Alba ca Zapada (Lamaita)

de Tabita _ in Prajituri, 14 Apr 2013 | 25080 vizualizari

 

Inca de cand eram mica aveam de la o prietena o reteta de prajituri Alba ca Zapada, insa doar acum m-am decis sa o incerc. Pentru foi m-am inspirat de la Miha.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 5 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 cani faina
  • 1 varf de sare

Pentru crema:

  • 1 plic crema pentru Alba ca Zapada Dr Oetker
  • 1 litru bautura Joya soia Calciu rece
  • 80 g zahar
  • 40 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie

Decor:

  • cocos
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada (Lamaita):

Foi:

Se mixeaza ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.

Se adauga uleiul cate putin, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Se adauga laptele.

Se adauga si faina in compozitie, cate putin. Daca mai e nevoie de faina se mai adauga. Trebuie sa iasa un aluat consistent si nelipicios.

Se imparte aluatul in 4 parti, pe care le intindem pe dosul tavii.
Coacem in cuptorul incins la 160-170°C, aproximativ 10-15 minute, pana cand marginile devin usor maronii.

Daca foile sunt putin tari, ele se vor mai inmuia de la crema cat sunt la frigider.

Crema:

Se pune continutul plicului intr-un vas, se adauga zaharul si laptele rece de la frigider si se amesteca imediat cu mixerul timp de 3 minute la viteza mare.

Cu ajutorul mixerului se amesteca untul (la temperatura camerei) timp de 1 minut cu zaharul pudra pana devine spumos.

Se adauga untul batut spuma peste crema si se mixeaza pana la omogenizarea completa. Se adauga la crema coaja si sucul de lamaie.

Cu aceasta crema obtinuta se umplu foile dupa ce s-au racit, se aseaza un fund de lemn sau o greutate peste foi.

Se da la rece pana a doua zi si se portioneaza in forma de romburi.

La final, se presara cocos.

ps:Crema se pune doar intre foi. Eu am mai pus si pe deasupra ca aveam prea multa.

 

TIPS-URI

1

Se pot pudra cu zahar pudra.

2

Bautura de soia se poate inlocui cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada (Lamaita)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada