gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE619
PRIETENI326
Retete

Chiftelute in aluat de bere

In Vita la 2 Noi 2012

Pregateste chiftelutele amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede modeleaza 18 chiftelute rotunde. Aluat: Amesteca faina cu drojdia. Adauga berea, sarea si uleiul si framanta timp de 5 minute pana obtii un aluat elastic, nelipicios. Imparte aluatul in 18 parti egale....

Castraveti murati

In Muraturi la 1 Noi 2012

Spala bine castravetii in mai multe ape, rupandu-le coditele. Spala hreanul, usturoiul, ardeiul si usturoiul cat de bine poti :)) FARA A CURATA COAJA. Pregateste marar uscat, frunze de visin, felii de telina bine spalate si frunze de telina. Pregateste borcane mari, curate, sterilizate....

Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca)

In Vita la 31 Oct 2012

Pune cartofii curatati si spalati la fiert in apa cu sare. Intre timp curata ceapa, morcovul si toace-le marunt. Topeste unt intr-o tigaie si pune ceapa si morcovul. Caleste-le 5 minute. Adauga carnea de vita pe care in prealabil ai tocat-o prin masina de carne. Caleste-o pana se...

Gogosari in sos

In Conserve la 31 Oct 2012

Se face atat de simplu! Se pun intr-un vas mare, cu fund dublu toate ingredientele cu exceptia gogosarilor. Se lasa la foc mediu pana ce zaharul e topit si amestecul a dat in clocot, moment in care adaugi gogosarii pe care inainte i-ai spalat, i-ai curatat de cotor si seminte si i-ai taiat...

Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone

In Pui la 28 Oct 2012

Intr-un bol amesteca sosul de soia cu otetul balsamic, vinul, cimbrul si mustarul. Taie pieptul de pui in bucati mari (cam 6 bucati din fiecare piept) si introdu-l in acest amestec. Amesteca usor si da bolul la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Pune un vas cu fund dublu la foc si...

Ciorba de praz dreasa cu iaurt

In Ciorbe la 28 Oct 2012

Curata si spala morcovul. Da-l pe razatoarea cu ochiuri mari. Pune putin ulei in oala si caleste usor morcovul. Adauga 2 l - 2 l 1/2 apa in care pui cartofii curatati si taiati cubulete, radacinoasele date pe razatoare, prazul taiat rondele si ceapa curatata si tocata. Lasa sa fiarba ...

Prajitura cu blat cu nuca si crema de cafea

In Prajituri la 28 Oct 2012

Blat Intr-un bol pune ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare. Mixeaza intai la viteza mica apoi creste viteza pe o treapta superioara si mixeaza pana ce zaharul este complet diluat, compozitia s-a deschis la culoare , si-a dublat volumul, si-a devenit pufoasa si cremoasa. Cerne faina...

Paste cu piept de pui, porumb si ciuperci

In Farfalle la 21 Oct 2012

Pune untul la topit intr-o craticioara cu fund dublu. Cand s-a topit adauga ceapa tocata, lasa doua minute sa se caleasca apoi adauga ciupercile feliate. Lasa la calit pana prind o culoare frumoasa. Stinge cu o ceasca de apa si lasa la fiert la foc mic. Taie fasii pieptul de pui si...

Tort diplomat cu ciocolata alba si fructe.

In Torturi la 4 Oct 2012

Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma si adauga treptat, in cateva randuri, zaharul, mixand pana la diluarea completa. Freaca galbenusurile cu uleiul si apa si adauga-le peste albusuri odata cu faina si amidonul cernute impreuna cu praful de copt si sarea....

Placinta cu peste

In Ton la 2 Oct 2012

Aluat. Pune intr-un bol faina 9ambele tipuri) , drojdia faramitata, sarea si uleiul. Incepe sa adaugi apa calda (250-300 ml, dar nu e cantitate fixa, depinde de puterea de absorbtie a fainii) si framanta usor, omogenizand , pana obtii un aluat elastic, nelipicios. Continua framantarea timp...

Tort cu mousse de zmeura si trufe, banane si mousse de vanilie

In Torturi la 9 Sep 2012

Blat Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma impreuna cu sarea apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana e complet diluat. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si le adaugam peste albusuri. Cernem faina amestecata cu amidonul, cacaua si praful de copt. Le adaugam...

Krem a la krem

In Prajituri la 6 Sep 2012

Blat Separi galbenusurile de albus.Bati spuma albusurile, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si pliculetul de crema, omogenizezi si gata! Zi ca nu-i mai mult decat simplu!Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu...

Prajitura cu foi cu miere si crema de ciocolata

In Prajituri la 4 Sep 2012

Foi. Intr-o craticioara amestecam oul cu untul, mierea , laptele si zaharul. Punem la foc mic si amestecam pana se topeste zaharul si compozitia incepe sa se inchida usor la culoare. Turnam amestecul fierbinte pesta faina cernuta amestecata cu bicarbonatul stins cu otet. Impartim compozitia...

Cornulete cu nucă şi vanilie

In Prajituri la 20 Aug 2012

Mixează spumă margarina împreună cu zahărul. Adaugă oul şi mixează în continuare. Încorporează nuca măcinată şi omogenizează. Pune făina amestecată cu praful de copt şi sarea şi amestecă uşor. Vei obţine un aluat molicel dar destul de ferm pentru modelare....

Crochete de pui cu caşcaval

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2012

Treceţi carnea prin maşina de tocat. Ceapa o tocaţi marunt. Puneţi pâinea la înmuiat în laptele rece, o lăsaţi câteva minute apoi o stoarceţi bine. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul. Într-un bol amestecaţi carnea cu ceapa, usturoiul, pâinea stoarsă, un...

Salată de vinete cu ardei şi ciuperci

In Salate la 25 Iul 2012

Coacem vinetele. Le curăţăm cât sunt fierbinţi (lăsate mai mult timp se amărăsc de la coajă) şi le lăsăm la scurs. Coacem ardeii şi îi curătăm de pieliţă, cotor şi seminţe. Lăsăm să se racească si tocăm marunt. Într-o cratiţă topim untul şi punem...

Tort cu afine şi coacăze

In Torturi la 15 Iul 2012

Blat. Punem într-un bol ouăle împreună cu praful de sare şi zahărul şi mixăm pentru cel puţin 15 minute. Când obţinem un amestec omogen, cremos şi fin adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt şi zahărul vanilat şi amestecăm uşor. Adăugăm...

Cornuri de Bratislava (POZSONYI KIFLI )

In Dulciuri la 23 Iun 2012

Aluat. Incalzesti usor laptele si pui in el drojdia. Lasi la dospit 5 minute. Pregatesti intr-un bol faina peste care ai adaugat ouale, zaharul, untul topit si racit si sarea. Adaugi laptele si incepi sa framanti. Vei obtine un aluat elastic, nelipicios. In functie de puterea de absorbitie a...

Prajitura cu Inka

In Prajituri la 21 Iun 2012

Blat. Separă albuşurile de gălbenuşuri. Într-un bol pune gălbenuşurile, 125 gr zahăr, Inka şi apa clocotită şi mixează bine, până nu se mai simt cristalele de zahăr. Cerne făina împreună cu praful de copt. Bate bine albuşurile împreună cu restul de...

Legume gratinate cu cascaval si oua

In Mancaruri de legume la 20 Iun 2012

Pui un vas cu 2 l apa si jumatate de lingurita sare, la fiert. Cand apa clocoteste pui legumele si lasi sa fiarba 8 minute. Le pui la scurs. Topesti intr-o cratita putin unt, tai ceapa juliene si o calesti 2-3 minute. Adaugi dovlecelul taiat cubulete si usturoiul feliat. Lasi la foc mic 5...

Tort racoros cu fructe

In Torturi la 19 Iun 2012

Blat: Pui intr-un bol ouale, cu-n praf  de sare si zaharul. Mixezi pana la diluarea completa a cristalelor, cel putin10 minute. Vei obtine o crema lucioasa, pufoasa. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua. Omogenizezi usor. Tapetezi fundul unei forme pentru tort...

Pui manastiresc

In Pui la 17 Iun 2012

Transezi si speli bine bucatile de pui. Le condimentezi cu sare, piper si boia. Topesti untul intr-o cratita , pui bucatile de pui si le rumenesti frumos. Torni o cana si jumatate de apa, pui capac si lasi sa fiarba la foc mic. Separat calesti intr-o tigaie ceapa taiata julien, pana...

Cas la borcan

In Conserve la 15 Iun 2012

Am avut un cas de 10 kg foarte bine dospit! Nu trebuie sa curga zer cand il strangeti in mana. I-am curatat cu grija coaja, cu un cutit mic si subtire, l-am taiat in 4, apoi in felii, le-am pus intr-un lighean mare si am pus deasupra 11 linguri sare grunjoasa (o lingura la kilogramul de cas plus...

Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel)

In Ficat la 14 Iun 2012

Se spala si se curata de pielite ficatul. Se pune in lapte si se da la rece. Se topesc intr-o cratita doua linguri mari de unt si se adauga ceapa taiata juliene. Se caleste timp de 2-3 minute apoi se adauga dovlecelul taiat cubulete. Se calesc impreuna cateva minute - pana ce scade zeama...

Piept de pui în sos de vin, sub capac de pâine

In Pui la 31 Mai 2012

Întâi ne ocupam de pieptul de pui. Îl porţionam în bucăţi  de 1,5-2 cm grosime, îl batem uşor cu ciocanul de carne, condimentăm cu sare şi piper şi-l preparăm  pe grill , câte două minute pe fiecare parte. Îl păstrăm la cald. Mazărea...

Iaurt de casă

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2012

Pui laptele la fiert. În momentul în care începe să fiarbă dai focul la mic. Pui in cratiţă un polonic - asta opreşte laptele să dea în foc. Laşi să fiarbă pănă cand laptele prinde o crustă (spumă) gălbuie la suprafaţă .(30-40 minute la foc mic, mic)...

Prăjitură cu foi fragede , brânză si stafide

In Prajituri la 28 Mai 2012

Într-un bol amestecaţi untura cu zahărul. Adăugaţi făina cernută împreună cu praful de copt , sarea (puţină, după gust),ouăle şi omogenizaţi. Adăugati treptat laptele şi frământaţi uşor cu mâna. Trebuie să aveţi un aluat legat, elastic şi nelipicios...

Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac

In Prajituri la 24 Mai 2012

Blat. Topim untul şi-l amestecăm cu biscuiţii măcinaţi si ciocolata rasă. Pregatim o formă pentru tort cu pereţi detaşabili, ungem fundul formei cu unt şi repartizăm uniform compoziţia rezultată (ridicăm puţin şi pe pereţii formei) apăsând uşor cu mâna sau cu o...

Prajitura cu foi cu zahar ars, nuca si frisca

In Prajituri la 23 Mai 2012

Foi. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul batand in continuare. Ne oprim doar cand bezeaua obtinuta formeaza "tepi" la atingere. Adaugam galbenusurile, faina cernuta si nuca macinata. Omogenizam amestecand usor, de sus...

Piept de pui cu ciuperci si smantana

In Pui la 20 Mai 2012

Speli si toci cubulete pieptul de pui. Intr-un vas cu fund dublu (eu am folosit de tuci) topesti 2 linguri de unt. Pui cubuletele de carne si le rumenesti frumos pe toate partile (vor lasa si apa, asa ca fiti siguri ca vor fi preparate bine ). Le scoateti, le pastrati la cald si puneti untul...

Afisate 271 - 300 din 619 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]