Budinca de gris

de Miha in Mancare copii, 14 Dec 2009 | 21128 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Laptele il punem la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot punem grisul in ploaie, amestecand continuu cu un tel. cand incepe sa se ingroase dam deoparte si lasam la racit.

Adaugam galbenusul si vanilia. Omogenizam. Albusul il batem spuma cu zaharul si il incorporam in compozitia de gris.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava bine unsa cu unt si se da la cuptor, in jur de jumatate de ora, pana se rumeneste putin deasupra.

Se lasa in tava pana se racoreste apoi se rastoana pe un platou.

Am servit cu topping de ciocolata. Se poate folosi si dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Miha 1

04.03.2014, 21:19

Linuta, esenta de vanilie sau zahar vanilat

julianna10 1

09.05.2014, 21:17

gabrielasfechis 1

10.05.2014, 14:56

foarte foarte delicios

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte