Budinca de orez la slow cooker Crock Pot

de Constelatialeu in Slow Cooker, 31 Oct 2021 | 4654 vizualizari

 

Mie imi place orezul cu lapte, dar ma enerveaza ca trebuie sa-l pazesc sa nu se lipeasca, asa ca am cautat sa vad daca altii au facut orez la crock-pot. Am gasit la Bucatarul maniac o reteta, cica budinca de orez,m-am inspirat de acolo,  am facut doar jumatate din cantitate, am zis ca e pe incercare si daca nu-mi place sa nu risipesc materia inutil. Pot sa spun ca am mancat cel mai bun orez cu lapte de cand ma stiu, eu nu prea am obiceiul sa laud preparatele, sunt delicioase si gata, dar zau ca asta mi-am mers la suflet.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte dulce 3,5 % grasime
  • 100 g orez ( nu unul special, ce am avut in camara)
  • 25 g unt cu 82% grasime
  • 3 linguri de zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • decor
  • scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez la slow cooker Crock Pot:

Mai intai am spalat orezul. apoi am pus laptele in vasul crock-pot-ului, am pus sarea, zaharul, zaharul vanilat si bucatele de unt, am adaugat si orezul spalat. Am setat functia higt , am mai amestecat de 2-3 ori in el cat sa se topeasca untul, apoi am lasat sa-si vada de treaba cioroiul- alias crock-pot, pentru 2,5 ore. O nebunie de orez cu lapte sau budinca cum ia zis Bucatarul maniac. Sa aveti pofta daca v-am facut pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot