Biscuiti de casa, cu cafea

de laura_n in Dulciuri, 8 Noi 2016 | 4194 vizualizari

 

Absolut minunati

 

INGREDIENTE

  • 170 gr unt
  • un praf sare
  • 60 gr zahăr pudră
  • 2 lg pline cu nutella
  • 2 lg cafea solubilă
  • 1 lg cacao neagră
  • 200 gr făină (+/- 20 gr)
  • 1 vrf cuțit bicarbonat sodiu
  • 2 lg lapte dulce
  • pepite ciocolată
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de casa, cu cafea:

Untul moale, un praf de sare și zahărul se amestecă cu un tel până devine spumos. Se adaugă două linguri cu nutella, cafeaua, cacaoa. Se omogenizează puțin, apoi se adaugă bicarbonatul de sodiu și cele două linguri de lapte. Se încorporează, apoi se adaugă făina și se amestecă cât să se omogenizeze compoziția. În funcție de tipul făinii, poate fi necesar să mai adăugați 20 gr, important este să iasă un aluat compact, dar maleabil, nu foarte tare. Se adaugă și pepitele de ciocolată și se frământă ușor cu mână. Se lasă aluatul la rece 20 minute.

Se pornește cuptorul la 160 grade. Se pregătește o tavă de copt, cu hârtie pergament.

Se scoate aluatul de la rece, se întinde în strat de 1,5 cm. Se decupează discuri potrivite (în funcție de alegerea fiecăruia), apoi se așază în tavă de copt. Se ștampilează cu ștampila din dotare sau se înțeapă cu o furculița, depinde de ustensila de care dispuneți. Dacă nu doriți să îi mai stampilați, întindeți stratul de aluat mai subțire.

Se coc în cuptorul preîncălzit, la 160 grade, timp de 10-15 minute. Se scot și se lasă la temperat în tavă, apoi se transferă pe un grătar de bucătărie.

Dacă vă place gustul mai intens de cafea, puteți suplimenta cantitatea. 

Din cantitatea de zahăr folosită, ies destul de dulci biscuiții, datorită și cremei nutella. Dacă vreți să renunțați la aceasta, poate ați vrea să suplimentați cantitatea de zahăr cu încă 20-30 gr, depinde de gustul fiecăruia. Mie nu îmi plac foarte dulci.

Ușor, simplu și rapid de făcut acești biscuiți de casă cu cafea!

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de casa, cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu fulgi si faina de ovaz