nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete

Cosulete desert

In Dulciuri la 2 Mai 2010

Se prepara budinca de cicocolata dupa instructiunile de pe plic,la fel si cea de zmeura in care eu am pus si nuca de cocos Dupa ce s-au preparat budincile se lasa la racit apoi se pun in cosulete 3-4 linguri dupa care se pune frisca din belsug si apoi se decoreaza cu bombonele ,mini rolls si...

Ciorba de perisoare cu bors

In Ciorbe la 2 Mai 2010

Se curata morcovul,patrunjelul si telina si se taie bucatele apoi se pun sa fierba in apa cu sare si ceapa intreaga si cuburile de knor(i da o arama foarte buna,nu e sanantos........ Carnea tocata foarte fin se amesteca bine cu sare piper si 1-2 oua si se ameteca bine,dupa care se fac...

Cosulet cu icre si somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2010

Se pregatesc icrele de peste  cu gris ,ulei ,ceapa si suc de lamaie(vezi reteta in urma) Se ia cate un cosulet (vols) si se umplu cu icre(se pune putin 1 lingurita mica) ,apoi se pun bucatele de somon afumat deasupra Se decoreaza cu ardei rosu si patrunjel verde Un aperitiv usor si...

Acadele aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2010

Se toaca pulpa bine  sa fie carnea macina ta mai marunt Vinetele se cresteaza 4 -6 si se inabusesc putin(asa cu coaja cu tot) dupa care se lasa la recit apoi se toaca si ele Cartofi se rad prin razuitoare sau se toaca paine se inmoaie in putin lapte Cand toate sant pregatite se...

Oua umplute cu carne de pui si sunca

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2010

Se fierb ouale tare in apa cu putina sare Dupa ce s-au fiert se curata si se taie pe lungine se scoate galbenusul care se amesteca bine cu untul si se lasa deoparte carnea se fierbe intre timp cu putina sare apoi se curata de pe  os si se toaca marunt,la fel si sunca se toaca si ea...

Rosii umplute cu salata de vinete

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2010

Se spala rosiile si se taie capacelul de sus apoi se scobesc cu o lingurita si se lasa cu partea taiata in jos sa se scurga bine Vinetele se coc apoi se curata si se lasa la scurs putin dupa care se toaca si se amesteca bine cu maioneaza din ou cu ulei si putin mustar ,dupa care se pune sare...

Platou asortat de post

In Mancaruri de post la 2 Mai 2010

Se prajesc crochetele de peste in ulei foarte fierbinte cartofi se curata si se taie bastonase apoi se prajesc(sau se pot face naturi,doar fierti) orezul se pune la fiert cu putina sare,ulei si 1  1/2 cana de apa salata se taie marunt ,la fel si castravetele,rosiile,ceapa,ardeiul si...

Cartofi cu sos

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2010

Se curata cartofi si se fierb taiati cubulete sosul de carne se pune intr-o craticioara . Amidonul se amesteca cu smantana sa nu se faca cocoloase apoi se pune peste sosul de carne si se ameteca bine pana se ingroasa putin dupa care se pune cate putin din lapte . Sosul obtinut se toarna...

Anghinare cu garnitura de vinete umplute

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2010

Se curata vinetee si se taie pe lungine (exact ca si la reteta vinete acordeon) apoi se condimenteaza bine cu sare si piper . Usturoiul se curata si se paseaza bine ,apoi se amesteca cu sare ,putin ulei si 50 ml apa Rosiile se taie si ele feliute si se ung cu putin ulei de masline apoi se...

Pulpe de pui imbracate in cascaval in vasul roman

In Mancaruri cu carne la 29 Apr 2010

Se curata pulpele bine se sterg cu un prosopel de hartie apoi se condimeteaza bine cu sare,piper,boia,curry pe ambele partie dupa care se pun in vasu roman cu putin ulei de masline ,dupa care se pun boabe de piper, frunze de usturoi verde taiar ,apa si mujdei de usturoi apoi se pun la cuptor...

Chipsuri din lipie

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2010

Se ia cate o lipie se unge cu ou batut apoi se pune sare,piper ,curry,boia de ardei dulce(picant)nucsoara si se face cu o pensula pt a se amesteca bine toate impreuna dupa care se taie in triunghiuri (eu am facut si simple si cu cascaval)si se pun la cuptor pt 15 minute acuma depinde de foc eu...

Butoiase cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2010

Se lasa putin aluatul sa se dezghete putin apoi se unge cu oul batut bine dupa care se pune cascalalul ras si se ruleaza strans apoi se unge din nou cu ou deasupra dupa care se taie aporximativ la 2 cm si se pun in tava se mai ung cu putin ou si se pune si deasupra cascaval ras si putina boia de...

Prajitura dungata

In Dulciuri la 28 Apr 2010

Se amesteca bine faina ,zaharul,praful de copt,laptele,coaja de lamaie,5 galbenusuri , untul topit si vaniliile si se ametesteca bine toate Albusurile se bat spuma separat dupa care se amesteca cu compozitia Se ia din compozitie aproximativ jumatate(mai putin nu chiar jumatate) si se...

Vinete acordeon

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2010

Se spala vintele apoi se taie pe lungine feliute pana la cotor Se sareaza si se pipereaza bine Se pune cate o feliuta de bacon apoi una de cascaval si tot asa pana la capat depinde in cate feliute taiati vanata Rosia se taie feliute si se pune si ea intre bacon sau cascaval Usturoiul...

Rulada aperitiv cu ton

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2010

Se pregateste omleta si se lasa la racit Se scurge tonul de ulei si se amesteca bine cu untul, maslinele negre tocate si mararul. Se face ca o pasta Se unge omleta cu crema de branza apoi se pun frunzele de salala verde se ung si acestea bine cu crema de branza  apoi se pune pasta din...

Varza calita cu kaizer si carnacior

In Mancaruri cu carne la 28 Apr 2010

Se lasa putin varza in apa (in cazul meu am facut cu varza murata,ultimele 2 ) apoi se toaca marunt si se pune la calit in ulei impreuna cu sare, putin piper,cimbru si marar tocat si se lasa sa se caleasca bine eventual mai puneti 1 cescuta mica de apa Intre timp feliutele de kaizer se prajesc...

Ciorba cu "lascute"

In Ciorbe la 26 Apr 2010

Se curata zarzavaturile si se taie in bucati mai mari ,apoi se pun la fiert cu sare ,ceapa  si ciolanu afumat(costita in cazul meu) Cand ciolanul e fiert si zarzavaturile se pun pastele fainoase (lascutele) se lasa sa fierba bina apoi se pune borsul si pasta de tomate si se mai lasa sa...

Rulada aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2010

Se face omleta dar sa nu fie foarte groasa(depinde de oua cat de mari sant),apoi se lasa sa se raceasca putin dupa care se unge cu crema de branza apoi se pun feliute de salata verde se ung si aceste acestea cu crema de branza ,apoi se pune feliutele de sunca la fel se ung si acestea cu crema de...

Tarta" soare "aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2010

Se face aluatul pt coca(eu am pus din cel de paine graham)se intinde o foaie si se pune intr-un vas uns cu putin ulei . Se curata ceapa se toaca si se caleste in putin ulei sau unt,apoi se pune salamul,baconul, sunca de curcan si cremvustii taiate cubulete (sau cu badicora ) si se calesc ...

Paine graham

In Piine la 26 Apr 2010

Se pune apa claduta si se dizolva drojdia ,apoi o amestec cu zaharul si sarea Se pun toate in masina de paine si se lasa la framantat si dospit Dupa ce a dospit se scoate se da forma dorita si se pune intr-o tava Se lasa sa mai cresca 15-20 minute Se pune la cuptor pentru 35-40 minute...

Fileuri de peste cu salata si telina

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2010

Se taie salata bucatele si se pune intr-un vas apoi se taie ceapa dar nu marunt mai mare,castravetele feliute si apoi eu le tai in doua,rosiile cubulete si telina razuita prin ochiurile mari,iar filetele de peste se scurge de ulei bine iar daca sant mari se desfac in doua nu bacati foarte mici...

Peste crocant

In Peste la 23 Apr 2010

Se sareaza si se pipereaza rondelele de peste Se amesteca bine faina cu apa minerala si cu sare (am facut de post si nu am pus ou) apoi se trec bucatile de peste prin acesta compozitie apoi prin fulgi de porumb zdrobiti si apoi se prajesc in ulei Se servesc cu...

Prajitura cu bulion

In Dulciuri la 23 Apr 2010

Se amesteca ingredintele pt foi si sincer eu am facut o portie si jumatate tava mea fiind mai mare Faina cu sigutanta va intra 20 linguri pline cu varf cat sta pe ele ,trebuie sa iasa un aluat nici tare nici moale sa se poate lucra bine cu el,si se intind 5-6 foi care se coc de dosul tavii...

Fiammingo con noci

In Mancaruri de post la 23 Apr 2010

Se pun ingredientele in masina de paine,faina,apa calduta dizolvata cu drojdia,sucul de portocale ,untul(margarina),vaniliile,coaja de portocale ,sarea ,zaharul ,nuca prajita si macinata si se lasa la framantatsi dopit (1 ora si jumatate)se poate la fel de bine si cu mana Dupa ce a crescut se...

Paprikas de pui cu smantana

In Mancaruri cu carne la 22 Apr 2010

Se curata ceapa si se toaca marunt ,apoi se caleste in putin ulei dupa care se pune boiaua de ardei dulce,sare si bucatile de carne si pipotele(eu am pus si 2 pipote care le-am fiert inainte putin cu apa cu sare) si 1 canita de apa si ardeiul rosu taiat pestisor, se lasa sa fierba la foc mic...

Salata de vinete cu usturoi

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2010

cea mai simpla retete care o stie toata lumea Se coc vinetele pe plita apoi se curata si se toaca bine se amesteca bine eu sincer nu fac tot timpu maioneza ,mai nou cand sant in criza de timp pun vinetele tocate bine intr-un vas apoi pun galbenususrile si amestec bine cu badidora si torn...

Orez cu lapte

In Mancare copii la 21 Apr 2010

Se pune laptele cu sarea la fiert apoi se pune orezul si se amesteca bine sa nu se prinda cand se fierbe la foc mic ,cand orezul e fiert se pune zaharul se lasa sa mai dea 2 clocote se  pune vanilia si se stinge focul Se pune in castronase mici sau farfurioare Se poate pune stafide...

Tartine cu caviar

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2010

Se ung tartinele cu putin unt si apoi se pune caviarul Este un aperitiv grozav de bun Si nici nu e scump,cel putin aici in spania  si dintr-un borcanel puteti face foarte multe tartine pentru ca se pun putine(sau cum va place) Se decoreaza cu lamaie

Trufe cremoase si ciocolatoase(reteta miha)

In Dulciuri la 20 Apr 2010

Se pune cicolata sa se topeasca (e drept eu am pus la microunde) Apoi am amestecat cu galbenusurile si cu mascarponele,iar la sfarsit am pus 2 linguri de lichior Se pune la rece sa se intareasca bine Dupa ce s-a intarit cat de cat se pune pe o folie de aluminiu (am pus eu ) si se...

Muratura de ardei rosu copt

In Conserve la 20 Apr 2010

Se spala ardeii bine si se prajesc pe plita apoi se pun intr-un vas acoperiti si cu sare mare pe ei sa se inmoaie bine si se curata foarte bine pe urma Dupa ce s-au racit si se curata se pun intr-un vas apoi se face un sos (zeama)din otet,ulei de maline ,zahar -optional si sare si se amesteca...

Afisate 511 - 540 din 738 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Sunteţi sportiv şi o să alergaţi puţin în dimineaţa asta. Sper să scoateţi un timp bun, pentru că domnul cu bâta vine puternic din spate.

 
 
 
Retete preferate
Melci cu mac

Voturi:25

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]