Cartofi ca frantuzesti

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 12 Dec 2021 | 3118 vizualizari

 

  Am preparat o varianta a cartofilor frantuzesti cu ce branzeturi am avut in frigider .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 4 oua
  • 100 gr pesmet
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 100 gr unt gras 82%
  • 200 felii cascaval afumat
  • 200 gr branza moale tip fetta
  • 200 ml smantana
  • 200 ml iaurt grecesc cremos
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi ca frantuzesti:

  1.  Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare .
  2. Ouale se fierb moi timp de 5 minute .
  3. Oule se scurg de apa in car4e au fiert si se pun in apa rece pentru a se putea coji apoi mai bine .
  4. Oule se curata de coaja , se feliaza si se sareaza .
  5. Cartofii se curata de coaja si se taie in felii subtiri .
  6.  Se ia o tava ceramica  in care se presara pesmetul pe fund .
  7. Alternativ se pun straturi de cartofi , branzeturi  si felii de ou fiert .
  8.  Se ung aceste straturi cu iaurt grecesc . La al doi-lea strat se pune smantana . Neaparat deasupra trebuie sa terminati cu smantana.
  9. Condimentati cu piper negru macinat .
  10. Intre straturi se intercaleaza bucatele de unt , si se stropeste cu ulei .
  11. La ultimul strat se pun feliile de branza afumata care se vor topi frumos la gratinare .
  12. Eu nu am mai pus sare pentru ca branzeturile au continut suficienta si nu a mai fost nevoie .
  13. Decorati cu felii de ou tava si o dati la cuptor 10 minute pentru a se gratina .
  14. Cand  preparatul incepe sa se rumeneasca se scoate din cuptor si se serveste cald .
  15. Pentru prospetime presarati deasupra rondele de ceapa verde sau patrunjel tocat .
  16. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu nu am mai pus sare pentru ca branzeturile au continut suficienta si nu a mai fost nevoie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi ca frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinaţi, cu ceapă şi brânzeturi