ionix

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 03.09.2009

RETETE353
PRIETENI158
Retete

Gogoşi cu lingura

In Dulciuri la 26 Apr 2010

Ouale se bat bine cu un praf de sare si zaharul. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie si zaharul vanilat si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se pune praful de copt stins si se adauga faina treptat pentru a nu face cocoloase. Aluatul trebuie sa aibe consistenta mai groasa ca aluatul...

Pui à la Pepe

In Reteta de vedeta la 23 Apr 2010

  Puiul se spala bine, se curata de grasime si de puf, se transeaza. Curatam legumele si le spalam bine iar apoi luam o tava si o ungem cu unt. Asezam in tava morcovii taiati rondele, peste morcovi punem: ceapa taiata julien, ardeii taiati felii, fasolea spalata iar pe ultimul strat...

Chec marmorat

In Prajituri la 20 Apr 2010

  Untul se freaca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se topeste zaharul. Se adauga laptele si galbenusurile treptat. Dupa ce am amestecat bine punem faina usor, in care am pus praful de copt, pentru a nu face cocoloase. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare...

Caşcaval pane by Miha&Oana

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2010

Taiem cascavalul felii mai groase si nu foarte lungi, groase cam cat degetul mic de la mana, si-l bagam la congelator cateva minute. Intre timp facem un aluat mai gros decat cel pentru clatite din: lapte, sare, piper, oua si faina. Scoatem cascavalul din congelator il dam prin faina, aluat...

Pască tradiţională

In Prajituri la 20 Apr 2010

Prepararea aluatului: Mai intai se face maiaua. Drojdia se pune cu putin lapte caldut si cu putin zahar. Restul de lapte se adauga cu apa minerala si se lasa la fiert. Cat laptele este fierbinte se pune peste 200 g din faina, asta pt a opari faina un pic, si se amesteca bine pentru a nu...

Prăjitură de căpşuni

In Prajituri la 20 Apr 2010

Prepararea foilor: Laptele se amesteca cu zaharl si zaharul vanilat iar apoi batem cu un tel sa se topeasca zaharul. Adaugam ouale, unul cate unul, si uleiul amesteand bine cu telul. Punem praful de sare, amoniacul si amestecam bine. Se adauga faina usor, suficientacat sa facem un...

Prăjitură Negresă

In Prajituri la 9 Apr 2010

Se fierbe laptele impreuna cu zaharul, untul si 4 linguri cu cacao. Lasi sa dea in clocot, timp in care zaharul se va topi. Dupa ce a dat in clocot se da la racit. Din compozitia de lapte pui 20 de linguri intr-un bol si adaugi restul de 2 linguri cu cacao. Amestecul cu restul de cacao se...

Tort bărzan

In Torturi la 8 Apr 2010

  Am cumparat blaturile pentru ca m-as fi ars daca as fi copt atatea foi… Tortul are in jur de 6 kg.   Prepararea cremei: Galbenusurile se freaca bine zu zaharul, zaharul vanilat si faina. Peste turnam 500 ml din lapte, care sa fie un pic caldut. Restul...

Orez fiert in soia cu legume

In Vegan / Raw vegan la 8 Apr 2010

  Orezul se pune la fiert impreuna cu cele 3 cani de apa si 3 linguri cu sos de soia.  Se lasa la fiert la foc mare pana cand scade orezul, o sa ramana un pic al dente. Intre timp taiem ceapa julien, morocovii rondele si spalam porumbul. Se pun in tigaia incinsa sosul...

Tort de cioco-ness

In Torturi la 8 Apr 2010

Untul se freaca bine impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat. galbenusurile se freaca cu un praf de sare si se adauga peste unt. Adaugam nucile pisate bine si iar amestecam bine. Punem  nessul, cacaoa si romul amestecand bine bine. Pe un platou asezam un rand de biscuiti,...

Colac cu branza

In Prajituri la 8 Apr 2010

aluatul se gaseste aici:  http://www.bucataras.ro/retete/5906/cozonac-traditional-pufos.html Prepararea umpluturii: Branza dulce se lasa la scurs, asta daca nu e foarte uscata, si apoi se freaca cu smantana. Apoi se amesteca bine adaugand grisul. Ouale se bat bine...

Cozonac traditional pufos

In Prajituri la 7 Apr 2010

zaharul se pune pe foc impreuna cu laptele pana se topeste zaharul si se da la racit pana devine caldut. Galbenusurile se freaca cu o lingurita cu sare. Se face maiaua, drojdia se pune intr-un bol cu putina faina si zahar si se framanta cu putin lapte caldut. Untul se pune la...

Drob de pui

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2010

  Pipotele si inimile se spala bine, se curata de pielite si se pun la fiert cu putina sare. Se pun la fiert impreuna cu bucata de carne grasa. Ficatul de pui il spalam in cateva ape reci si-l punem la fiert cu putina sare. Dupa ce au fiert le scurgem si le dam la racit. Intre...

Secretul oului roşu~~ Ouăle mele roşii

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2010

eu le fac doar rosii, sangele lui Hristos era rosu asa ca ..nah, fiecare cu piticii lui... Se vopsesc ouale asa cum scrie pe pachet daaaaaaar... inainte Ouale trebuie sa le spalati bine bine in apa calduta cu sapun, am uitat de ce :s, si le clatiti tot in apa calduta. Ouale trebuie sa le...

e vremea"almanahelor"- Salata de boeuf feric-ita

In Salate la 7 Apr 2010

  Cartofii se curata de coaja,   pastarnacul si morcovii se curata de coaja, telina se curata de coaja si pieptul se curata de piele. Toate cele enumerate se pun impreuna la fiert cu un praf de sare, dupa ce au fost spalate bine. Maslinele verzi se taie marunt, la fel facem si...

Cordon bleu din carne de porc marinată

In Porc la 7 Apr 2010

  Cu o zi inainte spala carnea, o taiem fasii si o batem cu ciocanul. Dup ace o batem bine, ca pt snitzele, condimentam carnea cu: busuioc, chilli si sare. Apoi, asezam carnea intr-un bol si peste turnam sosul de soia. Acoperim bolul cu folie alimentara si dam la frigider timp de...

Raffaello ~1~

In Prajituri la 7 Apr 2010

  Untul se lasa la temperature camerei si se rupe in bucatele. Se pune zaharul si zaharul vanilat iar apoi se pune peste unt. Se freaca bine pana se topeste zaharul iar apoi se adauga nuca si napolitanele. Din compozitia rezultata se fac niste mingiute care se dau prin nuca de...

Mâncărică de spanac

In Mancaruri de post la 31 Mar 2010

  Spanacul se decongeleaza si se toaca inc-o data. In uleiul incins punem la calit ceapa si 3 catei de usturoi. Punem si spanacul peste si lasam iar la calit cateva minute. Pasta de tomate o amestecam cu 2 linguri de apa calda, sarea si piperul. Pasta de tomate o punem peste...

Bulete de caş şi cartofi

In Aperitive / Garnituri la 31 Mar 2010

  Cartofii se spala si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert se lasa la racit, se cojesc si se dau pe razatoare, pe ochiurile mari. Casul se da si el pe razatoare langa cartofi, tot pe ochiurile mari. Mararul si patrunjelul se toaca marunt si se pun peste celelalte...

Mâncare de ceapă cu pui în sos de vin

In Pui la 28 Mar 2010

  Intr-o cratita se pun la incins doua linguri cu apa. Ceapa o curatam, spalam, taiem julien si o punem in apa clocotita amestecand intruna. Puiul il spalam, cuatam de piele, transam si-l punem peste ceapa. Lasam sa se caleasca un pic si adaugam 3-4 catei de usturoi taiati...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2010

  Dovleceii se curata de coaja si se taie rondele subtirele. Rondele de dovlecel le condimentam cu sare, chilli si amestecul de ierburi. Dovlcelul condimentat se lasa la “marinat”,   pentru a intra condimentele in rondele, timp de 15 min. Intre timp pregatim pe...

Ciuperci în sos de soia

In Mancaruri de post la 28 Mar 2010

    Uleiul de masline se pune la incins cu 2 linguri de sos de soia. Se pune ceapa   taiata julien, un catel de usturoi taiat rondele si ciupercutele taiate rondele. Se lasa circa 4-5 min la inabusit. Dupa aia se adauga morcovul taiat rondele, fasii si ardeiul taiat...

Ciorbă de cartofi şi fasole verde

In Supe/Ciorbe la 28 Mar 2010

  Intr-o oala se pune la incins uleiul impreuna cu 3 linguri cu apa. Ceapa taiata marunt se pune in uleiul cu apa. Cand incepe a se inmuia ceapa se adauga ardeiul taiat cubulete, fasolea verde, cartofii taiati cubulete si morcovul taiat rondele. Toate legumele se...

Aripi de pui în sos de roşii cu ardei copţi

In Pui la 24 Mar 2010

  Intr-o cratita se pune la incins uleiul impreuna cu 2 linguri de apa. 3 catei de usturoi se taie feliute si se pun in cratita impreuna cu ardeii copti, care au fost taiati cubulete. Se lasa 5 minute iar apoi se pun aripile, sa nu uitati sa le spalati si curati bine,   se mai...

Salată orientală cu dressing din busuioc

In Vegan / Raw vegan la 24 Mar 2010

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Dupa ce au fiert se curate de coaja, se lasa la racit si se taie cubulete. Ceapa cerde se taie rondele, gogosarii feliute si se pun peste cartofii. Maslinele se pun intregi. Din ulei si zeama de lamaie, busuioc se face un dressing care se...

Chiroşte aka colţunaşi

In Prajituri la 23 Mar 2010

  -Din ingredientele date se face un aluat normal iar apa se pune putin cate putin, in functie de cum simti la mana aluatul.   -Branza se amesteca cu ouale batute si cu zaharul.   Pe o planseta curata punem putina faina si intindem o foaie. Taiem foaia in...

Pui umplut cu ciuperci pe capac

In Pui la 23 Mar 2010

  Puiul se spala bine bine si se curate de eventuale cotoare. Toate condimentele se amesteca intr-un bol iar apoi ungem puiul cu ele. Din loc in loc taiem piutul si bagam feliute de usturoi in el. Ciupercile se spala bine si se taie felii. Ceapa o curatam, spalam si o curatam...

Clătite umplute cu piept de pui (2)

In Pui la 23 Mar 2010

  Ciupercile se curata, se taie si se oparasc in apa clocotita timp de 4-5 minute. Pieptul de pui se fierbe bine iar apoi se taie cubulete. Verdeturile se spala bine si se toaca marunt. Intr-un bol amestecam ciupercile, puiul si verdeturile. Intr-un castronel batem ouale bine...

Cremă de brânză şi căpşuni

In Dulciuri la 23 Mar 2010

Untul se freaca bine, impreuna cu zaharul brun, pana cand se topeste zaharul. Daca branza este zemoasa o lasam la scurs intr-o sita. Peste untul frecat adaugam branza si batem rapid cu mizerul pana se incorporeaza bine. Separat mixam capsunile sau le taiem marunt marunt, dupa preferinte....

Sarmale cu jumări

In Porc la 8 Mar 2010

  Varza se lasa la desarat. Slaninuta impanata se taie cubulete, nu foarte mici, si se pun intr-un ceaun incins. Se lasa la prajit, ele o sa lase untura proprie, pana cand se rumenesc un pic. Trebuie sa amestecam in jumari din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul...

Afisate 211 - 240 din 353 retete    

Postari recente

publicat la 18.11.2012

Mini-savarine

publicat la 10.08.2012

Cartofi în coajă umpluți

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]