Cartofi cu smantana

de Miha in Mancaruri de legume, 13 Apr 2011 | 12411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi de marime medie
  • 100 ml lapte
  • 250 g smantana
  • 100 g cascaval
  • 50 g unt
  • 1 lingura amidon
  • condimente pentru cartofi Kotanyi
  • sare si piper
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana:

Cartofii se curata si se taie felii potrivit de groase. Se pun intr-un vas termorezistent si se condimenteaza dupa gust. Untul se taie cubulete si se presara peste cartofi.

Punem amidonul intr-un castron si turnam laptele rece putin cate putin sa nu se formeze cocoloase. Adaugam apoi smantana si cascavalul ras. Saram si piperam, punem si cateva fire de marar. Sosul obtinut il turnam deasupra cartofilor, acoperim cu un capac si dam la cuptor la foc mediu. Cand cartofii s-au inmuiat si lichidul a scazut se scoate capacul si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca usor.

Se servesc calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu smantana si cascaval