Ardei umpluti cu salata de vinete

de RODIMUR in Mancaruri de post, 11 Aug 2019 | 4301 vizualizari

 

Acesta este un aperitiv aspectuos, gustos și de post, pe care l-am făcut săptămâna trecută, atunci când mi-am propus să termin ultimele pungi de vinete de la congelator. Evident, rețeta se poate face și cu vinete proaspete, de sezon...
 

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mici (sau două mari)
  • 4 ardei grași
  • 1/2 ceapă roșie
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • Pentru decor:
  • 8-10 roșii cherry
  • felii subțiri de ceapă roșie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu salata de vinete:

Vinetele se scot de cu seară de la congelator, ca să se decongeleze natural, într-o strecurătoare și ca să se scurgă bine de lichid.

Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt.

Se spală roșiile cherry și se taie.

Se spală ardeii, se taie în jumătăți și se curăță de cotoare și de semințe.

Când vinetele s-au scurs bine, se toacă bine, cu un tocător de lemn și apoi se adaugă ulei de floarea soarelui, după gust și se mixează, până ce se uniformizează.

Se adaugă ceapa tăiată mărunt și se condimentează cu sare și piper, după gust.

Se umplu ardeii tăiați jumătăți cu 2-3 lingurițe încărcate de salată (în funcție de mărimea ardeilor) și se decorează cu felii de ceapă roșie și cu sferturi/jumătăți de roșii cherry.

Se ține la frigider până la servire.

 

TIPS-URI

1

Scoateți vinetele de seara, din congelator, pentru ca pe timpul nopții, să se decongeleze natural. Pentru aceasta, puneți-le într-o strecurătoare, ca între timp să se și scurgă de lichid.

2

Pentru tocat vinetele, folosiți mai bine un tocător de lemn. Se zice că este mai sănătos așa...

3

Folosiți ceapă roșie, care nu este iute și dă un gust bun preparatelor, mai ales când este în stare crudă.

4

Uleiul, sarea și piperul se pun în conformitate cu gustul fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu spanac - de post