Mitinita

7

Bucataras
Top-Chef

Miercurea-Ciuc / jud Harghita

Bucataras din 12.10.2010

RETETE835
PRIETENI318
Retete

Rondele cu ierburi

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2011

Intr-un bol se pune faina,praf de copt ,sare,ierburile si ardeiul iute. Adauga laptele si 2 linguri de ulei,iar daca mai e nevoie se poate adauga si a treia. Se pune aluatul pe suprafata de lucru si se framanta aluatul. Se formeaza o foaie de 1 cm,se presara branza si se ruleaza intr-un...

Salata de telina (apio)

In Salate la 26 Apr 2011

Se amesteca ingredientele pentru sosul de salata. Se curata tulpinile de telina si se scoate ata de pe partea dinafara a tulpinei. Se taie telina in felii de grosimea dorita. Se amesteca impreuna cu sosul si se adauga sare si piper dupa gust.  

Salata tunisiana cu morcovi si telina

In Salate la 25 Apr 2011

  Se curata tulpinile de telina si morcovii. Se taie rondele (eu le-am taiat la robot). Se amesteca impreuna cu sucul de lamaie si uleiul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.  

Puisor si dedicatie pentru toti bucatarasii

In Mancare copii la 23 Apr 2011

Se decojeste oul si se taie la mijloc in zigzag,astfel incat sa se poate scoata o parte. Se fac ochii din maslina si se taie doua felii subtiri din morcov . Se asambleaza mai frumos ca puisorul meu.

Oita

In Mancare copii la 22 Apr 2011

Se umezesc  mainile si se formeaza corpul oitei. Nu trebuie modificata cu mult forma,mai mult trebuie rotunjita. Pentru cap am folosit o maslina neagra la care am adaugat urechiuse tot din bucatele de masline in taieturi facute in maslina intreaga. Ochii sunt facuti din branza...

Chec aperitiv cu feta

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2011

Intr-un castron,se pune faina si praful de copt,iar in centru se aseaza ouale,uleiul,laptele caldut,sarea si piperul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se adauga maslinele feliate,branza taiata cubulete. Se amesteca usor pentru a nu sfarama maslinele. Se toarna compozitia intr-o...

Blondine

In Dulciuri la 21 Apr 2011

Se pune pe foc intr-o craticioara apa,zaharul si cafeaua ness. Se tine pana s-a topit zaharul,cam  5 minute. Se ia de pe foc si se adauga margarina,amestecand  pana se topeste. Se adauga si laptele praf si se amesteca bine pana e incorporat. Se pune toata compozitia intr-o...

Kimchi de castraveti

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2011

Se taie castravetii rondele si amesteca impreuna cu sarea. Se lasa deoparte cam doua ore. Se taie ceapa verde,se rade usturoiul si ghimbirul. Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un container inchis ermetic. Eu am preferat un borcan. Se lasa la temperatura camerei peste...

Spaghete cu ciuperci si busuioc

In Spaghete la 20 Apr 2011

Se pun spaghetele la fiert in apa cu sare. Se scot cand sunt fierte al dente si se clatesc cu apa rece daca e nevoie. Pana fierb spaghetele se feliaza ciuperciile si usturioul. Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga uleiul. Se adauga feliile de ciuperci si se...

Salata de sushi

In Salate la 19 Apr 2011

Se amesteca otetul si zaharul pana cand acesta din urma s-a topit. Se incorporeaza in orez,putin cate putin ,gustand continuu si avand grija sa nu fie prea predominant gustul de otet. Se adauga morcovul si castravetele si omleta tamagoyaki taiata fasii. Se taie si somonul bucati sau...

Panko - Pesmet in stil japonez

In Piine la 19 Apr 2011

Se scot  2 felii de paine si se lasa pe masa din bucatarie sa se usuce putin cam 1-2 ore,dar depinde de painea pe care o folositi si de grosimea feliei. O felie gen toast nu dureaza mai mult de atat. Inainte de a pune painea la uscat sa taiati coaja. Cand s-a uscat, se faramiteaza cu...

Drob de miel

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2011

Se maruntesc  organele de miel cu ceapa,care poate fi folosita ca atare sau se poate cali putin. Se adauga untura si felia de paine care a fost inmuiata in apa si stoarsa. Adauga sare,piper,patrunjel,marar,ceapa verde,ouale si amesteca totul bine. Intr-o tava de copt de cozonac se...

Oua de Pasti

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2011

  Pentru fiecare culoare foloseste 100 ml de apa cu 1 lingurita de otet si colorant. Acesta poate fi numai o culoare sau combinatii , 5 picaturi de rosu si 5 de galben pentru portocaliu sau 6 de albastru si 4 de verde pentru turcoaz. Tine ouale in apa colorata cam 3-5 minute,mai...

Fursecuri cu nuca de cocos si gem de zmeura

In Prajituri la 16 Apr 2011

  Se bate untul cu zahar si ou cu un mixer electric pana devine cremos. Adauga faina,praful de copt,sarea si nuca de cocos. Se acopera bolul si se da la frigider 30 minute. Se formeaza bilute cu mana ,se pun in tava si se turtesc putin cu dosul lingurii. Se pun in tava,la o...

Supa de chimen - Komenymag leves

In Supe la 15 Apr 2011

Se infierbanta uleiul intr-o craticioara. Se adauga faina si se amesteca continuu. Cand incepe sa devina maronie la culoare se adauga paprika si chimenul. Se mai prajeste cam un minut si se ia jos de pe foc. Se adauga un polonic de apa fierbinte si se amesteca in continuu ca sa nu se...

Paine rustica frantuzeasca

In Piine la 15 Apr 2011

Se pun toate ingredientele in robot,mai putin sarea.Aceasta in direct contact cu drojdia va incetini procesul de crestere. Se pune si sarea. Se formeaza doua baghete si se pun in forma ptr paine sau baghete daca aveti. Se lasa deoparte 30 de minute, acoperite. Se preincalzeste cuptorul si...

Chiftelute cu porumb si coriandru

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2011

Se taie ceapa verde si ardeiul gras marunt. Se amesteca impreuna cu porumbul,ouale,usturoiul,faina, coriandrul,sarea si piperul. Eu le-am facut la cuptor,dar se pot praji in tigaie. Se pune uleiul in tigaie si se infierbanta. Se adauga cu lingura chiftelute de marimea dorita. Se...

Sandwich cu gainuse

In Mancare copii la 10 Apr 2011

Cu o forma rotunda ptr prajituri sau cu un pahar se taie 4 rondele din felia de paine. Ptr o gainusa se folosesc 2 rondele de paine. Se ung feliile cu putina branza topita si se impatureste felia de salam care se aseaza la mijloc. Din carnati se face creasta si ciocul. Se taie varful...

Tamagoyaki

In Aperitive / Garnituri la 10 Apr 2011

  Se bate oul cu apa rece,sosul de soia si zaharul. Se pune putin ulei in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga omleta.Eu am folosit o pensula de silicon, se pune ulei ca la clatite. Prima data se poate pune toata,dupa ce aveti experienta le puteti face mai subtiri. Omleta sa...

Arahide Cajun

In Vegan / Raw vegan la 8 Apr 2011

Intr-o tigaie se pune uleiul si cand e fierbinte se adauga condimentul cajun. Se adauga arahidele si se amesteca pana cand au toate condiment.  

Supa mediteraneeana

In Supe la 8 Apr 2011

Se taie toate legumele in cubulete. Pieptul de pui se taie in cuburi. Se caleste ceapa in uleiul de masline. Adauga usturoiul,morcovul si ardeiul verde. Se pune in oala cutia de rosii,supa,apa,orezul si busuiocul. Dupa 15 minute se adauga pieptul de pui,fasolea verde si maslinele....

Chiftelute cu za'atar si sumac

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2011

Se dau legumele pe razatoare. Amesteca oul cu carnea tocata si legumele date pe razatoare. Se adauga zaatarul,usturoiul,sarea si piperul. Se formeaza chiftelutele,udati mana ca sa fie mai usor. Eu nu le-am prajit ci le-am pus in tava la cuptor. Se rumenesc pe amandoua partile....

Borani cu sfecla - Salata de iaurt cu sfecla si menta

In Salate la 6 Apr 2011

Sfecla se da pe razatoare sau se taie marunt cu cutitul. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Se da la rece ca sa se imbine aromele.

Cum se face untul de casa

In Mancare copii la 5 Apr 2011

Se pune intr-un recipient inalt,eu am folosit cel de la stick blender. Incepe sa bati untul. Dupa un minut obtii o crema,similara la consistenta cu Cremoso din comert. Initial am crezut ca ajunge,dar parca nu arata bine si vorba aia "bate untul pana iese apa". Cand incepe sa...

Bilute de carne tocata cu paste

In Mancaruri cu carne la 5 Apr 2011

Se pun pastele la fiert. Se amesteca toate ingredientele pentru bilute,mai putin rosiile pasate. Se formeaza bilute in palma si se pun in tava,in care s-a adaugat 1 lingura de ulei. Am o tava care nu necesita ulei si ajunge sa o ung cu pensula de silicon inmuiata in ulei. Se da tava...

Biscuiti cu aroma de migdale

In Prajituri la 4 Apr 2011

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat compact. Se intinde o foaie groasa de aproximativ 1 cm si se taie cu forme de prajituri. Eu ,nerespectand cantitatile,n-am reusit sa intind foaia si am facut bilute pe care le-am turtit putin. Se dau la cuptorul preincalzit si se...

Supa mexicana de perisoare cu oregano.

In Supe la 3 Apr 2011

  Se amesteca carnea tocata cu oul,orezul,paprika dulce si iute si sare. Se formeaza perisoare de marimea unei nuci sau dupa marimea dorita. Pune uleiul intr-o craticioara si caleste ceapa si usturoiul. Adauga rosiile pasate si supa de vita. Cand incepe sa fiarba supa,adauga...

Portocale cu anason stelat

In Dulciuri la 29 Mar 2011

Se feliaza portocalele curatate de coaja dupa bunul vostru plac. Se pune la fiert apa,cu zaharul si anasonul stelat,pana se obtine un sirop. Se toarna peste portocale si se serveste. Se lasa la rece ca sa se amestece aromele.  

Pizza cu midii

In Pizza la 29 Mar 2011

Se intinde aluatul ptr pizza in tava. Se amesteca pasta de tomate cu uleiul de masline,condimentul italian (amestec de busuioc,oregano,rozmarin si cimbru),pudra de usturoi si se potriveste de sare si piper. Se poate pune si usturoi proaspat. Se pun midiile peste si se da pizza la cuptor....

Gorog csorba - reteta de la gradinita

In Ciorbe la 28 Mar 2011

Se pune la fiert tacamul de pui cu o ceapa. Am crestat ceapa in patru si am pus-o la fiert cu tacamul. Eu am folosit kukta, dar se poate la fel de bine si intr-o oala normala. Intre timp se taie marunt ceapa si morcovul. Se caleste in ulei ceapa si morcovul si se adauga supa de pui....

Afisate 541 - 570 din 835 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2021

Desert muffins cu fructe

publicat la 26.09.2021

Chifle pufoase

publicat la 26.09.2021

Cartofi noi in stil grecesc

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Sa nu vă întoarceţi din drum într-o zi când vă uitaţi fierul de călcat în priză şi vă ardeţi cea mai bună cămaşă. Mirosul de ars îi alertează pe vecini iar aceştia vă sună, în timp util, astfel că în afară de cămaşă şi masa de călcat, singurul lucru ars va fi parchetul!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 28

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]