nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete

Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"

In Mancaruri de legume la 14 Sep 2010

Se  spala vinetele  si se taie feliute de aproximativ 1 cm.Se sareaza si se lasa la scurs aproximativ 15 minute.Se prajesc in foarte putin ulei intr-o tigaie de teflon (de preferat altfel absorb foarte mult ulei si se ard mai usor). Se pregateste sosul ,se piseaza bine usturoiul se...

Ciupercute in sos rosu cu mamaliguta

In Aperitive / Garnituri la 11 Sep 2010

Se curata ciupercile, se scot piciorusele si se toaca marunt, dupa care se amesteca si se calesc in ulei cu ceapa verde tocata si ardeiul rosu. Se condimeneteaza cu sare , piper si usturoiul pisat ,se lasa sa fiarba bine  toate impreuna 10 minute dupa care se pun cubuletele de rosii, otetul...

Cartofi noi cu carnaciori la cuptor

In Mancaruri cu carne la 11 Sep 2010

Se curata cartofii se fierb taiati feliute de 1 cm grosime aproximativ sau se pot fierbe cu coaja  si se taie ulterior CarnacioriI se taie bucatele mici si se prajesc ,iar salamuL feliute(il aveam in frigider si nu il manca nimeni asa ca i-am gasit leacu) Se unge un vas de yena cu unt...

Baclava

In Dulciuri la 11 Sep 2010

Se ung bine foile cu untul topit, (din cate am numarat eu erau cred 11-12  foi si le-am imartit in 3). Am uns bine tava cu unt, apoi am pus un rand de foi unse bine cu o pensula cu unt topit. Am pus nuca macinata si mai marunt si mai mare amestecata cu scortisoara. Am pus din nou un rand de...

Tort ecler

In Torturi la 11 Sep 2010

Se pune apa ,uleiul si sarea la fiert iar cand fierb se iau de pe foc si se pune faina. Se omogenizeaza bine , dupa care se pun ouale cate unul si se amesteca rapid, sa se incorporeze bine ouale. Cu o lingura se ia din compozitie  si se pune intr-o tava mica ,unsa bine cu ulei. Se da tava...

Tort aperitiv din clatite

In Aperitive / Garnituri la 10 Sep 2010

Se pregateste aluatul pentru clatite: Se amesteca bine ouale cu vanilia si sarea ,dupa care se pune laptele si faina si se omogenizeaza bine compozitia iar la final se pune uleiul se mai mixeaza 2 minute cel mult (nu pun ulei in tigaie la copt deloc)daca e de teflon nu se lipesc deloc Se coc...

Piftie (racitura)in coaja de oua

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2010

Se pun carnea ,ceapa , morcovii taiati rondele la fiert . Se pune sare,piperul boabe si patrunjelul verde sa fiarba bine toate impreuna, aproximativ 1 ora si jumatate, dupa care se pune gelatina si usturoiul pisat marunt. Se strecoara bine zarzavaturile de supa si se alege carnea de piele...

Prajitura cu banane si frisca

In Prajituri la 8 Sep 2010

Blatul: Se separa albusurile de galbnusuri si se bat bine ,se pune zaharul apoi apa si la final faina se amesteca usor cu o paleta de jos in sus. Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata  si se da la cuptor. Dupa ce blatul de pandispan s-a copt se lasa la racit, dupa care se...

Aperitive

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2010

Se pune apa cu uleiul sa fiarba impreuna cu sarea. Cand apa fierbe se pune faina si se ia de pe foc, se amesteca foarte bine. Se pune cate un ou intreg, pe rand si se omogenizeaza bine pana se incorporeza bine ouale. Se pun cu spritul sau cu o punga taiata la colt in tava , sub forma rotunda....

Paine cu usturoi si patrunjel

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2010

Se taie franzeluta feliute ,dar nu chiar pana jos de tot Untul se omogenizeaza bine cu praful de usutroi ,patrunjelul verde tocat si usturoiul pisat foarte marunt pana devine cremos Se ung feliutele de paine cu crema de unt ,se infoliaza bine in folia de aluminiu se da tava la cuptor 10...

Chiftelute de pui cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2010

Se toaca bine pieptul de pui se amesteca cu ouale ,cascavalul,sare,piper alb ,usturoiul pisat si pesmetul,se framanta bine toate impreuna. Cu mana umeda se formeaza chiftelute mici care se prajesc in ulei fierbinte sau in cuptor. In retata Anisoarei se puneau in cuptor si au iesit chiftelute...

Ciorba de mazare cu piept de pui

In Supe/Ciorbe la 8 Sep 2010

Se calesc zarzavaturile tocate marunt in putin ulei  apoi se pune apa, 2,5-3 litri aproximativ,  pieptul de pui taiat cubulete,ceapa intreaga si legumele deshidratate naturale. se lasa sa fierba bine toate . Daca mazarea e din cutie o puneti la final de tot,iar daca e congelata...

Piept de pui infoliat

In Mancaruri cu carne la 5 Sep 2010

Se feliaza pieptul de pui in fasii subtiri nu groase, se condimenteaza cu sare si piper. Cartofii se curata, se taie in fasii lungi si se prajesc Se unge o folie de aluminiu cu putin ulei, apoi se pun 1-2 bucatele piept condimentat, apoi 5-6 bucatele cartofi noi prajiti. Peste cartofi o...

Choux a la creme

In Prajituri la 5 Sep 2010

Se pune apa, uleiul si sarea la fiert, iar cand fierb se ia de pe foc si se pune faina. Se amesteca foarte bine, pana se ia de pe margine apoi se pun ouale pe rand si se amesteca bine pana se incorporeza bine toate ouale. Se pune aluatul intr-un pistol sau o punga cu coltul taiat si se da...

Tort Amandina

In Torturi la 5 Sep 2010

Blaturile: Se bat bine 6 albusuri, apoi se pun 200 g zahar si se mai bat , dupa care se pun cele 6 galbenusuri amestecate cu 30 ml ulei si 30 ml apa. Se amesteca usor apoi se pune faina 8 linguri  si cacao 20 g Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie sau folie de aluminiu se pune...

Rulada cu crema de vanilie

In Dulciuri la 5 Sep 2010

Se fac doua blaturi,cantitatile sant pt un blat Se separa albusurile de galbenusuri se bat bine, apoi se pune zaharul se mai bat dupa care se pun galbenusurile cu apa amestecate, iar apoi faina ,se amesteca usor cu o paleta de sus in jos . Se unge o tava se pune folie de aluminiu sau...

Farfalle colorate cu mozzarella si cascaval

In Paste la 3 Sep 2010

Se pune apa la fiert cu sare si 3 linguri de ulei, iar cand apa clocoteste se pun pastele ,se lasa sa fiarba 8 minute dupa care se stinge focul si se mai lasa acoperite 15 minute Se scot, se strecoara dupa care se pun intr-o cratita cu unt topit se amesteca bine, se pune mozzarella se mai...

Dovlecei invizibili

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2010

Se curata dovleceii, o fasie da una ba, sa ramana dungati. Se taie feliute foarte subtiri si se sareaza putin. Se amesteca ouale intregi cu sare, piper, untul topit, dupa care se pune laptele si curry (cat doriti, eu am pus 1/2 lingurita) faina si praful de copt, praful de usturoi (nu era...

Farfalle in lapte cu ciocolata alba

In Mancare copii la 3 Sep 2010

Se pune laptele le fiert cu putina sare. Ciocolata alba se rupe bucatele si se pune in lapte sa se topesca Se pun pastele in laptele fierbinte si se amesteca din cand in cand. Se pune zaharul daca considerati ca e cazul,eu am pus. La final cand pastele sunt fierte se pune vanilia si se...

Prajitura cu branza si bezea

In Dulciuri la 2 Sep 2010

Se amesteca toate ingredientele pt blat cu ouale intregi,iar daca aluatul e prea tare se poate pune putin lapte asta numai daca e nevoie ,eu nu am mai pus . Se unge o tava cu ulei si se pune compozitita . Se pregateste crema: Se amesteca  branza (urda) cu zaharul , galbenusurile si...

Musaca cu sos ,ciuperci si sunca

In Mancaruri cu carne la 2 Sep 2010

Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert.Intre timp pregatiti sosul Se zdrobesc ca si pt piure de cartofi si se amesteca bine cu 4 linguri de unt si smantana,sa fie un piure mai gros. Ciupercile se toaca marunt si se calesc cu o ceapa tocata in putin ulei se pune sare.`piper...

Rosii umplute cu ciuperci si vinete

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2010

Se taie capacul de la rosii si se scobesc bine ,apoi se lasa la scurs Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste in putin unt. Se pun ciupercile si vanata  tocate marunt , se calesc  aproximativ 10 minute ,se condimenteaza cu sare si piper se pune  cascavalul (se lasa 1 lingura pt...

Pernite picante de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2010

Cartofii se pun la fiert in coaja intregi, apoi se curata si se dau prin razatoare Se amesteca cartofii razuiti cu ouale,sare piper,cascavalul ras,untul si boia am pus eu in loc de susan si curry foarte putin ,la pitici nu le place tare susanul. Se amesteca bine toate, apoi se pune faina...

Hribi cu smantana (by gaby)

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2010

Se caleste ceapa tocata cu usturoiul in 2 linguri de unt sau se poate si ulei ,dar untul da un gust mai bun. Hribii eu i-am primit congelati si fierti asa ca nu am avut mare lucru cu ei Se pun hribii peste ceapa calita cu usturoi si i-am lasat 4-5 minute sa se dezghete bine, pana s-a topit...

Farfalle cu ton

In Paste la 31 Aug 2010

Se fierb pastele in apa cu sare putin ulei Se caleste ceapa tocata in putin ulei apoi se pune pasta de tomate si pestele scurs de ulei(eu am avut o conserva de 1 kg si am pus jumatate din ea) se condimenteaza cu piper  si busuioc dupa care se amesteca cu pastele fierte Se servesc...

Cartofi cu ceafa la cuptor

In Mancaruri cu carne la 31 Aug 2010

Se curata cartofii si se fierb taiati in 4-6 Ceafa se prajeste pe gratar in sos de soia, condimentata  cu sare si piper,eu am avut pregatita a ramas din ziua precedenta am prajit mai multa si rece nu s-a mai mancat asa ca am gasit solutia si am impacat si copiii ca era cu cartofi Se...

Ceafa de porc in sos de soia, cu salata

In Mancaruri cu carne la 31 Aug 2010

Se condimenteaza bine ceafa cu sare si piper apoi se bate putin cu ciocanul de snitele dupa care se prajeste intr-o tava cu gratar in care se pune sosul de soia si se prajeste ceafa pe ambele parti intorcand-o de mai multe ori de pe o parte pe alta Salata se taie marunt ,la fel si...

Tort cu trandafiri

In Torturi la 29 Aug 2010

Blaturile sunt dupa reteta lui miha: Se separa cele 4  albusuri  de galbenusuri si se bat bine spuma dupa care se pune zaharul si se bat bine pana se intareste.Galbenusurile se amesteca cu laptele, uleiul, vaniliile,cacaua Se pune faina si praful de copt ,grisul se amesteca usor...

Prajitura inteligenta cu branza

In Dulciuri la 29 Aug 2010

Pt blat: Se amesteca bine 2 oua intregi cu jumatate din zahar pana se albesc apoi se pune smantana si untul topit,iar apoi faina si praful de copt. Crema: Branza de vaci, sa nu fie moale sa fie scursa foarte bine de zar , se amesteca bine cu 2 oua si jumatate de pahar de zahar si 3 vanilii,si...

Sufleu de vinete cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2010

Se toaca marunt vinetele (nu le-am curatat de coaja )si ciupercile si se calesc in putin ulei,apoi se pun cartofii  fierti si zdrobiti bine si rosiile zdrobite si curatate de pielitai se lasa sa fiarba 10 minute Se amesteca  toate  apoi se pune sare ,piper , galbenusurile,faina...

Afisate 211 - 240 din 738 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Poartă şosete ude înainte de a merge culcare! Ceva incredibil se va întâmpla! Te vei uda la picioare!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]