Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl in Mancaruri de legume, 1 Aug 2022 | 5620 vizualizari

 

Văzusem la Mirela această rețetă și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag, mai ales că a început postul. Mulțumesc Mirela pentru idee. Pupici!

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă mare (sau 2 mai mici)
  • puțină sare
  • 2 lg ulei pt rumenit
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei capia
  • oregano
  • sare, piper după gust
  • 2 rosii mari
  • 1 linguriță zahăr brun
  • măsline verzi
  • patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • pâine prăjită pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline:

Pentru început se spală vânăta, se taie coada apoi se feliază și se taie în cubulețe mici. Se presară puțină sare peste ele.
Se încinge o cratiță cu 2 linguri de ulei. Se rumenesc cubulețele de vinete. Dacă sunt prea multe, se împart în două și se rumenesc pe rând. Se scot pe o farfurie cu hârtie pentru a înlătura excesul de ulei.
Se spală roșiile și se îndepărtează coaja apoi se taie bucăți și se pasează cu blenderul vertical.

În cratița în care s-au rumenit vinetele se pun 2 linguri de ulei de măsline. Ceapa se curăță și se taie julienne. Se pune la călit în ulei împreună cu usturoiul feliat și ardeiul kapia tăiat feliuțe. Se lasă să se călească împreună după care se toarnă sucul de roșii. Se echilibrează aciditatea cu zahărul brun apoi se adaugă și cuburile de vinete. Se amestecă totul, se lasă să dea câteva clocote si se pun măslinele. Se mai lasă cca 15 minute pe foc pentru a fierbe împreună cu sucul de roșii. Se potrivește de sare și piper după gust și se adaugă pătrunjelul verde tocat. Se stinge focul și se pune capacul pentru 5 minute pentru a se îmbină aromele.

Se servește la temperatura camerei alături de pâine prăjită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Limba soacrei