Caltabos

de Andra_Constantinescu in Mezel de casa, 21 Dec 2015 | 11038 vizualizari

 

Caltabosul este un mezel de casa tare bun, cu umplutura asemanatoare cu cea a sarmalelor, deci daca va plac acestea va va placea si caltabosul.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc;
  • 150 g orez;
  • doua cepe;
  • doua oua;
  • doua linguri bulion;
  • sare;
  • piper negru macinat;
  • cimbru;
  • doua mate groase de porc (sau mai multe, in functie de lungimea lor);
  • apa pentru fierberea caltabosului.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos:

Carnea de porc se spala si se da prin masina de tocat.

Orezul se spala in 2-3 ape si se pune peste carne.

Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se pune alaturi de carne si orez, impreuna cu ouale, bulionul, putina sare, piper si cimbru si se amesteca totul. Se ia un mat, se sufla in el pentru a verifica sa nu fie spart si se introduce umplutura (treaba merge mai usor daca va folositi de o masina de tocat carne, iar in acest caz, matul se introduce pe tulumba). Se umple mai lejer pentru a nu se sparge atunci cand va fi fiert. Se leaga cu ata la ambele capete. Se procedeaza la fel pana cand se termina carnea. Se pun matele umplute la fiert in apa cu sare, la foc mic, circa o ora sau pana cand carnea este facuta bine. Se inteapa din cand in cand cu un ac pentru a nu se sparge. Cand sunt gata, se scot din apa, apoi se lasa la uscat presate intre doua tocatoare, cu o greutate deasupra.

Se pot servi a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Caltabos muntenesc