat mai putin la cuptor, organele de miel se fierb, se dau prin masina de tocat, iar carnea tocata se inabusa cu ceapa verde si ardeiul, in ulei, la foc mic. Amestecam organele cu carnea astfel obtinuta, adaugam mararul si patrunjelul tocate fin, ouale si piinea muiata si...

Tort de ciocolata cu lapte

In Torturi la 19 Apr 2011

Batem untul cu zaharul pana devin spuma. Incorporam galbenusurile si coaja de portocale in crema de unt. Topim in bain-marie ciocolata si incorporam cele 2 linguri de cafea expresso. La compozitia de unt si oua adaugam ciocolata topita, pesmetul, nucile si migdalele macinate, apoi praful de copt...

Stufat de pui

In Pui la 18 Apr 2011

PREPARARE: Carnea condimentata cu sare si piper o calim impreuna cu ceapa alba tocata marunt in 4 linguri ulei de masline, apoi o inabusim cu 150 ml supa de pui. Ceapa si usturoiul verde curatate si spalate le taiem in bucati de 3-4 cm si le calim in ulei de masline, apoi inabusim cu...

Tocanita de cartofi de post

In Mancaruri de post la 18 Apr 2011

Pentru inceput curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi mai mari. Tocam ceapa marunt si o calim impreuna cu morcovii rasi si ardeiul tocat cuburi.Dupa ce s-au calit, adaugam cartofii, cateva fire de cimbrisor si o crenguta de rozmarin si ii calim aproximativ 2 minute amestecand in tigaie...

Pasca cu ciocolata

In Dulciuri la 15 Apr 2011

Intindem aluatul de cozonac in forma tapetata cu hartie de copt. Mixam branza de vaci cu galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, budinca de vanilie si cacao.Adaugam smantana dulce mixata pana devine frisca tare si albusurile spuma tare. Amestecam usor si apoi turnam peste aluat. Coacem pasca in...

Sarmalute in frunze de stevie

In Mancaruri cu carne la 13 Apr 2011

Spalam stevia bine in mai multe ape, o curatam de cotoare si o oparim in apa cu sare, apoi o lasam sa se raceasca. Calim o ceapa tocata marunt in ulei de masline, apoi o punem intr-un bol impreuna cu carnea, patrunjelul tocat si orezul. Condimentam cu sare si piper, punem cimbru, adaugam o...

Gulii umplute

In Mancaruri cu carne la 12 Apr 2011

Spalam guliile bine, le decojim si le scobim cu grija. Le oparim in apa cu sare timp de 4 minute, le scurgem si le lasam sa se raceasca.La carnea tocata adaugam o ceapa tocata fin, orezul, cimbru, boia dulce, sare, piper. Amestecam ingredientele pana se omogenizeaza compozitia, apoi umplem...

Rulada cu ciocolata

In Prajituri la 11 Apr 2011

Intr-o tigaie mai mare topim untul, apoi incorporam faina treptat frecand bine, astfel incat sa nu obtinem cocoloase. Adaugam pe rand cate un galbenus, laptele caldut si albusurile batute spuma si continuam sa amestecam pana compozitia se omogenizeaza.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu...

Paste cu nuca, stafide si miere

In Paste la 11 Apr 2011

Fierbem pastele in apa clocotita cu sare, o lingura ulei si putina scortisoara. Cand sunt fierte le scurgem, le clatim cu apa rece, apoi adaugam 1 lingurita de margarina in strecuratoare. Lasam sa intre putin margarina in paste apoi le amestecam cu nucile tocate si rumenite in restul de...

Koulourakia lambriatika – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE

In Prajituri la 9 Apr 2011

Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam laptele, ouale si faina (in faina am pus praful de copt si sarea) alternativ. La sfarsit adaugam coaja de lamaie si esenta de vanilie. Lucram aluatul cu mana pentru a obtine o textura mai neteda. Luam aluatul si il rasucim in fasii subtiri de peste 20 cm...

Ciorba de pui a la greque

In Ciorbe la 8 Apr 2011

Pentru inceput punem puiul la fiert in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba in clocot aproximativ 5 minute, apoi punem zarzavatul taiat in cuburi mai mari. Cand acestea s-au fiert strecuram supa. Dregem supa cu ouale batute cu smantana, adaugam laptele si sucul de lamaie, orezul fiert si puiul...

Chec aperitiv cu cascaval si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2011

Taiem cascavalul in cuburi paralelipipedice cu o lungime de 4-5 cm, spalam si strecuram ciupercile, tocam patrunjelul.Batem albusurile spuma, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Adaugam restul ingredientelor peste oua si amestecam usor cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava tapetata...

Drob de miel

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2011

Drobul de miel de Pasti, o reteta minunata pentru sfintele Sarbatori Pascale ... Spalam organele si prapurul in mai multe ape. Cat timp pregatim compozitia pentru drob tinem prapurul intr-un castron cu apa rece. Fierbem organele de miel in apa cu sare, luand spuma de cate ori este nevoie. In...

Salata de rosii si castraveti cu branza - Shopska Salad

In Salate la 5 Apr 2011

Taiem legumele felii. Le asezonam cu sare si piper, punem ulei de masline si amestecam pana se omgenizeaza compozitia. In momentul in care servim punem branza rasa peste salata. Pofta buna!

Colac impletit cu nuca, ciocolata si stafide - pentru Paste

In Dulciuri la 5 Apr 2011

Pentru inceput pregatim maiaua, asa cum am facut la toti cozonacii: intr-o cana punem drojdia, adaugam 1 lingura de zahar si una de faina, acoperim cu lapte, amestecam putin cu o lingurita, apoi lasam sa dospesca cam 10 minute, pana sta sa iasa din cana. Intre timp frecam galbenusurile cu...

Chiftelute cu sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 4 Apr 2011

Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata si calita, cartoful si usturoiul date prin masina de tocat, marar, ou, sare si piper. Framantam cu mana tocatura pana obtinem o pasta omogena, din care modelam bilute pe care le dam prin faina. Le prajim in ulei incins asfel incat sa le rumenim uniform....

Salata de boeuf

In Salate la 2 Apr 2011

Fierbem carnea, cartofii, morcovii, pastarnacul, telina si putina mazare, apoi le tocam cuburi mici. Le punem intr-un castron, adaugam si muraturile tocate, apoi asezonam cu sare si piper. Jumatate din cantitatea de maioneza o punem in castron si o amestecam cu ingredientele pana se omogenizeaza...

Chec cu Nutella, reteta pentru un chec pufos, gustos si aromat

In Prajituri la 30 Mar 2011

Cum se prepara Chec cu Nutella, reteta pentru un chec pufos, gustos si aromat: Batem albusurile impreuna cu zaharul pana devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile unul cate unul.Adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Stingem praful de copt cu o lingurita zeama de...

Salata de cruditati

In Salate la 29 Mar 2011

Spalam, curatam si dam prin razatoare legumele si merele. Amestecam legumele cu maioneza, asezonam cu sare si piper, apoi amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Aranjam salata pe un platou si o decoram. Pofta buna!

Cotlet de berbecut cu verdeturi la cuptor

In Oaie la 28 Mar 2011

Verdeturile le zdrobim in mojar impreuna cu un catel de usturoi, apoi le frecam cu sare si ulei de masline. Ungem cotlete de berbecut cu aceasta marinata, le punem intr-un vas cu capac, sau chiar o punga pe care o legam la gura si, le lasam minim 5 ore la frigider – eu le-am lasat o noapte...

Cartofi picanti cu mustar si miere la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2011

Cartofii ii fierbem in coaja pe jumatate. Daca sunt mici ii lasam sa fiarba 5 minute, daca sunt mai mari 7-8 minute. Ii curatam de coaja, ii taiem in sferturi. Cat timp se fierb cartofii preagatim intr-un bol dresingul: amestecam mustarul cu mierea, uleiul de masline, patrunjel tocat, sare,...

Bruschete caprese

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2011

Punem feliile de paine la prajit. Cat timp acestea se rumenesc in toaster noi tocam rosiile, mozzarella, frunzele de busuioc si le amestecam impreuna cu feliile de masline intr-un castron. Asezonam cu sare si piper, adaugam putin ulei de masline si le amestecam pentru a se intrepatrunde toate...

Chec cu nuca (de post)

In Dulciuri la 26 Mar 2011

Amestecam zaharul cu uleiul apoi, adugam sucul de la 2 portocale si esenta de vanilie. Inseram faina (pe care am amestecat-o in prealabil cu praf de copt, sare si bicarbonat), scortisoara, coaja rasa de la 1 portocala si nuca macinata. Amestecam ingredientele pana se omogenizeaza...

Budinca de orez cu urzici

In Aperitive / Garnituri la 25 Mar 2011

Curatam si spala in apa multa urzicile, apoi le fierbem in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert le scurgem si le tocam. Amestecam urzicile cu 25 g unt pe care il topim, 30 g mozzarella rasa, boia de ardei, usturoi si faina. Asezonam cu sare si piper si amestecam astfel incat se se...

Ciorba de loboda

In Ciorbe la 24 Mar 2011

Spalam loboda fara sa o rupem. Dam prin razatoare morcovul, telina si ardeiul, iar ceapa o tocam marunt. Calim ceapa, apoi adaugam ardeiul, morcovul, telina si orezul si le calim impreuna 1 minut. Intre timp tocam marunt loboda. O punem si pe aceasta in oala, apoi adaugam apa si fierbem maxim 20...

Afisate 121 - 150 din 359 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Azi esti ca un fluturas colorat şi te vei simţi cea mai iubită făptură

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]